CME FU7 masterkeyboard op een Yamaha PSR-S710

Ketron, Technics etc.
BillyGates

CME FU7 masterkeyboard op een Yamaha PSR-S710

Ongelezen bericht door BillyGates » 24 aug 2010, 21:34

Hallo Allemaal,

Ik heb een vraag,

Als ik een "master keyboard" (76 keys semi-weighted action keyboard with aftertouch) die dus standaard geen voices heeft aansluit op een S710 (via midi neem ik aan) heeft dit dan enige meerwaarde ? Kan je dan een voice toewijzen en met 2 klavieren tegelijk werken ?

En kun je de megavoices wel met een dergelijk masterkeyboard goed doseren ?

Ben benieuwd of jullie hier antwoord op hebben ?

Het feit doet zich namelijk voor dat ik zo'n masterkeyboard voor weinig op de kop kan tikken (ivm financiële toestanden)

Grt Roger.
Laatst gewijzigd door BillyGates op 30 aug 2010, 00:43, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Ferdy
Berichten: 1628
Lid geworden op: 08 apr 2009, 06:13
Welk instrument bespeel je ?: psr sq16, psr s900, Gem Wk2, B4II
Locatie: Rijen
Contacteer:

Re: Master keyboard op een S710 ? Mogelijk en zinvol ?

Ongelezen bericht door Ferdy » 24 aug 2010, 22:31

Hallo Roger

Ik werk met een masterkeyboard op de s900 inderdaad via midi ik heb een 49 toetsen key
Als je deze toewijst op right 2 kun je vis de s710 de voices kiezen voor right 2 en kun je deze met het masterkeyboard bespelen

Je kunt ook gewoon een midi kanaal instellen maar dan gebruikt hij de standaard gm voices waar ook goed mee te spelen is
In dat geval kies ik de instrumenten met het masterkeyboard via nummers
Dit moet dan wel mogelijk zijn met het masterkeyboard

Op mijn youtube kanaal staan drie nummers die ik met het masterkeyboard
Gebruik je hem op right 2 kun je op de s710 right 2 ook nog gewoon blijven gebruiken wel met de zelfde voice
Ik stel op right 1 de voice in die ik op de 900 wil spelen en op right twee de voice die ik met het masterkeyboard wil spelen

De besturing van de megavoices goed werkt is wel sterk afhankelijk van de kwaliteit van de aanslag gevoeligheid van het masterkeyboard
De ene zal beter werken dan de andere maar werken doen ze altijd wel maar dan alleen op right 1 of 2
Of het op andere kanalen ook kan weet ik helaas nog niet ik heb dat nog niet kunnen vinden

Ik vind het erg prettig werken en als het toch niet al te duur is is het het best waard
Als je beslist om hem aan te schaffen en je komt er niet uit ben ik wel bereid om je ermee te helpen.

Kijk rustig op mijn youtube kanaal en zie wat er mogelijk is hieronder een link ernaar toe
let wel ik heb hier nog geen megavoices gebruikt er is nu een nummer in de maak waar ik ze wel bij gebruik maar die staat er nog niet op Een mooi voorbeeld is de blue tango die ik gespeeld heb dat lukt dus nooit met 1 klavier

mijn youtube kanaal

Groetjes
Ferdy
Vele Groetjes
Ferdy


Afbeelding

BillyGates

Re: Master keyboard op een S710 ? Mogelijk en zinvol ?

Ongelezen bericht door BillyGates » 24 aug 2010, 23:27

Ferdy schreef:Hallo Roger

Ik werk met een masterkeyboard op de s900 inderdaad via midi ik heb een 49 toetsen key
Als je deze toewijst op right 2 kun je vis de s710 de voices kiezen voor right 2 en kun je deze met het masterkeyboard bespelen

Je kunt ook gewoon een midi kanaal instellen maar dan gebruikt hij de standaard gm voices waar ook goed mee te spelen is
In dat geval kies ik de instrumenten met het masterkeyboard via nummers
Dit moet dan wel mogelijk zijn met het masterkeyboard

Op mijn youtube kanaal staan drie nummers die ik met het masterkeyboard
Gebruik je hem op right 2 kun je op de s710 right 2 ook nog gewoon blijven gebruiken wel met de zelfde voice
Ik stel op right 1 de voice in die ik op de 900 wil spelen en op right twee de voice die ik met het masterkeyboard wil spelen

De besturing van de megavoices goed werkt is wel sterk afhankelijk van de kwaliteit van de aanslag gevoeligheid van het masterkeyboard
De ene zal beter werken dan de andere maar werken doen ze altijd wel maar dan alleen op right 1 of 2
Of het op andere kanalen ook kan weet ik helaas nog niet ik heb dat nog niet kunnen vinden

Ik vind het erg prettig werken en als het toch niet al te duur is is het het best waard
Als je beslist om hem aan te schaffen en je komt er niet uit ben ik wel bereid om je ermee te helpen.

