• Toon onderwerp - CME FU7 masterkeyboard op een Yamaha PSR-S710

 

 Contact Hulp voor ForumStarters Yamaha Tutorials Uitdaging vd Maand Café Foto's Forumdag 2011

Het is nu 16 aug 2018 18:37

Onbeantwoorde berichten | Actieve topics

Alle tijden zijn GMT [ Zomertijd ]




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 33 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3  Volgende
Auteur Bericht
 Berichttitel: CME FU7 masterkeyboard op een Yamaha PSR-S710
Nieuw berichtGeplaatst: 24 aug 2010 20:34 
Hallo Allemaal,

Ik heb een vraag,

Als ik een "master keyboard" (76 keys semi-weighted action keyboard with aftertouch) die dus standaard geen voices heeft aansluit op een S710 (via midi neem ik aan) heeft dit dan enige meerwaarde ? Kan je dan een voice toewijzen en met 2 klavieren tegelijk werken ?

En kun je de megavoices wel met een dergelijk masterkeyboard goed doseren ?

Ben benieuwd of jullie hier antwoord op hebben ?

Het feit doet zich namelijk voor dat ik zo'n masterkeyboard voor weinig op de kop kan tikken (ivm financiële toestanden)

Grt Roger.


Laatst bijgewerkt door BillyGates op 29 aug 2010 23:43, in totaal 1 keer bewerkt.

Omhoog
  
 
 Berichttitel: Re: Master keyboard op een S710 ? Mogelijk en zinvol ?
Nieuw berichtGeplaatst: 24 aug 2010 21:31 
Offline
TopPoster
TopPoster
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 08 apr 2009 05:13
Berichten: 2159
Woonplaats: Rijen
Welk instrument bespeel je ?: psr sq16, psr s900, Gem Wk2, B4II
Hallo Roger

Ik werk met een masterkeyboard op de s900 inderdaad via midi ik heb een 49 toetsen key
Als je deze toewijst op right 2 kun je vis de s710 de voices kiezen voor right 2 en kun je deze met het masterkeyboard bespelen

Je kunt ook gewoon een midi kanaal instellen maar dan gebruikt hij de standaard gm voices waar ook goed mee te spelen is
In dat geval kies ik de instrumenten met het masterkeyboard via nummers
Dit moet dan wel mogelijk zijn met het masterkeyboard

Op mijn youtube kanaal staan drie nummers die ik met het masterkeyboard
Gebruik je hem op right 2 kun je op de s710 right 2 ook nog gewoon blijven gebruiken wel met de zelfde voice
Ik stel op right 1 de voice in die ik op de 900 wil spelen en op right twee de voice die ik met het masterkeyboard wil spelen

De besturing van de megavoices goed werkt is wel sterk afhankelijk van de kwaliteit van de aanslag gevoeligheid van het masterkeyboard
De ene zal beter werken dan de andere maar werken doen ze altijd wel maar dan alleen op right 1 of 2
Of het op andere kanalen ook kan weet ik helaas nog niet ik heb dat nog niet kunnen vinden

Ik vind het erg prettig werken en als het toch niet al te duur is is het het best waard
Als je beslist om hem aan te schaffen en je komt er niet uit ben ik wel bereid om je ermee te helpen.

Kijk rustig op mijn youtube kanaal en zie wat er mogelijk is hieronder een link ernaar toe
let wel ik heb hier nog geen megavoices gebruikt er is nu een nummer in de maak waar ik ze wel bij gebruik maar die staat er nog niet op Een mooi voorbeeld is de blue tango die ik gespeeld heb dat lukt dus nooit met 1 klavier

mijn youtube kanaal

Groetjes
Ferdy

_________________
Vele Groetjes
Ferdy


Afbeelding


Omhoog
 Profiel Stuur privĂ©bericht  
 
 Berichttitel: Re: Master keyboard op een S710 ? Mogelijk en zinvol ?
Nieuw berichtGeplaatst: 24 aug 2010 22:27 
Ferdy schreef:
Hallo Roger

