transpose in een bestaande midi tussenvoegen? help!

Gebruik van Registraties, Styles, Multi-Pads, Tweaken van Voices, Tips & Trucs, Updates, Handleidingen, Yamaha-links etc.

Moderator: Ernie

Gebruikersavatar
BartSr
Berichten: 666
Lid geworden op: 10 aug 2008, 17:08
Welk instrument bespeel je ?: keyboard(misschien binnenkort)
Locatie: Hardenberg
Contacteer:

transpose in een bestaande midi tussenvoegen? help!

Ongelezen bericht door BartSr » 11 apr 2012, 18:48

Weet iemand hoe je in een bestaande midi op een T2 een transpose kunt tussenvoegen?

De midi heb ik stap voor stap opgebouwd; eerst de akkoorden, toen de melodie-lijnen. Dat ging allemaal prima en de midi is klaar en werkt. Maar nu wil ik het laatste deel een halve toon hoger spelen. Het handboek vertelt niets over het tussenvoegen van een transpose-commando. En wat ik ook probeer het lukt me niet.


BartSr

Rikkirik

Re: transpose in een bestaande midi tussenvoegen? help!

Ongelezen bericht door Rikkirik » 11 apr 2012, 19:11

Kan je dat stuk niet selekteren en dan transposefunctie toepassen?
Bij live spelen worden vaak overgangsakkoorden gebruikt bijvoorbeeld als je van C naar D gaat wordt vaak het akkoord A7 of soms C#m gebruikt(akkoordenleer)

Groeten Henri

Gebruikersavatar
André Lazeron
Berichten: 4170
Lid geworden op: 12 nov 2009, 23:09
Welk instrument bespeel je ?: Piano,MOXF8,MOTIF8,PAX4,Cubase 9.
Contacteer:

Re: transpose in een bestaande midi tussenvoegen? help!

Ongelezen bericht door André Lazeron » 11 apr 2012, 20:58

Beste Bart,

In je tyros weet ik het niet!
Maar in een sequencer kan je dat al met elke maat doen.
Ik gebruik daarvoor nooit mijn tyros.


groeten van andré.
:ciaoo:

josje01

Re: transpose in een bestaande midi tussenvoegen? help!

Ongelezen bericht door josje01 » 11 apr 2012, 21:20

gewoon tranposer event met de waarde( hoeveel halve tonen moet worden getransponeert )toevoegen in de tracks die moeten worden getransponeerd, en dat is ook de baslijn de gitaar begeleiding en eventule andere tracks. enkel de drums niet.
Met de comment events kan je alles laten uitvoeren wat je maar wil ook een glide in een gitaar solo.
Hoe dit bij Yamaha heet weet ik niet, de event benamingen verschillen namelijk van merk instrument.

Gebruikersavatar
BartSr
Berichten: 666
Lid geworden op: 10 aug 2008, 17:08
Welk instrument bespeel je ?: keyboard(misschien binnenkort)
Locatie: Hardenberg
Contacteer:

Re: transpose in een bestaande midi tussenvoegen? help!

Ongelezen bericht door BartSr » 11 apr 2012, 22:27

@ Rikkirik
Kan je dat stuk niet selekteren en dan transposefunctie toepassen?
Nee, zo werkt dat niet bij de T2. De style-akkoorden en de melodielijnen staan in afzonderlijke schermen.

@Josje
gewoon tranposer event met de waarde( hoeveel halve tonen moet worden getransponeert )toevoegen
Ik zie geen enkele mogelijkheid tot het toevoegen van een comment event. Die term wordt bij de T2 ook niet gebruikt.

Ik heb de T2 handleiding + de T2 datalist in .pdf in mijn pc en dan is eenvoudig middels een zoekfunctie vast te stellen waar over het toevoegen van een transpose wordt gesproken. Nergens dus.

Ook heb ik al enkele programma's (o.a Midiworks) gedownload, maar die kunnen alleen wat de T2 ook wel kan, namelijk een Transpose voor het gehele stuk en niet voor een bepaald deel.

Evenzogoed, bedankt voor de gedane moeite.

Bart

Gebruikersavatar
muziekmaker
Berichten: 2503
Lid geworden op: 05 jan 2009, 19:40
Welk instrument bespeel je ?: Yamaha/Wersi/Hammond/Eminent
Locatie: Ergenshuizen
Contacteer:

Re: transpose in een bestaande midi tussenvoegen? help!