Kijk rustig op mijn youtube kanaal en zie wat er mogelijk is hieronder een link ernaar toe
let wel ik heb hier nog geen megavoices gebruikt er is nu een nummer in de maak waar ik ze wel bij gebruik maar die staat er nog niet op Een mooi voorbeeld is de blue tango die ik gespeeld heb dat lukt dus nooit met 1 klavier

mijn youtube kanaal

Groetjes
Ferdy
Hoi Ferdy,

Bedankt voor je uitgebreide reactie,

Het gaat om dit masterkeyboard

http://www.musiciansbuy.com/CME_UF7_76_ ... F7KIT.html


Wellicht dat jij weet of het een goede aankoop is voor 150,- euro ?

Alvast bedankt,

Groet Roger.

Gebruikersavatar
Ernie
Berichten: 13642
Lid geworden op: 31 jan 2008, 20:50
Welk instrument bespeel je ?: PSR S950
Locatie: Spijkenisse (NL)
Contacteer:

Re: Master keyboard op een S710 ? Mogelijk en zinvol ?

Ongelezen bericht door Ernie » 24 aug 2010, 23:32

Hoi Billy

Ziet er goed uit voor die prijs. :ok:

Hier wat meer info http://www.cme-pro.com/products-list/product-uf.html

gr. Ernie
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd....!

BillyGates

Re: Master keyboard op een S710 ? Mogelijk en zinvol ?

Ongelezen bericht door BillyGates » 24 aug 2010, 23:49

@ Ernie, Bedankt voor de link, die had ik echter al gevonden :;): Maar je bedoeling was goed :duim:

@ Ferdie, Hoe weet dat master keyboard dan dat ie de right2 kan/mag spelen ? Via S710-midi out >>> Masterkeyboard midi in ?

Hier ben ik nog geen held in , hahaha :greenlaught:

Groet Roger.

Gebruikersavatar
Ferdy
Berichten: 1628
Lid geworden op: 08 apr 2009, 06:13
Welk instrument bespeel je ?: psr sq16, psr s900, Gem Wk2, B4II
Locatie: Rijen
Contacteer:

Re: Master keyboard op een S710 ? Mogelijk en zinvol ?

Ongelezen bericht door Ferdy » 25 aug 2010, 00:06

BillyGates schreef:@ Ernie, Bedankt voor de link, die had ik echter al gevonden :;): Maar je bedoeling was goed :duim:

@ Ferdie, Hoe weet dat master keyboard dan dat ie de right2 kan/mag spelen ? Via S710-midi out >>> Masterkeyboard midi in ?

Hier ben ik nog geen held in , hahaha :greenlaught:

Groet Roger.
Hoi

Dit is heel eenvoudig in te stellen in het midi menu van de s710
Ik zal even een klein demo filmpje maken van het instellen dit is niet zo heel erg moeilijk moet het alleen even weten

Groetjes
Ferdy
Vele Groetjes
Ferdy


Afbeelding

Gebruikersavatar
Ferdy
Berichten: 1628
Lid geworden op: 08 apr 2009, 06:13
Welk instrument bespeel je ?: psr sq16, psr s900, Gem Wk2, B4II
Locatie: Rijen
Contacteer:

Re: Master keyboard op een S710 ? Mogelijk en zinvol ?

Ongelezen bericht door Ferdy » 25 aug 2010, 00:07

Ik was even vergeten erbij te zetten dat dat wel een heel mooie prijsje is voor de mogelijkheden die het heeft

Groetjes
Ferdy
Vele Groetjes
Ferdy


Afbeelding

Gebruikersavatar
aliefeenstra
Berichten: 7113
Lid geworden op: 09 feb 2008, 02:04
Welk instrument bespeel je ?: mijn stem en Tyros2
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: Master keyboard op een S710 ? Mogelijk en zinvol ?

Ongelezen bericht door aliefeenstra » 25 aug 2010, 00:11

hoi roger,

voor een ervaren toetsenist zal zoiets heel prettig zijn.

ik werk alleen met de psr2000 en die biedt mij voorlopig meer dan voldoende mogelijkheden.

lieve groet,
alie
The only thing better than singing is more singing! (Ella Fitzgerald)

Afbeelding
Klik op het logo om naar mijn website te gaan

BillyGates

Re: Master keyboard op een S710 ? Mogelijk en zinvol ?

Ongelezen bericht door BillyGates » 25 aug 2010, 00:14

Ik ben me ook bewust van het feit dat het nu hooguit een leuk speeltje zal zijn, maar die kans heb ik nu en dan heb ik het maar alvast. En gezien het feit dat ik een Proel EL260 ook 2de handsje heb gekocht een tijd terug kan ie er mooi bovenop :duim:

Ook best cool als je geen noot kunt spelen en het uitziet dat JMJ op bezoek bij je is, hahaha

Wie weet doet die man hem morgen helemaal niet meer weg omdat ie de Lotto gewonnen heeft.