Ik werk met een masterkeyboard op de s900 inderdaad via midi ik heb een 49 toetsen key
Als je deze toewijst op right 2 kun je vis de s710 de voices kiezen voor right 2 en kun je deze met het masterkeyboard bespelen

Je kunt ook gewoon een midi kanaal instellen maar dan gebruikt hij de standaard gm voices waar ook goed mee te spelen is
In dat geval kies ik de instrumenten met het masterkeyboard via nummers
Dit moet dan wel mogelijk zijn met het masterkeyboard

Op mijn youtube kanaal staan drie nummers die ik met het masterkeyboard
Gebruik je hem op right 2 kun je op de s710 right 2 ook nog gewoon blijven gebruiken wel met de zelfde voice
Ik stel op right 1 de voice in die ik op de 900 wil spelen en op right twee de voice die ik met het masterkeyboard wil spelen

De besturing van de megavoices goed werkt is wel sterk afhankelijk van de kwaliteit van de aanslag gevoeligheid van het masterkeyboard
De ene zal beter werken dan de andere maar werken doen ze altijd wel maar dan alleen op right 1 of 2
Of het op andere kanalen ook kan weet ik helaas nog niet ik heb dat nog niet kunnen vinden

Ik vind het erg prettig werken en als het toch niet al te duur is is het het best waard
Als je beslist om hem aan te schaffen en je komt er niet uit ben ik wel bereid om je ermee te helpen.

Kijk rustig op mijn youtube kanaal en zie wat er mogelijk is hieronder een link ernaar toe
let wel ik heb hier nog geen megavoices gebruikt er is nu een nummer in de maak waar ik ze wel bij gebruik maar die staat er nog niet op Een mooi voorbeeld is de blue tango die ik gespeeld heb dat lukt dus nooit met 1 klavier

mijn youtube kanaal

Groetjes
Ferdy


Hoi Ferdy,

Bedankt voor je uitgebreide reactie,

Het gaat om dit masterkeyboard

http://www.musiciansbuy.com/CME_UF7_76_Note_Hammer_Action_Controller_with_Free_UF7KIT.html


Wellicht dat jij weet of het een goede aankoop is voor 150,- euro ?

Alvast bedankt,

Groet Roger.


Omhoog
  
 
 Berichttitel: Re: Master keyboard op een S710 ? Mogelijk en zinvol ?
Nieuw berichtGeplaatst: 24 aug 2010 22:32 
Offline
Beheerder
Beheerder
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 31 jan 2008 20:50
Berichten: 13656
Woonplaats: Spijkenisse (NL)
Welk instrument bespeel je ?: PSR S950
Hoi Billy

Ziet er goed uit voor die prijs. :ok:

Hier wat meer info http://www.cme-pro.com/products-list/product-uf.html

gr. Ernie

_________________
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd....!


Omhoog
 Profiel Stuur privĂ©bericht  
 
 Berichttitel: Re: Master keyboard op een S710 ? Mogelijk en zinvol ?
Nieuw berichtGeplaatst: 24 aug 2010 22:49 
@ Ernie, Bedankt voor de link, die had ik echter al gevonden :;): Maar je bedoeling was goed :duim:

@ Ferdie, Hoe weet dat master keyboard dan dat ie de right2 kan/mag spelen ? Via S710-midi out >>> Masterkeyboard midi in ?

Hier ben ik nog geen held in , hahaha :greenlaught:

Groet Roger.


Omhoog
  
 
 Berichttitel: Re: Master keyboard op een S710 ? Mogelijk en zinvol ?
Nieuw berichtGeplaatst: 24 aug 2010 23:06 
Offline
TopPoster
TopPoster
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 08 apr 2009 05:13
Berichten: 2159
Woonplaats: Rijen
Welk instrument bespeel je ?: psr sq16, psr s900, Gem Wk2, B4II
BillyGates schreef:
@ Ernie, Bedankt voor de link, die had ik echter al gevonden :;): Maar je bedoeling was goed :duim:

@ Ferdie, Hoe weet dat master keyboard dan dat ie de right2 kan/mag spelen ? Via S710-midi out >>> Masterkeyboard midi in ?

