mandoline laten trillen in Cubase

Voor de thuis studio

Moderator: Eric

heva
Berichten: 9
Lid geworden op: 25 feb 2019, 09:05
Welk instrument bespeel je ?: piano
Contacteer:

mandoline laten trillen in Cubase

Ongelezen bericht door heva » 03 mar 2019, 22:52

Goedenavond allemaal,

Kan iemand me helpen met het volgende: Ik kan in Cubase 10 pro wel een mandoline of een steeldrumgeluid toekennen aan noten maar dat zijn dan vlakke tonen. Ik wil ze graag trillers laten spelen. Ik heb het al met Arpache geprobeerd maar dat klinkt echt beroerd. Is daar een betere manier voor?

Heel erg bedankt voor het meedenken alvast:) Groet, Harald

Gebruikersavatar
André Lazeron
Berichten: 4273
Lid geworden op: 12 nov 2009, 23:09
Welk instrument bespeel je ?: Piano,MOXF8,MOTIF8,PAX4,Cubase 9.5
Contacteer:

Re: mandoline laten trillen in Cubase

Ongelezen bericht door André Lazeron » 04 mar 2019, 04:32

heva schreef:
03 mar 2019, 22:52
Goedenavond allemaal,

Kan iemand me helpen met het volgende: Ik kan in Cubase 10 pro wel een mandoline of een steeldrumgeluid toekennen aan noten maar dat zijn dan vlakke tonen. Ik wil ze graag trillers laten spelen. Ik heb het al met Arpache geprobeerd maar dat klinkt echt beroerd. Is daar een betere manier voor?

Heel erg bedankt voor het meedenken alvast:) Groet, Harald
Dag Harald,

Je zou ook nog eens kunnen kijken naar VST instruments,die spelen je trillers ook af!
VST-instruments kun je in Cubase afspelen,en er zijn veel programma,s beschikbaar,veelal per toets gesampled
Kijk maar even op internet(ik heb bijvoorbeeld KONTAKT PlAYER )en nog vele anderen.

MANDOLIN

Groeten van André, :ciaoo:

heva
Berichten: 9
Lid geworden op: 25 feb 2019, 09:05
Welk instrument bespeel je ?: piano
Contacteer:

Re: mandoline laten trillen in Cubase

Ongelezen bericht door heva » 04 mar 2019, 08:53

Hai André, wat fijn dat je zo snel reageert! Het quantisizen in de editor is gelukt dus daar kan ik in elk geval mee verder. (Met die VTS instrumenten ben ik nog erg aan het stoeien. Ik heb dus Cubase 10 en daar zou best al veel moeten inzitten maar als ik bij de VTS instrumenten in het zoekvakje 'mandolin' intik geeft ie geen zoekresultaten. (Maar het zou best kunnen dat ik op een verkeerde manier probeer te zoeken))
Maar zoals gezegd: IK kan nu weer verder. Heel erg bedankt en een fijne dag!

Gebruikersavatar
André Lazeron
Berichten: 4273
Lid geworden op: 12 nov 2009, 23:09
Welk instrument bespeel je ?: Piano,MOXF8,MOTIF8,PAX4,Cubase 9.5
Contacteer:

Re: mandoline laten trillen in Cubase

Ongelezen bericht door André Lazeron » 04 mar 2019, 09:19

heva schreef:
04 mar 2019, 08:53
Hai André, wat fijn dat je zo snel reageert! Het quantisizen in de editor is gelukt dus daar kan ik in elk geval mee verder. (Met die VTS instrumenten ben ik nog erg aan het stoeien. Ik heb dus Cubase 10 en daar zou best al veel moeten inzitten maar als ik bij de VTS instrumenten in het zoekvakje 'mandolin' intik geeft ie geen zoekresultaten. (Maar het zou best kunnen dat ik op een verkeerde manier probeer te zoeken))
Maar zoals gezegd: IK kan nu weer verder. Heel erg bedankt en een fijne dag!
Dag Harald,

Op de eerste blik lijken de instrumenten veel,maar als je verder bent zul je merken dat wat je wil
er niet in zit!
En de kwaliteit van bijvoorbeeld strings zijn veel beter(als je goede oren hebt of krijgt).
Maar voolopig ben je even zoet ermee :duim:
Als je wil zoeken altijd op VST-Instruments.