Ongelezen bericht door muziekmaker » 11 apr 2012, 23:08

En als je bij het afspelen van je midi bestand op je T2 op het gewenste punt pauzeert en dan met transpose verder gaat en dan weer opslaat? (wel even kijken of de transpose-functie op de juiste optie staat, master/keyboard etc.). Het is maar een idee maar misschien werkt het.
De wereld zit in je hoofd...
(no matter where you are; there you are...)
Afbeelding

Gebruikersavatar
André Lazeron
Berichten: 4170
Lid geworden op: 12 nov 2009, 23:09
Welk instrument bespeel je ?: Piano,MOXF8,MOTIF8,PAX4,Cubase 9.
Contacteer:

Re: transpose in een bestaande midi tussenvoegen? help!

Ongelezen bericht door André Lazeron » 11 apr 2012, 23:57

Bart,

Er zit niets anders op om software te gebruiken!
Hieronder een link voor de tyrossen

http://www.fileguru.com/downloads/transpose/p2" onclick="window.open(this.href);return false;


Groeten van andré.
:ciaoo:

Gebruikersavatar
BartSr
Berichten: 666
Lid geworden op: 10 aug 2008, 17:08
Welk instrument bespeel je ?: keyboard(misschien binnenkort)
Locatie: Hardenberg
Contacteer:

Re: transpose in een bestaande midi tussenvoegen? help!

Ongelezen bericht door BartSr » 12 apr 2012, 14:53

Helaas André, ook daar blijft het beperkt tot het generaal transposen, een kunstje dat de T2 zelf ook wel kan.
Maar ik heb het probleem inmiddels maar handmatig opgelost door voor het betreffende deel voor alle sporen (behalve 9 en 10, de drumtracks) de toon een half te verhogen. Een hele klus, maar 't is nu opgelost.

Bart

Gebruikersavatar
muziekmaker
Berichten: 2503
Lid geworden op: 05 jan 2009, 19:40
Welk instrument bespeel je ?: Yamaha/Wersi/Hammond/Eminent
Locatie: Ergenshuizen
Contacteer:

Re: transpose in een bestaande midi tussenvoegen? help!

Ongelezen bericht door muziekmaker » 12 apr 2012, 15:02

Er gaat niets boven het oude handwerk Bart.
De wereld zit in je hoofd...
(no matter where you are; there you are...)
Afbeelding

Gebruikersavatar
André Lazeron
Berichten: 4170
Lid geworden op: 12 nov 2009, 23:09
Welk instrument bespeel je ?: Piano,MOXF8,MOTIF8,PAX4,Cubase 9.
Contacteer:

Re: transpose in een bestaande midi tussenvoegen? help!

Ongelezen bericht door André Lazeron » 12 apr 2012, 18:38

BartSr schreef:Helaas André, ook daar blijft het beperkt tot het generaal transposen, een kunstje dat de T2 zelf ook wel kan.
Maar ik heb het probleem inmiddels maar handmatig opgelost door voor het betreffende deel voor alle sporen (behalve 9 en 10, de drumtracks) de toon een half te verhogen. Een hele klus, maar 't is nu opgelost.

Bart
Beste Bart,

je had het ook naar mij kunnen sturen,dan was het toch wat minder werk geweest.
Maar ik heb ook de theorie om gehad om het met de hand te doen
maar ik vind het vervelend werk.

Groeten van andré. :ciaoo:

Rikkirik

Re: transpose in een bestaande midi tussenvoegen? help!

Ongelezen bericht door Rikkirik » 13 apr 2012, 17:11

Stom trukje, je maakt 2 versies de gewone en de getransponeerde versie, beide knipje je doet twee vensters open in windows met beide versies en met, kopieren en plakken maak je de derde versie.
Zo kan je ook een meddley van verschillende liedjes maken

Groeten Rikkirik

Gebruikersavatar
BartSr
Berichten: 666
Lid geworden op: 10 aug 2008, 17:08
Welk instrument bespeel je ?: keyboard(misschien binnenkort)
Locatie: Hardenberg
Contacteer:

Re: transpose in een bestaande midi tussenvoegen? help!

Ongelezen bericht door BartSr » 13 apr 2012, 17:48

Hé, dat is slim! Goed voor een volgend keer; bedankt Rikkirik!

Bart

Plaats reactie