Hier ben ik nog geen held in , hahaha :greenlaught:

Groet Roger.

Hoi

Dit is heel eenvoudig in te stellen in het midi menu van de s710
Ik zal even een klein demo filmpje maken van het instellen dit is niet zo heel erg moeilijk moet het alleen even weten

Groetjes
Ferdy

_________________
Vele Groetjes
Ferdy


Afbeelding


Omhoog
 Profiel Stuur privĂ©bericht  
 
 Berichttitel: Re: Master keyboard op een S710 ? Mogelijk en zinvol ?
Nieuw berichtGeplaatst: 24 aug 2010 23:07 
Offline
TopPoster
TopPoster
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 08 apr 2009 05:13
Berichten: 2159
Woonplaats: Rijen
Welk instrument bespeel je ?: psr sq16, psr s900, Gem Wk2, B4II
Ik was even vergeten erbij te zetten dat dat wel een heel mooie prijsje is voor de mogelijkheden die het heeft

Groetjes
Ferdy

_________________
Vele Groetjes
Ferdy


Afbeelding


Omhoog
 Profiel Stuur privĂ©bericht  
 
 Berichttitel: Re: Master keyboard op een S710 ? Mogelijk en zinvol ?
Nieuw berichtGeplaatst: 24 aug 2010 23:11 
Offline
TopPoster
TopPoster
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 09 feb 2008 02:04
Berichten: 7519
Woonplaats: Heerenveen
Welk instrument bespeel je ?: mijn stem en Tyros2
hoi roger,

voor een ervaren toetsenist zal zoiets heel prettig zijn.

ik werk alleen met de psr2000 en die biedt mij voorlopig meer dan voldoende mogelijkheden.

lieve groet,
alie

_________________
The only thing better than singing is more singing! (Ella Fitzgerald)

Afbeelding
Klik op het logo om naar mijn website te gaan


Omhoog
 Profiel Stuur privĂ©bericht  
 
 Berichttitel: Re: Master keyboard op een S710 ? Mogelijk en zinvol ?
Nieuw berichtGeplaatst: 24 aug 2010 23:14 
Ik ben me ook bewust van het feit dat het nu hooguit een leuk speeltje zal zijn, maar die kans heb ik nu en dan heb ik het maar alvast. En gezien het feit dat ik een Proel EL260 ook 2de handsje heb gekocht een tijd terug kan ie er mooi bovenop :duim:

Ook best cool als je geen noot kunt spelen en het uitziet dat JMJ op bezoek bij je is, hahaha

Wie weet doet die man hem morgen helemaal niet meer weg omdat ie de Lotto gewonnen heeft.

Groet Roger.


Omhoog
  
 
 Berichttitel: Re: Master keyboard op een S710 ? Mogelijk en zinvol ?
Nieuw berichtGeplaatst: 25 aug 2010 00:36 
Offline
TopPoster
TopPoster
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 09 feb 2008 02:04
Berichten: 7519
Woonplaats: Heerenveen
Welk instrument bespeel je ?: mijn stem en Tyros2
hoi roger,

je kunt er natuurlijk wel lekker de ''blits'' mee uithangen. :greenlaught: :roll: :greenlaught:

lieve groet,
alie

_________________
The only thing better than singing is more singing! (Ella Fitzgerald)

Afbeelding
Klik op het logo om naar mijn website te gaan


Omhoog
 Profiel Stuur privĂ©bericht  
 
 Berichttitel: Re: Master keyboard op een S710 ? Mogelijk en zinvol ?
Nieuw berichtGeplaatst: 25 aug 2010 01:12 
aliefeenstra schreef:
hoi roger,