Groeten van André, :ciaoo:

heva
Berichten: 9
Lid geworden op: 25 feb 2019, 09:05
Welk instrument bespeel je ?: piano
Contacteer:

Re: mandoline laten trillen in Cubase

Ongelezen bericht door heva » 04 mar 2019, 10:33

Hai André, daar ben ik zeker even zoet mee maar dat geeft niet want het is erg leuk om van te leren:) Wat bedoel je met die eerste zin? ('Dat wat je wil er niet in zit'). Dat een mandoline niet goed haalbaar is? Heb jij een goede VST sound voor mandoline kunnen vinden?
Wat ik voor elkaar wilde krijgen is om een bestaande audiotrack van mandoline te voorzien. Dat is lastig intekenen en op z'n plaats te krijgen omdat dat audiospoor geen midi is. Wat ik nu gedaan heb is een instrumental track aangemaakt, in de inspector daaraan een mandolinegeluid toegekend en het gekoppeld aan Arpache (en daar het op 32e noten gezet). Vervolgens heb ik de audiofile gestart en de opname aangezet en dan kan ik op de tyros3 op het juiste moment inspelen terwijl ik het juiste geluid krijg) Gaaf dat dat nu lukt! Groet, Harald

(Ik krijg alleen in het mandoline-geluid een rare lage ondertoon die een beetje lijkt op drumgeroffel in de verte maar dat heb ik dan weer wat weg kunnen halen bij de channelsettings in de editor)

Gebruikersavatar
André Lazeron
Berichten: 4273
Lid geworden op: 12 nov 2009, 23:09
Welk instrument bespeel je ?: Piano,MOXF8,MOTIF8,PAX4,Cubase 9.5
Contacteer:

Re: mandoline laten trillen in Cubase

Ongelezen bericht door André Lazeron » 04 mar 2019, 22:17

heva schreef:
04 mar 2019, 10:33
Hai André, daar ben ik zeker even zoet mee maar dat geeft niet want het is erg leuk om van te leren:) Wat bedoel je met die eerste zin? ('Dat wat je wil er niet in zit'). Dat een mandoline niet goed haalbaar is? Heb jij een goede VST sound voor mandoline kunnen vinden?
Wat ik voor elkaar wilde krijgen is om een bestaande audiotrack van mandoline te voorzien. Dat is lastig intekenen en op z'n plaats te krijgen omdat dat audiospoor geen midi is. Wat ik nu gedaan heb is een instrumental track aangemaakt, in de inspector daaraan een mandolinegeluid toegekend en het gekoppeld aan Arpache (en daar het op 32e noten gezet). Vervolgens heb ik de audiofile gestart en de opname aangezet en dan kan ik op de tyros3 op het juiste moment inspelen terwijl ik het juiste geluid krijg) Gaaf dat dat nu lukt! Groet, Harald

(Ik krijg alleen in het mandoline-geluid een rare lage ondertoon die een beetje lijkt op drumgeroffel in de verte maar dat heb ik dan weer wat weg kunnen halen bij de channelsettings in de editor)
Dag Harald,

wat ik bedoel met de eerste zin is dat de instrumenten die je wilt er niet inzitten ,daar heb ik wel ervaring mee :duim:

Groeten van André, :ciaoo:

Gebruikersavatar
André Lazeron
Berichten: 4273
Lid geworden op: 12 nov 2009, 23:09
Welk instrument bespeel je ?: Piano,MOXF8,MOTIF8,PAX4,Cubase 9.5
Contacteer:

Re: mandoline laten trillen in Cubase

Ongelezen bericht door André Lazeron » 04 mar 2019, 22:19

André Lazeron schreef:
04 mar 2019, 22:17
heva schreef:
04 mar 2019, 10:33
Hai André, daar ben ik zeker even zoet mee maar dat geeft niet want het is erg leuk om van te leren:) Wat bedoel je met die eerste zin? ('Dat wat je wil er niet in zit'). Dat een mandoline niet goed haalbaar is? Heb jij een goede VST sound voor mandoline kunnen vinden?
Wat ik voor elkaar wilde krijgen is om een bestaande audiotrack van mandoline te voorzien. Dat is lastig intekenen en op z'n plaats te krijgen omdat dat audiospoor geen midi is. Wat ik nu gedaan heb is een instrumental track aangemaakt, in de inspector daaraan een mandolinegeluid toegekend en het gekoppeld aan Arpache (en daar het op 32e noten gezet). Vervolgens heb ik de audiofile gestart en de opname aangezet en dan kan ik op de tyros3 op het juiste moment inspelen terwijl ik het juiste geluid krijg) Gaaf dat dat nu lukt! Groet, Harald

(Ik krijg alleen in het mandoline-geluid een rare lage ondertoon die een beetje lijkt op drumgeroffel in de verte maar dat heb ik dan weer wat weg kunnen halen bij de channelsettings in de editor)
Dag Harald,

Wat ik bedoel met de eerste zin is dat de instrumenten die je wilt er niet inzitten ,daar heb ik wel ervaring mee :duim:
En een Mandoline VST-Instrument vind je in mijn eerdere(Zie boven) bericht.

Groeten van André, :ciaoo:

Gebruikersavatar
André Lazeron
Berichten: 4273
Lid geworden op: 12 nov 2009, 23:09
Welk instrument bespeel je ?: Piano,MOXF8,MOTIF8,PAX4,Cubase 9.5
Contacteer:

Re: mandoline laten trillen in Cubase

Ongelezen bericht door André Lazeron » 04 mar 2019, 22:22

André Lazeron schreef:
04 mar 2019, 22:19
André Lazeron schreef:
04 mar 2019, 22:17
heva schreef:
04 mar 2019, 10:33
Hai André, daar ben ik zeker even zoet mee maar dat geeft niet want het is erg leuk om van te leren:) Wat bedoel je met die eerste zin? ('Dat wat je wil er niet in zit'). Dat een mandoline niet goed haalbaar is? Heb jij een goede VST sound voor mandoline kunnen vinden?
Wat ik voor elkaar wilde krijgen is om een bestaande audiotrack van mandoline te voorzien. Dat is lastig intekenen en op z'n plaats te krijgen omdat dat audiospoor geen midi is. Wat ik nu gedaan heb is een instrumental track aangemaakt, in de inspector daaraan een mandolinegeluid toegekend en het gekoppeld aan Arpache (en daar het op 32e noten gezet). Vervolgens heb ik de audiofile gestart en de opname aangezet en dan kan ik op de tyros3 op het juiste moment inspelen terwijl ik het juiste geluid krijg) Gaaf dat dat nu lukt! Groet, Harald

(Ik krijg alleen in het mandoline-geluid een rare lage ondertoon die een beetje lijkt op drumgeroffel in de verte maar dat heb ik dan weer wat weg kunnen halen bij de channelsettings in de editor)
Dag Harald,

Wat ik bedoel met de eerste zin is dat de instrumenten die je wilt er niet inzitten ,daar heb ik wel ervaring mee :duim:
En een Mandoline VST-Instrument vind je in mijn eerdere(Zie boven) bericht.
Verwar niet een Audio-track met midi,wat wel kan met midi kan vaak niet met audio hoewel het wel steeds verder gaat.(dat schreef je al zag ik)
De boven genoemde Instrument track lost dus meteen je problemen op(prijs 127.- euro)

Groeten van André, :ciaoo:

Plaats reactie