• Toon onderwerp - Yamaha PSR-S970 probleem 2

 

 Contact Hulp voor ForumStarters Yamaha Tutorials Uitdaging vd Maand Café Foto's Forumdag 2011

Het is nu 17 aug 2018 02:10

Onbeantwoorde berichten | Actieve topics

Alle tijden zijn GMT [ Zomertijd ]




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 15 berichten ] 
Auteur Bericht
 Berichttitel: Yamaha PSR-S970 probleem 2
Nieuw berichtGeplaatst: 24 apr 2018 03:56 
Offline
Nieuw lid
Nieuw lid

Geregistreerd: 21 apr 2018 20:15
Berichten: 13
Welk instrument bespeel je ?: Yamaha psr-s970 Roland E96
Het zelf kiezen van de instrumenten in de one touch setting lukt nu, dat is geen probleem en kan daar mee lekker spelen.
Voor een nieuw muziekstuk heb ik een passende style geselecteerd en de instrumenten (1-4 one touch setting) aangepast naar mijn eigen smaak.
Tot zover geen probleem echter als ik deze instellingen opsla in het registration memory en in een later stadium deze weer oproep zijn de door mij selecteerde instrumenten weer vervangen door de instrumenten die in de originele style zitten.
Wat doe ik fout of moet telkens weer opnieuw de gewenste instrumenten invoeren?


Omhoog
 Profiel Stuur privĂ©bericht  
 
 Berichttitel: Re: Yamaha PSR-S970 probleem 2
Nieuw berichtGeplaatst: 24 apr 2018 08:25 
Offline
Beheerder
Beheerder
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 13 jul 2008 15:56
Berichten: 6701
Woonplaats: Zonovergoten Zwalm (BE),... soms toch ;-)
Welk instrument bespeel je ?: Tyros 5/76
Hoi jan,

Het is moeilijk te zeggen wat er verkeerd wordt uitgevoerd maar wellicht sla je ergens een stap(je) over.
De registratie dient er juist voor om alles op te slaan zoals jij het wil zodat je niet alles opnieuw moet invoeren.
Hierbij is wel héél belangrijk:
Zorg of let er op dat het 'vinkje' bij style en voice geselecteerd staan!
Als alleen de style geselecteerd wordt neemt hij de voices niet mee naar de registratie en worden ze NIET opgeslagen!

Bijlage:
Registratie.JPG
Registratie.JPG [ 21.8 KiB | 569 keer bekeken ]


De OTS-settings heb je kunnen wijzigen zeg je. Heb je deze style opgeslagen met een andere naam en zo ja, waar staat ie opgeslagen (USB of user-geheugen)?

_________________
Misschien ontgoocheld als een nummertje maar niet slaagt,
maar beter dĂ t, dan helemaal niet geprobeerd te hebben...


Omhoog
 Profiel Stuur privĂ©bericht  
 
 Berichttitel: Re: Yamaha PSR-S970 probleem 2
Nieuw berichtGeplaatst: 24 apr 2018 10:48 
Offline
Beheerder
Beheerder
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 31 jan 2008 20:50
Berichten: 13656
Woonplaats: Spijkenisse (NL)
Welk instrument bespeel je ?: PSR S950
Hallo Jan,

Misschien is dit ook iets voor je....

Kijk hier

Gr. Ernie

_________________
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd....!


Omhoog
 Profiel Stuur privĂ©bericht  
 
 Berichttitel: Re: Yamaha PSR-S970 probleem 2
Nieuw berichtGeplaatst: 24 apr 2018 11:56 
Offline
Nieuw lid
Nieuw lid

Geregistreerd: 21 apr 2018 20:15
Berichten: 13
Welk instrument bespeel je ?: Yamaha psr-s970 Roland E96
Ik had de style met de gewijzigde OTS niet opgeslagen. Ik was bang dat ik daarmee de bestaande style zou wijzigen en dat doe ik liever niet want bij een music finder file die ook die style gebruikt zou dan gewijzigd worden. Ik heb inmiddels wel begrepen dat een gewijzigde style beter onder een andere naam opgeslagen kan worden op een USB-stick.
Volgens mij heeft het vinkje bij voices aangestaan. Ik heb zojuist nog de opgeslagen instellingen ingeladen maar de voices zijn die van de bestaande style.
Dank ook voor de verwijzing naar een andere mogelijkheid.
Ik ga het eea uitproberen en je hoort dan nog wel van me.


Omhoog
 Profiel Stuur privĂ©bericht  
 
 Berichttitel: Re: Yamaha PSR-S970 probleem 2
Nieuw berichtGeplaatst: 25 apr 2018 09:22 
Offline
Beheerder
Beheerder
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 31 jan 2008 20:50
Berichten: 13656
Woonplaats: Spijkenisse (NL)
Welk instrument bespeel je ?: PSR S950
Prima Jan,

En bedenk dat de standaard styles van je keyboard ten alle tijden behouden blijven.
Dus wat dat betreft geen angst hebben.