je kunt er natuurlijk wel lekker de ''blits'' mee uithangen. :greenlaught: :roll: :greenlaught:

lieve groet,
alie


Ik zag ook nog op Thomann.de dat ie uit te breiden is met 2 verscchillende inbouwkaarten (van achteren) waardoor ie maar liefst 1000 Synth voices krijgt en dus ook stand alone te gebruiken is. Er is ook een kaart met Piano en weet ik veel wat allemaal. Kaarten kosten respectievelijk 145,- en 185,- euro. Is nog overheen te komen in vergelijking met andere fatsoenlijke synthesizers. En ik kan dan ook oefenen op een board dat over meer keys beschikt :cool:

Och ja, je hoef maar een hobby te hebben. Ik drink niet en rook niet, eet alleen graag hahahaha

Kan ik nog wat compenseren :greenlaught:

Grt Roger en slaap ze allemaal. :sleep:


Omhoog
  
 
 Berichttitel: Re: Master keyboard op een S710 ? Mogelijk en zinvol ?
Nieuw berichtGeplaatst: 25 aug 2010 01:38 
Hoi Roger,

Mooi Masterkeyboard en goed bekend merk CME.

En een mooi prijsje ook.

Die uitbreidbare kaarten welke hierin gezet kunnen worden vallen als ik zo de verschillende fora's er over gelezen heb wat tegen.
Zou hem gewoon als masterkeyboard erbij houden.
Kan je je nooit een buil vallen verder.

Groetjes:Ramon


Omhoog
  
 
 Berichttitel: Re: Master keyboard op een S710 ? Mogelijk en zinvol ?
Nieuw berichtGeplaatst: 26 aug 2010 20:38 
RamonMM6 schreef:
Hoi Roger,

Mooi Masterkeyboard en goed bekend merk CME.

En een mooi prijsje ook.

Die uitbreidbare kaarten welke hierin gezet kunnen worden vallen als ik zo de verschillende fora's er over gelezen heb wat tegen.
Zou hem gewoon als masterkeyboard erbij houden.
Kan je je nooit een buil vallen verder.

Groetjes:Ramon


Weet jij hoe en waar je het beste sounds vandaan kan halen voor een V-Machine ?

http://www.youtube.com/watch?v=Xz-0-PnA ... re=related

Heb je ervaring met dat kastje ?

Groet Roger.


Omhoog
  
 
 Berichttitel: Re: Master keyboard op een S710 ? Mogelijk en zinvol ?
Nieuw berichtGeplaatst: 26 aug 2010 22:36 
Hoi Roger,

Nee ik haal echt alle sounds uit de computer zelf.
Had nog nooit hiervan gehoord trouwens.

Op zich klinkt het niet verkeerd, tja om te zeggen dat ik geheel nieuwe dingen hoor nee helaas..
Een gratis plugin kan dergelijke sounds ook produceren.

Ik kan je niet meer info over dit kastje niet geven.

Groetjes:Ramon


Omhoog
  
 
 Berichttitel: Re: Master keyboard op een S710 ? Mogelijk en zinvol ?
Nieuw berichtGeplaatst: 26 aug 2010 22:54 
RamonMM6 schreef:
Hoi Roger,

Nee ik haal echt alle sounds uit de computer zelf.
Had nog nooit hiervan gehoord trouwens.

Op zich klinkt het niet verkeerd, tja om te zeggen dat ik geheel nieuwe dingen hoor nee helaas..
Een gratis plugin kan dergelijke sounds ook produceren.

Ik kan je niet meer info over dit kastje niet geven.

Groetjes:Ramon


Hey Ramon,

Dat begrijp ik wel, maar dan moet je wel een pc/laptop aan je keyboard hebben hangen, en dat is bij mij niet het geval :greenlaught:

Grt Roger.


Omhoog
  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 33 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3  Volgende

Onbeantwoorde berichten | Actieve topics

Alle tijden zijn GMT [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
phpBB.nl Vertaling