• Toon onderwerp - opstartproblemen Tyros 1 Yamaha

 

 Contact Hulp voor ForumStarters Yamaha Tutorials Uitdaging vd Maand CafÚ Foto's Forumdag 2011

Het is nu 18 aug 2018 09:46

Onbeantwoorde berichten | Actieve topics

Alle tijden zijn GMT [ Zomertijd ]




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 6 berichten ] 
Auteur Bericht
 Berichttitel: opstartproblemen Tyros 1 Yamaha
Nieuw berichtGeplaatst: 16 jan 2016 12:45 
Offline
Nieuw lid
Nieuw lid

Geregistreerd: 15 jan 2016 20:45
Berichten: 7
Welk instrument bespeel je ?: Tyros 1
Ik heb sinds een maand een Yamaha Tyros 1 aangeschaft. Nu begint hij te haperen. Aanzetten lukt niet altijd. Wel hoor ik de harde schijf starten en het LCD-scherm licht op maar heeft geen beeld en de bedieningsknoppen lichten ook niet op. Een keer ging al spelende het beeld van het LCD-scherm weg. Een andere keer bleef hij op een noot hangen en verder spelen was niet mogelijk(vastloper?) Als ik het keyboard aanzet is het net of de startprocedure niet doorloopt. Normaal gaat hij een paar keer "klikken" en het LCD-scherm geeft beeld en de lichtjes springen aan. Heeft iemand een goed advies? Zou het op te lossen zijn als ik naar de fabrieksinstellingen ga (wat gaat er dan verloren?)of kan het iets zijn met de harde schrijf ?
Graag uw reactie
Jos Groen


Omhoog
 Profiel Stuur priv├ębericht  
 
 Berichttitel: Re: opstartproblemen Tyros 1 Yamaha
Nieuw berichtGeplaatst: 16 jan 2016 13:59 
Hoi Jos.
Welkom op dit forum :welkom:
Ik heb geen verstand van techniek maar de mannen hier vast wel.
Dus er zal wel hulp komen voor je.
Maar als je hem in een winkel gekocht hebt zou ik er mee terug gaan.
Groetjes Anneke..


Omhoog
  
 
 Berichttitel: Re: opstartproblemen Tyros 1 Yamaha
Nieuw berichtGeplaatst: 16 jan 2016 15:16 
Online
Beheerder
Beheerder
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 31 jan 2008 20:50
Berichten: 13658
Woonplaats: Spijkenisse (NL)
Welk instrument bespeel je ?: PSR S950
Hallo Jos

Misschien kan een factory reset hulp bieden?
Bij veel Yamaha boards is dit uit te voeren door de hoogste C toets ingedrukt te houden
en dan het instrument aanzetten.. Daarna instructie op het display volgen.
Hierbij bestaat wel de kans dat je zelfgemaakte instellingen en de inhoud van het user memory kwijt bent.
Lees hiervoor de instructies welke in de handleiding staan.
Een handleiding is eventueel te downloaden via yamaha.com.

Een andere optie bij de Tyros 1 kan zijn is dat de harddisk defect is en de opstart tegen houdt.
De harddisk is onderin het toestel geplaatst en de kan via een luikje worden benaderd.
Deze ontkoppelen en nogmaals kijken of het instrument nu wel doorstart.

Groeten en Succes
Ernie

_________________
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd....!


Omhoog
 Profiel Stuur priv├ębericht  
 
 Berichttitel: Re: opstartproblemen Tyros 1 Yamaha
Nieuw berichtGeplaatst: 16 jan 2016 16:30 
Offline
Nieuw lid
Nieuw lid

Geregistreerd: 15 jan 2016 20:45
Berichten: 7
Welk instrument bespeel je ?: Tyros 1
Ernie, bedankt voor je snelle reactie. Ik heb de harde schijf verwijderd maar het probleem is niet opgelost. Een fabriekreset is me nog niet gelukt. Als ik het me, na meerdere pogingen met aan en uitzetten, lukt hem op te starten ga ik het proberen met de Factory reset.
Vanmiddag had ik hem aangezet (zonder dat hij opstart) en aan laten staan. In een poging daarom startte hij wel. Vanmiddag viel het beeld op het LCD=schermpje zomaar uit. Ik denk toch dat er een diepere oorzaak is en dat ik dat zelf moeilijk kan verhelpen.
Mocht je nog aanvullende opties hebben dan hoor ik dat graag. Je kan ook mailen naar j-a-m-groen@tele2.nl
Groet, Jos Groen


Omhoog
 Profiel Stuur priv├ębericht  
 
 Berichttitel: Re: opstartproblemen Tyros 1 Yamaha
Nieuw berichtGeplaatst: 16 jan 2016 17:06 
Online
Beheerder
Beheerder
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 31 jan 2008 20:50
Berichten: 13658
Woonplaats: Spijkenisse (NL)
Welk instrument bespeel je ?: PSR S950
Jammer dat het niet de harddisk is ... dat zou namelijk snel te verhelpen zijn.
Mocht factory reset niet helpen bij herhaling dan zul je een reparateur moeten
vinden helaas. Jammer dat je instrument al zo snel kuren vertoont.

Gr. Ernie

_________________
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd....!


Omhoog
 Profiel Stuur priv├ębericht  
 
 Berichttitel: Re: opstartproblemen Tyros 1 Yamaha
Nieuw berichtGeplaatst: 16 jan 2016 21:29 
Offline
TopPoster
TopPoster
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 05 jan 2009 19:40
Berichten: 2632
Woonplaats: Ergenshuizen
Welk instrument bespeel je ?: Yamaha/Wersi/Hammond/Eminent
Het lijkt erop dat de voeding van het moederbord af en toe hapert (de voeding zelf of een verbinding). De hd heeft er niets mee te maken; deze is bij de Tyros serie alleen voor opslag van data en wordt niet door het besturingssysteem gebruikt.

_________________
De wereld zit in je hoofd...
(no matter where you are; there you are...)

Afbeelding


Omhoog
 Profiel Stuur priv├ębericht  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 6 berichten ] 

Onbeantwoorde berichten | Actieve topics

Alle tijden zijn GMT [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
phpBB.nl Vertaling