optreden opnemen via PC

Mengtafels, versterkers, microfoons etc.

Moderator: Eric

croos

optreden opnemen via PC

Ongelezen bericht door croos » 01 apr 2014, 07:11

Dit is het mengtafel Behringer SL2442FX-PRO.
Op welke manier kunnen we een goede opname maken via Pc?
mag ik de pc aansluiten op de CD/tape output?

alvast bedankt

Gebruikersavatar
Contrabas
Berichten: 64
Lid geworden op: 04 jan 2014, 12:26
Welk instrument bespeel je ?: Contrabas, Tyros 4, tuba, bastuba
Locatie: Brugge
Contacteer:

Re: optreden opnemen via PC

Ongelezen bericht door Contrabas » 01 apr 2014, 07:43

Dag Croos,

Volgens mij mag je de CD/tape output aansluiten op je pc, maar dan enkel op de Line in van je geluidskaart (als je die hebt), maar ZEKER NIET op je micro-aansluiting.
Groeten,
Luc
De kritiek heeft het eerste woord, maar de muziek het laatste.

Recman
Berichten: 239
Lid geworden op: 26 sep 2012, 10:32
Welk instrument bespeel je ?: Mijn oren de kost geven
Locatie: belgié Brabant
Contacteer:

Re: optreden opnemen via PC

Ongelezen bericht door Recman » 01 apr 2014, 13:00

Hallo Croos,
Schaf je van Behringer het geluidskaartje UCA 200 of de UCA202 kost ongeveer 39 euro is plug en play en sluit dit aan op de main uitgang van je Behringer mengtafel aan of aan de rec uitgang als je wil opnemen tijdens een optreden.
PS het verschil tussen UCA 200 en de 202 dat je aan de 202 een hoofdtelefoon kunt aansluiten en de 200 niet.
Ik heb met dit kleine toestelletje al vele malen in een jeugdclub amateur dj's uit de nood geholpen om hun laptop op de mengtafel aan te sluiten.
PS2.Dit toestelletje doet wat het moet doen, maar je mag niet gaan vergelijken met de duurdere geluidskaarten, ik werk met Edirol en Tascam.
http://www.youtube.com/watch?v=ZPBYbfqLcCI" onclick="window.open(this.href);return false;
Vriendelijke groeten Henri
Andermans muziek beluisteren is fijn als je zelf niet meer kan.
Wijze woorden van Toon Hermans:"Gisteren heb je gehad, vandaag heb je, morgen krijg je??? Leven doe je nu,nu,nu."

Gebruikersavatar
Ernie
Berichten: 13232
Lid geworden op: 31 jan 2008, 20:50
Welk instrument bespeel je ?: PSR S950
Locatie: Spijkenisse (NL)
Contacteer:

Re: optreden opnemen via PC

Ongelezen bericht door Ernie » 01 apr 2014, 21:40

Hoi Croos ....

Geheel eens met Luc .... de CD/Tape output aansluiten op de line -in van je pc ... !
Volume correct instellen en gaan met die banaan zoals we hier zeggen :duim:
En afhankelijk van het opnameprogramma dat je gebruikt kun je mogelijk later nog zaken wijzigen in de opname.

Gr. Ernie
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd....!

Gebruikersavatar
Bennie1967
Berichten: 805
Lid geworden op: 20 aug 2008, 13:49
Welk instrument bespeel je ?: Cubase 9 Reason 9 tyro 5 en vsti
Locatie: Eerbeek
Contacteer:

Re: optreden opnemen via PC

Ongelezen bericht door Bennie1967 » 01 apr 2014, 22:12

Hallo Croos

Wat voor opname programma je ook gebruikt als je alles op een spoor opneemt valt er weinig meer aan je opname te veranderen.
Wordt pas interessanter als alle partijen op apart spoor opneemt.
Dan pas kun de mix volledig aanpassen. En kun je elk instrument een plaats in de mix geven.

Maar als antwoord op je vraag heeft luc het prima uitgelegd.
20 jaar geleden hadden we in de studio een computer. Nu hebben we de studio in de computer

Recman
Berichten: 239
Lid geworden op: 26 sep 2012, 10:32
Welk instrument bespeel je ?: Mijn oren de kost geven
Locatie: belgié Brabant
Contacteer:

Re: optreden opnemen via PC

Ongelezen bericht door Recman » 02 apr 2014, 17:48

En hoe ga je dat doen als je een stereospoor opneemt
bij een optreden als je met geen geluidskaart werkt met meerdere sporen?????? Op een repetitie kan je elk instrument apart opnemen.

Groeten Henri
Laatst gewijzigd door Recman op 02 apr 2014, 18:26, 1 keer totaal gewijzigd.
Andermans muziek beluisteren is fijn als je zelf niet meer kan.
Wijze woorden van Toon Hermans:"Gisteren heb je gehad, vandaag heb je, morgen krijg je??? Leven doe je nu,nu,nu."

Gebruikersavatar
Bennie1967
Berichten: 805
Lid geworden op: 20 aug 2008, 13:49
Welk instrument bespeel je ?: Cubase 9 Reason 9 tyro 5 en vsti
Locatie: Eerbeek
Contacteer:

Re: optreden opnemen via PC

Ongelezen bericht door Bennie1967 » 02 apr 2014, 18:21

Dat klopt je hebt dan een dure audio interface nodig. (Had ik even bij moeten vermelden)
Geef alleen maar aan dat er op 1 stereo spoor niet veel te bewerken valt.
Maar goed daar gaat het hier verder niet om.
Zoals het uitgelegd is kun prima opnames maken.

Groet

Bennie
20 jaar geleden hadden we in de studio een computer. Nu hebben we de studio in de computer

Recman
Berichten: 239
Lid geworden op: 26 sep 2012, 10:32
Welk instrument bespeel je ?: Mijn oren de kost geven
Locatie: belgié Brabant
Contacteer:

Re: optreden opnemen via PC

Ongelezen bericht door Recman » 02 apr 2014, 18:36

Die uca's van Behringer zijn een ideale oplossing voor als je geen line in hebt dan kan je via USB werken (ook maar stereo)
Ze worden zelfs bij de Xenix reeksen van Behringer mee geleverd.
groeten Henri
Andermans muziek beluisteren is fijn als je zelf niet meer kan.
Wijze woorden van Toon Hermans:"Gisteren heb je gehad, vandaag heb je, morgen krijg je??? Leven doe je nu,nu,nu."

Plaats reactie