Logic.pro x voor Mac

Voor de thuis studio

Moderator: Eric

Gebruikersavatar
enrico
Berichten: 15
Lid geworden op: 30 okt 2018, 09:22
Welk instrument bespeel je ?: Componeren, arrangeren (piano )

Logic.pro x voor Mac

Ongelezen bericht door enrico » 02 nov 2018, 15:53

Hallo .

Is er iemand hier op het Forum die met :
LOGIC.PRO X ,werkt ?

Enrico

Gebruikersavatar
Eric
Berichten: 6386
Lid geworden op: 13 jul 2008, 16:56
Welk instrument bespeel je ?: Tyros 5/76
Locatie: Zonovergoten Zwalm (BE),... soms toch ;-)
Contacteer:

Re: Logic.pro x voor Mac

Ongelezen bericht door Eric » 05 nov 2018, 10:47

Ik dat weinigen hier een Mac gebruiken (behoudens paar uitzonderingen).
Maar stel gerust je vragen - wie weet vinden we alsnog een antwoord :;):
Misschien ontgoocheld als een nummertje maar niet slaagt,
maar beter dàt, dan helemaal niet geprobeerd te hebben...

Gebruikersavatar
enrico
Berichten: 15
Lid geworden op: 30 okt 2018, 09:22
Welk instrument bespeel je ?: Componeren, arrangeren (piano )

Re: Logic.pro x voor Mac

Ongelezen bericht door enrico » 06 nov 2018, 09:24

Hallo Eric.
Bedankt voor je aandacht.

Ik ben van plan om over te stappen ...van Cubase naar Logic .
Maar ik weet niet als dat een verstandig idee is .
Daarom dacht ik als er leden zijn , die daar veel ervaring in hebben met Logic ,was dan makkelijker geweest ,om idee uit te wisselen.
Enrico

Gebruikersavatar
André Lazeron
Berichten: 4055
Lid geworden op: 12 nov 2009, 23:09
Welk instrument bespeel je ?: Piano,MOXF8,MOTIF8,PAX4,Cubase 9.
Contacteer:

Re: Logic.pro x voor Mac

Ongelezen bericht door André Lazeron » 06 nov 2018, 15:52

Dag Enrico,

Ik heb protools dat is voor mij niet gebruikersvriendelijk :oops:
Ook eerst ontwikkeld voor MAC!
Maar dat terzijden.

Kijk hier even https://allsoundlab.net/cubase-vs-logic-pro/" onclick="window.open(this.href);return false;

Hier kan je de voor en tegen zien.

Ik zelf heb ook Cubase 9.5 er hangt wel een prijskaartje aan waarbij logic-pro goedkoper is het blijft een persoonlijke kwestie!
Zelf ben ik tevreden met Cubase 9.5.
Er zitten in Cubase wel aardige geluiden ,maar om het perfekt te willen hebben zou je voor bijvoorbeeld
Kontaktplayer moeten kopen,maar er zijn er genoeg wel met een hoge prijs.
Zeker als je composities wil maken kom je toch op beteren geluiden terecht en prijs.

Groeten van André, :ciaoo:


Gebruikersavatar
Ernie
Berichten: 13226
Lid geworden op: 31 jan 2008, 20:50
Welk instrument bespeel je ?: PSR S950
Locatie: Spijkenisse (NL)
Contacteer:

Re: Logic.pro x voor Mac

Ongelezen bericht door Ernie » 06 nov 2018, 16:55

M.i. zijn deze softwares nog altijd goedkoper dan een een professioneel keyboard.
Maar met een goed arranger keyboard van Korg of Yamaha kun je al snel meer lijkt mij?
Misschien heb ik het mis en in dat geval teveel geld uit gegeven aan mijn keyboard?
Hoewel met een goed keyboard kun je live wel meer doen. Het is dus maar net wat
je wil. Thuis of in de studio muziek maken of live een performance doen.

Gr. Ernie
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd....!

