• Toon onderwerp - transpose in een bestaande midi tussenvoegen? help!

 

 Contact Hulp voor ForumStarters Yamaha Tutorials Uitdaging vd Maand Café Foto's Forumdag 2011

Het is nu 21 mei 2018 17:36

Onbeantwoorde berichten | Actieve topics

Alle tijden zijn GMT [ Zomertijd ]




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 12 berichten ] 
Auteur Bericht
 Berichttitel: transpose in een bestaande midi tussenvoegen? help!
Nieuw berichtGeplaatst: 11 apr 2012 17:48 
Offline
VeelPoster
VeelPoster
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 10 aug 2008 16:08
Berichten: 646
Woonplaats: Hardenberg
Welk instrument bespeel je ?: geen
Weet iemand hoe je in een bestaande midi op een T2 een transpose kunt tussenvoegen?

De midi heb ik stap voor stap opgebouwd; eerst de akkoorden, toen de melodie-lijnen. Dat ging allemaal prima en de midi is klaar en werkt. Maar nu wil ik het laatste deel een halve toon hoger spelen. Het handboek vertelt niets over het tussenvoegen van een transpose-commando. En wat ik ook probeer het lukt me niet.


BartSr


Omhoog
 Profiel Stuur privĂ©bericht  
 
 Berichttitel: Re: transpose in een bestaande midi tussenvoegen? help!
Nieuw berichtGeplaatst: 11 apr 2012 18:11 
Kan je dat stuk niet selekteren en dan transposefunctie toepassen?
Bij live spelen worden vaak overgangsakkoorden gebruikt bijvoorbeeld als je van C naar D gaat wordt vaak het akkoord A7 of soms C#m gebruikt(akkoordenleer)

Groeten Henri


Omhoog
  
 
 Berichttitel: Re: transpose in een bestaande midi tussenvoegen? help!
Nieuw berichtGeplaatst: 11 apr 2012 19:58 
Offline
TopPoster
TopPoster
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 12 nov 2009 23:09
Berichten: 4006
Woonplaats: SPAIN
Welk instrument bespeel je ?: Piano,MOXF8,MOTIF8,PAX4,Cubase 9.
Beste Bart,

In je tyros weet ik het niet!
Maar in een sequencer kan je dat al met elke maat doen.
Ik gebruik daarvoor nooit mijn tyros.


groeten van andré.
:ciaoo:

_________________
SOUNDCLOUD


Omhoog
 Profiel Stuur privĂ©bericht  
 
 Berichttitel: Re: transpose in een bestaande midi tussenvoegen? help!
Nieuw berichtGeplaatst: 11 apr 2012 20:20 
gewoon tranposer event met de waarde( hoeveel halve tonen moet worden getransponeert )toevoegen in de tracks die moeten worden getransponeerd, en dat is ook de baslijn de gitaar begeleiding en eventule andere tracks. enkel de drums niet.
Met de comment events kan je alles laten uitvoeren wat je maar wil ook een glide in een gitaar solo.
Hoe dit bij Yamaha heet weet ik niet, de event benamingen verschillen namelijk van merk instrument.


Omhoog
  
 
 Berichttitel: Re: transpose in een bestaande midi tussenvoegen? help!
Nieuw berichtGeplaatst: 11 apr 2012 21:27 
Offline
VeelPoster
VeelPoster
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 10 aug 2008 16:08
Berichten: 646
Woonplaats: Hardenberg
Welk instrument bespeel je ?: geen
@ Rikkirik
Citaat:
Kan je dat stuk niet selekteren en dan transposefunctie toepassen?

Nee, zo werkt dat niet bij de T2. De style-akkoorden en de melodielijnen staan in afzonderlijke schermen.

@Josje
Citaat:
gewoon tranposer event met de waarde( hoeveel halve tonen moet worden getransponeert )toevoegen

Ik zie geen enkele mogelijkheid tot het toevoegen van een comment event. Die term wordt bij de T2 ook niet gebruikt.

Ik heb de T2 handleiding + de T2 datalist in .pdf in mijn pc en dan is eenvoudig middels een zoekfunctie vast te stellen waar over het toevoegen van een transpose wordt gesproken. Nergens dus.

Ook heb ik al enkele programma's (o.a Midiworks) gedownload, maar die kunnen alleen wat de T2 ook wel kan, namelijk een Transpose voor het gehele stuk en niet voor een bepaald deel.

Evenzogoed, bedankt voor de gedane moeite.

Bart


Omhoog
 Profiel Stuur privĂ©bericht  
 
 Berichttitel: Re: transpose in een bestaande midi tussenvoegen? help!
Nieuw berichtGeplaatst: 11 apr 2012 22:08 
Offline
TopPoster
TopPoster
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 05 jan 2009 19:40
Berichten: 2603
Woonplaats: Ergenshuizen
Welk instrument bespeel je ?: Yamaha/Wersi/Hammond/Eminent
En als je bij het afspelen van je midi bestand op je T2 op het gewenste punt pauzeert en dan met transpose verder gaat en dan weer opslaat? (wel even kijken of de transpose-functie op de juiste optie staat, master/keyboard etc.). Het is maar een idee maar misschien werkt het.