Groet Roger.

Gebruikersavatar
aliefeenstra
Berichten: 7113
Lid geworden op: 09 feb 2008, 02:04
Welk instrument bespeel je ?: mijn stem en Tyros2
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: Master keyboard op een S710 ? Mogelijk en zinvol ?

Ongelezen bericht door aliefeenstra » 25 aug 2010, 01:36

hoi roger,

je kunt er natuurlijk wel lekker de ''blits'' mee uithangen. :greenlaught: :roll: :greenlaught:

lieve groet,
alie
The only thing better than singing is more singing! (Ella Fitzgerald)

Afbeelding
Klik op het logo om naar mijn website te gaan

BillyGates

Re: Master keyboard op een S710 ? Mogelijk en zinvol ?

Ongelezen bericht door BillyGates » 25 aug 2010, 02:12

aliefeenstra schreef:hoi roger,

je kunt er natuurlijk wel lekker de ''blits'' mee uithangen. :greenlaught: :roll: :greenlaught:

lieve groet,
alie
Ik zag ook nog op Thomann.de dat ie uit te breiden is met 2 verscchillende inbouwkaarten (van achteren) waardoor ie maar liefst 1000 Synth voices krijgt en dus ook stand alone te gebruiken is. Er is ook een kaart met Piano en weet ik veel wat allemaal. Kaarten kosten respectievelijk 145,- en 185,- euro. Is nog overheen te komen in vergelijking met andere fatsoenlijke synthesizers. En ik kan dan ook oefenen op een board dat over meer keys beschikt :cool:

Och ja, je hoef maar een hobby te hebben. Ik drink niet en rook niet, eet alleen graag hahahaha

Kan ik nog wat compenseren :greenlaught:

Grt Roger en slaap ze allemaal. :sleep:

RamonMM6

Re: Master keyboard op een S710 ? Mogelijk en zinvol ?

Ongelezen bericht door RamonMM6 » 25 aug 2010, 02:38

Hoi Roger,

Mooi Masterkeyboard en goed bekend merk CME.

En een mooi prijsje ook.

Die uitbreidbare kaarten welke hierin gezet kunnen worden vallen als ik zo de verschillende fora's er over gelezen heb wat tegen.
Zou hem gewoon als masterkeyboard erbij houden.
Kan je je nooit een buil vallen verder.

Groetjes:Ramon

BillyGates

Re: Master keyboard op een S710 ? Mogelijk en zinvol ?

Ongelezen bericht door BillyGates » 26 aug 2010, 21:38

RamonMM6 schreef:Hoi Roger,

Mooi Masterkeyboard en goed bekend merk CME.

En een mooi prijsje ook.

Die uitbreidbare kaarten welke hierin gezet kunnen worden vallen als ik zo de verschillende fora's er over gelezen heb wat tegen.
Zou hem gewoon als masterkeyboard erbij houden.
Kan je je nooit een buil vallen verder.

Groetjes:Ramon
Weet jij hoe en waar je het beste sounds vandaan kan halen voor een V-Machine ?

http://www.youtube.com/watch?v=Xz-0-PnA ... re=related

Heb je ervaring met dat kastje ?

Groet Roger.

RamonMM6

Re: Master keyboard op een S710 ? Mogelijk en zinvol ?

Ongelezen bericht door RamonMM6 » 26 aug 2010, 23:36

Hoi Roger,

Nee ik haal echt alle sounds uit de computer zelf.
Had nog nooit hiervan gehoord trouwens.

Op zich klinkt het niet verkeerd, tja om te zeggen dat ik geheel nieuwe dingen hoor nee helaas..
Een gratis plugin kan dergelijke sounds ook produceren.

Ik kan je niet meer info over dit kastje niet geven.

Groetjes:Ramon

BillyGates

Re: Master keyboard op een S710 ? Mogelijk en zinvol ?

Ongelezen bericht door BillyGates » 26 aug 2010, 23:54

RamonMM6 schreef:Hoi Roger,

Nee ik haal echt alle sounds uit de computer zelf.
Had nog nooit hiervan gehoord trouwens.

Op zich klinkt het niet verkeerd, tja om te zeggen dat ik geheel nieuwe dingen hoor nee helaas..
Een gratis plugin kan dergelijke sounds ook produceren.

Ik kan je niet meer info over dit kastje niet geven.

Groetjes:Ramon
Hey Ramon,

Dat begrijp ik wel, maar dan moet je wel een pc/laptop aan je keyboard hebben hangen, en dat is bij mij niet het geval :greenlaught:

Grt Roger.

Plaats reactie