Gebruikersavatar
enrico
Berichten: 15
Lid geworden op: 30 okt 2018, 09:22
Welk instrument bespeel je ?: Componeren, arrangeren (piano )

Re: Logic.pro x voor Mac

Ongelezen bericht door enrico » 06 nov 2018, 17:15

Hallo Andre` en Ernie .
Bedankt voor jullie aandacht .
Het gaat mij meer om dat ik allen een alle arrangement met allen maar midi doet ...(omdat ik slecht kan spelen en het tempo niet kan volgen)
In principe ben zeer tevreden over Cubase (ik gebruik Element )voor mij doen, goed genoeg .
Maar ik heb ooit voor garage band heel veel sample gekocht ,die je niet in Cubase als midi bestande kan lezen ,allen in audio .
Maar je kan dat ook niet opslaan in Garageband in Midi formaat ...en in audio ,in Cubase is wel mogelijk , maar heel lastig .
Dus nu was de vraag voor mij zelf ...ga ik een Logic kopen ,of ga ik heel veel midi loops voor Cubase aanschaffen .
De Chord track van Cubase is heel mooi om daar mee te werken met midi loops .
Maar in Logic ,zo ver ik weet , is wat moeilijker .
Ach ja ! ik denk dat ik trouw blijf aan Cubase :-)))

Bedankt
Enrico

Gebruikersavatar
enrico
Berichten: 15
Lid geworden op: 30 okt 2018, 09:22
Welk instrument bespeel je ?: Componeren, arrangeren (piano )

Re: Logic.pro x voor Mac

Ongelezen bericht door enrico » 06 nov 2018, 17:17

Vergeten ...
De midi loops kan je ze verwerken in Logic en dan opslaan in midi standaar formaat ,die je dan in Cubase kan lezen .

Gebruikersavatar
André Lazeron
Berichten: 4055
Lid geworden op: 12 nov 2009, 23:09
Welk instrument bespeel je ?: Piano,MOXF8,MOTIF8,PAX4,Cubase 9.
Contacteer:

Re: Logic.pro x voor Mac

Ongelezen bericht door André Lazeron » 06 nov 2018, 17:29

Dag Enrico,

Ik weet niet of het mogelijk is in logic,dat moet je even zien!
Je kan een XML file Exporteren naar Cubase dat is dan tevens de noten in cubase.
Anders een midifile exporteren.
Dus zeker bewerken in LOGIC ,ik ken niet de exportmogelijkheden :oops:

Groeten van André, :ciaoo:

Gebruikersavatar
Ernie
Berichten: 13226
Lid geworden op: 31 jan 2008, 20:50
Welk instrument bespeel je ?: PSR S950
Locatie: Spijkenisse (NL)
Contacteer:

Re: Logic.pro x voor Mac

Ongelezen bericht door Ernie » 06 nov 2018, 17:33

Hey Italiaanse vriend,

Ik begrijp niet helemaal de vraagstelling.
Maar ik hou wel van de eeuwige stad Rome..!
Reeds twee maal met plezier bezocht....!
O.K. even off topic :;):

Gr. Ernie
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd....!

Gebruikersavatar
enrico
Berichten: 15
Lid geworden op: 30 okt 2018, 09:22
Welk instrument bespeel je ?: Componeren, arrangeren (piano )

Re: Logic.pro x voor Mac

Ongelezen bericht door enrico » 07 nov 2018, 06:17

Hallo Andre` en Ernie.
Andre`:
XML ,is een file die je niet in Cubase kan importeren ,ook niet in Garageband.
Dat is het probleem , je kan dus niet een midi file van Garageband exporteren ,en dan naar Cubase importeren.
Je kan dat allen in Logic , dat doen .

Ernie:
De vraag : voor mij zelf ...ga ik een Logic kopen ,of ga ik heel veel midi loops voor Cubase aanschaffen ?.

Ja ja Rome , ben lang niet geweest ,het blijft de mooiste stad ,die ik ken .

Ciao Enrico

Gebruikersavatar
André Lazeron
Berichten: 4055
Lid geworden op: 12 nov 2009, 23:09
Welk instrument bespeel je ?: Piano,MOXF8,MOTIF8,PAX4,Cubase 9.
Contacteer:

Re: Logic.pro x voor Mac

Ongelezen bericht door André Lazeron » 08 nov 2018, 10:08

Hola,

Voor alle duidelijkheid voor de anderen :wistle:
Midifiles en XML files kunnen in cubase geimporteerd worden!

Groeten van André, :ciaoo:

Gebruikersavatar
enrico
Berichten: 15
Lid geworden op: 30 okt 2018, 09:22
Welk instrument bespeel je ?: Componeren, arrangeren (piano )

Re: Logic.pro x voor Mac

Ongelezen bericht door enrico » 08 nov 2018, 10:46

Hallo Andre`

Dank voor je attentie .