_________________
De wereld zit in je hoofd...
(no matter where you are; there you are...)

Afbeelding


Omhoog
 Profiel Stuur privĂ©bericht  
 
 Berichttitel: Re: transpose in een bestaande midi tussenvoegen? help!
Nieuw berichtGeplaatst: 11 apr 2012 22:57 
Offline
TopPoster
TopPoster
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 12 nov 2009 23:09
Berichten: 4006
Woonplaats: SPAIN
Welk instrument bespeel je ?: Piano,MOXF8,MOTIF8,PAX4,Cubase 9.
Bart,

Er zit niets anders op om software te gebruiken!
Hieronder een link voor de tyrossen

http://www.fileguru.com/downloads/transpose/p2


Groeten van andré.
:ciaoo:

_________________
SOUNDCLOUD


Omhoog
 Profiel Stuur privĂ©bericht  
 
 Berichttitel: Re: transpose in een bestaande midi tussenvoegen? help!
Nieuw berichtGeplaatst: 12 apr 2012 13:53 
Offline
VeelPoster
VeelPoster
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 10 aug 2008 16:08
Berichten: 646
Woonplaats: Hardenberg
Welk instrument bespeel je ?: geen
Helaas André, ook daar blijft het beperkt tot het generaal transposen, een kunstje dat de T2 zelf ook wel kan.
Maar ik heb het probleem inmiddels maar handmatig opgelost door voor het betreffende deel voor alle sporen (behalve 9 en 10, de drumtracks) de toon een half te verhogen. Een hele klus, maar 't is nu opgelost.

Bart


Omhoog
 Profiel Stuur privĂ©bericht  
 
 Berichttitel: Re: transpose in een bestaande midi tussenvoegen? help!
Nieuw berichtGeplaatst: 12 apr 2012 14:02 
Offline
TopPoster
TopPoster
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 05 jan 2009 19:40
Berichten: 2603
Woonplaats: Ergenshuizen
Welk instrument bespeel je ?: Yamaha/Wersi/Hammond/Eminent
Er gaat niets boven het oude handwerk Bart.

_________________
De wereld zit in je hoofd...
(no matter where you are; there you are...)

Afbeelding


Omhoog
 Profiel Stuur privĂ©bericht  
 
 Berichttitel: Re: transpose in een bestaande midi tussenvoegen? help!
Nieuw berichtGeplaatst: 12 apr 2012 17:38 
Offline
TopPoster
TopPoster
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 12 nov 2009 23:09
Berichten: 4006
Woonplaats: SPAIN
Welk instrument bespeel je ?: Piano,MOXF8,MOTIF8,PAX4,Cubase 9.
BartSr schreef:
Helaas André, ook daar blijft het beperkt tot het generaal transposen, een kunstje dat de T2 zelf ook wel kan.
Maar ik heb het probleem inmiddels maar handmatig opgelost door voor het betreffende deel voor alle sporen (behalve 9 en 10, de drumtracks) de toon een half te verhogen. Een hele klus, maar 't is nu opgelost.

Bart


Beste Bart,

je had het ook naar mij kunnen sturen,dan was het toch wat minder werk geweest.
Maar ik heb ook de theorie om gehad om het met de hand te doen
maar ik vind het vervelend werk.

Groeten van andré. :ciaoo:

_________________
SOUNDCLOUD


Omhoog
 Profiel Stuur privĂ©bericht  
 
 Berichttitel: Re: transpose in een bestaande midi tussenvoegen? help!
Nieuw berichtGeplaatst: 13 apr 2012 16:11 
Stom trukje, je maakt 2 versies de gewone en de getransponeerde versie, beide knipje je doet twee vensters open in windows met beide versies en met, kopieren en plakken maak je de derde versie.
Zo kan je ook een meddley van verschillende liedjes maken

Groeten Rikkirik


Omhoog
  
 
 Berichttitel: Re: transpose in een bestaande midi tussenvoegen? help!
Nieuw berichtGeplaatst: 13 apr 2012 16:48 
Offline
VeelPoster
VeelPoster
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 10 aug 2008 16:08
Berichten: 646
Woonplaats: Hardenberg
Welk instrument bespeel je ?: geen
HĂ©, dat is slim! Goed voor een volgend keer; bedankt Rikkirik!

Bart


Omhoog
 Profiel Stuur privĂ©bericht  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 12 berichten ] 

Onbeantwoorde berichten | Actieve topics

Alle tijden zijn GMT [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
phpBB.nl Vertaling