Gr. Ernie

_________________
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd....!


Omhoog
 Profiel Stuur privĂ©bericht  
 
 Berichttitel: Re: Yamaha PSR-S970 probleem 2
Nieuw berichtGeplaatst: 25 apr 2018 15:34 
Offline
Nieuw lid
Nieuw lid

Geregistreerd: 21 apr 2018 20:15
Berichten: 13
Welk instrument bespeel je ?: Yamaha psr-s970 Roland E96
Hallo medemuzikanten,
Het is gelukt en ik kan nu een paar muziekstukken spelen zoals ik graag de instellingen wil hebben. de rest zal langzaam de banken vullen.
Dank voor de goede informatie.
Nog een klein vraagje: hoeveel registration banks heb ik tot mijn beschikking? Dit gegeven heb (nog) niet terug kunnen vinden in de handleidingen.


Omhoog
 Profiel Stuur privĂ©bericht  
 
 Berichttitel: Re: Yamaha PSR-S970 probleem 2
Nieuw berichtGeplaatst: 25 apr 2018 16:14 
Offline
Beheerder
Beheerder
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 13 jul 2008 15:56
Berichten: 6701
Woonplaats: Zonovergoten Zwalm (BE),... soms toch ;-)
Welk instrument bespeel je ?: Tyros 5/76
Dat is quasi onbeperkt...en als de Usb-stick zou vol geraken neem je een volgende stick :;):
Fijn te zien dat je probleem opgelost is :ok:
Succes!

_________________
Misschien ontgoocheld als een nummertje maar niet slaagt,
maar beter dĂ t, dan helemaal niet geprobeerd te hebben...


Omhoog
 Profiel Stuur privĂ©bericht  
 
 Berichttitel: Re: Yamaha PSR-S970 probleem 2
Nieuw berichtGeplaatst: 25 apr 2018 23:04 
Offline
Nieuw lid
Nieuw lid

Geregistreerd: 21 apr 2018 20:15
Berichten: 13
Welk instrument bespeel je ?: Yamaha psr-s970 Roland E96
Eric,
Ik heb de gebruikershandleiding er nog even op nagekeken en begrijp wat je bedoelt.
Voorlopig heb ik er een 32Gb USB stick in gestopt en zie wel of die snel vol raakt. Ik ben in elk geval geen muzikant die honderden muziekstukken op het repertoir heeft staan. Loopt het toch uit de hand dan kan ik altijd nog kijken of een externe harddisk bruikbaar is.


Omhoog
 Profiel Stuur privĂ©bericht  
 
 Berichttitel: Re: Yamaha PSR-S970 probleem 2
Nieuw berichtGeplaatst: 26 apr 2018 09:20 
Offline
Beheerder
Beheerder
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 13 jul 2008 15:56
Berichten: 6701
Woonplaats: Zonovergoten Zwalm (BE),... soms toch ;-)
Welk instrument bespeel je ?: Tyros 5/76
Hey Jan,

Met een stick van 32 Gb kom je een 'eeuwigheid' toe... een 'RGY'-bestand (zo heet de extentie)
neemt amper plaats in - pakweg tussen 5 Ă  20Kb. Reken maar uit... :laught:

Ik raad je wel aan om je stick mooi verder onder te verdelen in mappen.
Bv:
1. Songs
2. Styles
3. Registraties
4. Voices
5. .... enz...
Elke map kan je dan nog eens onderverdelen zodat je alles vlot terug kan vinden wat je bewaard hebt.
Anders wordt het al snel een rommeltje... :;):

_________________
Misschien ontgoocheld als een nummertje maar niet slaagt,
maar beter dĂ t, dan helemaal niet geprobeerd te hebben...


Omhoog
 Profiel Stuur privĂ©bericht  
 
 Berichttitel: Re: Yamaha PSR-S970 probleem 2
Nieuw berichtGeplaatst: 28 apr 2018 16:55 
Offline
Nieuw lid
Nieuw lid

Geregistreerd: 21 apr 2018 20:15
Berichten: 13
Welk instrument bespeel je ?: Yamaha psr-s970 Roland E96
Eric,
Ik heb je hulp weer nodig. Ik heb alle 8 van de Registration Memory gebruikt en deze op mijn USB-stick als een registratiebank opgeslagen.
Tot zover geen probleem echter hoe kan ik opnieuw de knoppen 1 t/m 8 weer voorzien van nieuwe instellingen en er dan weer een nieuwe bank van maken?
Domweg de oude instellingen overschrijven?
Wat gebeurd er als ik nog niet alle 8 de knoppen heb voorzien van nieuwe instellingen en met de instellingen van de opgeslagen bank wil gaan spelen. Worden die dan overschreven en moet ik dan weer opnieuw gaan beginnen?
De handleiding en het reference manual geven hierover geen informatie.