Een standart midi file in Cubase openen ,lukt dat wel ! ,ik had niet echt goed begrijpen wat XML file was.
Maar het probleem is ...
Een midi loops file ,die in Garageband ,van Garageband zelf gemaakt is , kan dat niet exportert worden in een andere Muziek programma .(Cubase )
Allen als audio bestand ...
Midi file , kan je allen in Logic .

Ik heb de versie van Cubase 9.5.40 (Element)

Ciao Enrico

Gebruikersavatar
André Lazeron
Berichten: 4055
Lid geworden op: 12 nov 2009, 23:09
Welk instrument bespeel je ?: Piano,MOXF8,MOTIF8,PAX4,Cubase 9.
Contacteer:

Re: Logic.pro x voor Mac

Ongelezen bericht door André Lazeron » 08 nov 2018, 16:34

enrico schreef:Hallo Andre`

Dank voor je attentie .

Een standart midi file in Cubase openen ,lukt dat wel ! ,ik had niet echt goed begrijpen wat XML file was.
Maar het probleem is ...
Een midi loops file ,die in Garageband ,van Garageband zelf gemaakt is , kan dat niet exportert worden in een andere Muziek programma .(Cubase )
Allen als audio bestand ...
Midi file , kan je allen in Logic .

Ik heb de versie van Cubase 9.5.40 (Element)

Ciao Enrico
Hola Enrico,

Het probleem is dus Garageband die geen midifiles exporteerd!
XML file is tevens een notenschrift direkt in Cubase,en kan je dus uitwisselen tussen verschillenden Sequencers en Personen,dus als jij een XML file naar mij stuurt kan ik direkt de noten in Cubase zien!
Het beste is dus alles in cubase te doen,je eventuele Audio-Samples dat kan je ook importeren
in cubase!
kijk op Youtube er zijn Filmpjes hoe je dat moet doen.
Garageband is leuk om mee te stoeien maar geen professioneel programma ,dat zijn
Cubase,
Sonar. cake walk
PreSonus Studio One. ...
4 Propellerhead Software Reason. ...
Ableton Live. en niet te vergeten protools elk met een andere kijk op gebruikersniveau!


Groeten van André, :ciaoo:

Gebruikersavatar
Eric
Berichten: 6386
Lid geworden op: 13 jul 2008, 16:56
Welk instrument bespeel je ?: Tyros 5/76
Locatie: Zonovergoten Zwalm (BE),... soms toch ;-)
Contacteer:

Re: Logic.pro x voor Mac

Ongelezen bericht door Eric » 11 nov 2018, 16:41

Zelf heb ik lange tijd Finale gebruikt toen ik nog geen 'deftig' keyboard had.
Daarin had je als 'voices' de klanken van 'Garritan Personal Orchestra' die je ook nog eens kon 'personaliseren'.
Vergde wel veel werkgeheugen van de PC en dat was bij mijn PC helaas niet het geval... :wistle:
Niettemin was dit wel voldoende om mening uurtje daaraan te spenderen.
Finale im-/exporteerde ook in XML, midi, wav, enz... 'Noteerde' ook 'live' gespeelde muziek.
De grootste tegenhanger was Sibelius.
Ook vandaag bestaat dit nog steeds - is niet goedkoop - maar wel gigantisch mooie resultaten mits voldoende werkcapaciteit.


Gewoon effe ter info... :;):
Misschien ontgoocheld als een nummertje maar niet slaagt,
maar beter dàt, dan helemaal niet geprobeerd te hebben...

Gebruikersavatar
Ben
Berichten: 8325
Lid geworden op: 01 feb 2008, 00:29
Welk instrument bespeel je ?: Pa4X-76, Hammond XE-1
Locatie: Leiden
Contacteer:

Re: Logic.pro x voor Mac

Ongelezen bericht door Ben » 11 nov 2018, 17:22

Ik heb nog een Presonus Studio One nieuw in de verpakking liggen.
Die kreeg ik cadeau bij mijn mengtafel.
Ik kan er nog steeds niet toe komen om het te gebruiken.
Ik vind het geen muziek maken, maar ieder zijn plezier.
Bezoek ook eens mijn website.
Bensel Muziek

Plaats reactie