Omhoog
 Profiel Stuur privĂ©bericht  
 
 Berichttitel: Re: Yamaha PSR-S970 probleem 2
Nieuw berichtGeplaatst: 29 apr 2018 10:17 
Offline
Beheerder
Beheerder
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 13 jul 2008 15:56
Berichten: 6701
Woonplaats: Zonovergoten Zwalm (BE),... soms toch ;-)
Welk instrument bespeel je ?: Tyros 5/76
Hoi Jan,

Inderdaad, je vorige 'overschrijven' of 'editeren'...

Je kan wel op een eenvoudige manier een 'nieuwe' maken door gewoon een 'blanco' registratie te maken die je als naam 'NIEUW' geeft en opslaat.
Daarin zit er niks opgeslagen en telkens je deze selecteert hebt je een 'nieuwe' bank.
Zodra je dan registraties invoert sla je deze dan op met de naam die je voor ogen had.
Zo blijft ook deze blanco registratie dan steeds beschikbaar.

Probeer eens even:
Maak een copy van je 'oude' registratie en bewerk deze tot alles blanco is.
(Met de toets 'edit' kan je alle registraties deleten). Sla deze 'blanco-bank' dan op met de naam 'NIEUW'.
Daarna kan je verder met het maken van andere registratiebanken.
Succes ! :welkom:

_________________
Misschien ontgoocheld als een nummertje maar niet slaagt,
maar beter dĂ t, dan helemaal niet geprobeerd te hebben...


Omhoog
 Profiel Stuur privĂ©bericht  
 
 Berichttitel: Re: Yamaha PSR-S970 probleem 2
Nieuw berichtGeplaatst: 29 apr 2018 10:21 
Offline
Nieuw lid
Nieuw lid

Geregistreerd: 21 apr 2018 20:15
Berichten: 13
Welk instrument bespeel je ?: Yamaha psr-s970 Roland E96
Eric,
Ik ben er al uit. Met een handleiding van toetsenclub Rotterdam ben ik er achter gekomen hoe het werkt. Ik kan nu verdergaan met het vullen van de registratie banken. Er staat mij nog een hoop werk te wachten maar gelukkig heb ik als gepensioneerde nog wat gaatjes om lekker met het keyboard te spelen.


Omhoog
 Profiel Stuur privĂ©bericht  
 
 Berichttitel: Re: Yamaha PSR-S970 probleem 2
Nieuw berichtGeplaatst: 30 apr 2018 07:54 
Offline
Beheerder
Beheerder
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 13 jul 2008 15:56
Berichten: 6701
Woonplaats: Zonovergoten Zwalm (BE),... soms toch ;-)
Welk instrument bespeel je ?: Tyros 5/76
Een nog eenvoudiger handigheidje...
Als je op voorhand al weet dat je een nieuwe registratiebank wil maken.
Druk de hoogste toets B in (noot si) en zet tegelijk je keyboard aan en blijf drukken tot je toestel opgestart is.
Dan zal je zien dat er een nieuwe blanco registratiebank klaarstaat...
Deze kan je ook 'leeg' bewaren en daarvan copies gebruiken... :;):
Geldt trouwens ook voor 'hogere' toestellen. :laught:

_________________
Misschien ontgoocheld als een nummertje maar niet slaagt,
maar beter dĂ t, dan helemaal niet geprobeerd te hebben...


Omhoog
 Profiel Stuur privĂ©bericht  
 
 Berichttitel: Re: Yamaha PSR-S970 probleem 2
Nieuw berichtGeplaatst: 30 apr 2018 19:17 
Offline
Nieuw lid
Nieuw lid

Geregistreerd: 21 apr 2018 20:15
Berichten: 13
Welk instrument bespeel je ?: Yamaha psr-s970 Roland E96
Die methode werd in de bewuste handleiding beschreven en heb ik toegepast.
Toch bedankt voor je adviezen.


Omhoog
 Profiel Stuur privĂ©bericht  
 
 Berichttitel: Re: Yamaha PSR-S970 probleem 2
Nieuw berichtGeplaatst: 30 apr 2018 21:40 
Offline
Beheerder
Beheerder
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 13 jul 2008 15:56
Berichten: 6701
Woonplaats: Zonovergoten Zwalm (BE),... soms toch ;-)
Welk instrument bespeel je ?: Tyros 5/76
Niettemin blijft het aan te raden om de lege op te slaan en daarvan een copy te gebruiken voor verdere bewerking. Je toestel, al dan niet veelvuldig, uit- en weer aanzetten om een nieuwe bank te maken is niet echt gezond voor je toestel :;):

_________________
Misschien ontgoocheld als een nummertje maar niet slaagt,
maar beter dĂ t, dan helemaal niet geprobeerd te hebben...


Omhoog
 Profiel Stuur privĂ©bericht  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 15 berichten ] 

Onbeantwoorde berichten | Actieve topics

Alle tijden zijn GMT [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
phpBB.nl Vertaling