Yamaha PSR-S970 probleem 2

Hier alles mbt Yamaha's Series PSR-S500/50, S700/10/50, S900/10/50

Moderator: Ernie

JanF
Berichten: 15
Lid geworden op: 21 apr 2018, 21:15
Welk instrument bespeel je ?: Yamaha psr-s970 Roland E96
Contacteer:

Yamaha PSR-S970 probleem 2

Ongelezen bericht door JanF » 24 apr 2018, 04:56

Het zelf kiezen van de instrumenten in de one touch setting lukt nu, dat is geen probleem en kan daar mee lekker spelen.
Voor een nieuw muziekstuk heb ik een passende style geselecteerd en de instrumenten (1-4 one touch setting) aangepast naar mijn eigen smaak.
Tot zover geen probleem echter als ik deze instellingen opsla in het registration memory en in een later stadium deze weer oproep zijn de door mij selecteerde instrumenten weer vervangen door de instrumenten die in de originele style zitten.
Wat doe ik fout of moet telkens weer opnieuw de gewenste instrumenten invoeren?

Gebruikersavatar
Eric
Berichten: 6467
Lid geworden op: 13 jul 2008, 16:56
Welk instrument bespeel je ?: Tyros 5/76
Locatie: Zonovergoten Zwalm (BE),... soms toch ;-)
Contacteer:

Re: Yamaha PSR-S970 probleem 2

Ongelezen bericht door Eric » 24 apr 2018, 09:25

Hoi jan,

Het is moeilijk te zeggen wat er verkeerd wordt uitgevoerd maar wellicht sla je ergens een stap(je) over.
De registratie dient er juist voor om alles op te slaan zoals jij het wil zodat je niet alles opnieuw moet invoeren.
Hierbij is wel héél belangrijk:
Zorg of let er op dat het 'vinkje' bij style en voice geselecteerd staan!
Als alleen de style geselecteerd wordt neemt hij de voices niet mee naar de registratie en worden ze NIET opgeslagen!
Registratie.JPG
Registratie.JPG (21.8 KiB) 1132 keer bekeken
De OTS-settings heb je kunnen wijzigen zeg je. Heb je deze style opgeslagen met een andere naam en zo ja, waar staat ie opgeslagen (USB of user-geheugen)?
Misschien ontgoocheld als een nummertje maar niet slaagt,
maar beter dàt, dan helemaal niet geprobeerd te hebben...

Gebruikersavatar
Ernie
Berichten: 13358
Lid geworden op: 31 jan 2008, 20:50
Welk instrument bespeel je ?: PSR S950
Locatie: Spijkenisse (NL)
Contacteer:

Re: Yamaha PSR-S970 probleem 2

Ongelezen bericht door Ernie » 24 apr 2018, 11:48

Hallo Jan,

Misschien is dit ook iets voor je....

Kijk hier

Gr. Ernie
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd....!

JanF
Berichten: 15
Lid geworden op: 21 apr 2018, 21:15
Welk instrument bespeel je ?: Yamaha psr-s970 Roland E96
Contacteer:

Re: Yamaha PSR-S970 probleem 2

Ongelezen bericht door JanF » 24 apr 2018, 12:56

Ik had de style met de gewijzigde OTS niet opgeslagen. Ik was bang dat ik daarmee de bestaande style zou wijzigen en dat doe ik liever niet want bij een music finder file die ook die style gebruikt zou dan gewijzigd worden. Ik heb inmiddels wel begrepen dat een gewijzigde style beter onder een andere naam opgeslagen kan worden op een USB-stick.
Volgens mij heeft het vinkje bij voices aangestaan. Ik heb zojuist nog de opgeslagen instellingen ingeladen maar de voices zijn die van de bestaande style.
Dank ook voor de verwijzing naar een andere mogelijkheid.
Ik ga het eea uitproberen en je hoort dan nog wel van me.

Gebruikersavatar
Ernie
Berichten: 13358
Lid geworden op: 31 jan 2008, 20:50
Welk instrument bespeel je ?: PSR S950
Locatie: Spijkenisse (NL)
Contacteer:

Re: Yamaha PSR-S970 probleem 2

Ongelezen bericht door Ernie » 25 apr 2018, 10:22

Prima Jan,

En bedenk dat de standaard styles van je keyboard ten alle tijden behouden blijven.
Dus wat dat betreft geen angst hebben.

Gr. Ernie
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd....!

JanF
Berichten: 15
Lid geworden op: 21 apr 2018, 21:15
Welk instrument bespeel je ?: Yamaha psr-s970 Roland E96
Contacteer:

Re: Yamaha PSR-S970 probleem 2

Ongelezen bericht door JanF » 25 apr 2018, 16:34

Hallo medemuzikanten,
Het is gelukt en ik kan nu een paar muziekstukken spelen zoals ik graag de instellingen wil hebben. de rest zal langzaam de banken vullen.
Dank voor de goede informatie.
Nog een klein vraagje: hoeveel registration banks heb ik tot mijn beschikking? Dit gegeven heb (nog) niet terug kunnen vinden in de handleidingen.

Gebruikersavatar
Eric
Berichten: 6467
Lid geworden op: 13 jul 2008, 16:56
Welk instrument bespeel je ?: Tyros 5/76
Locatie: Zonovergoten Zwalm (BE),... soms toch ;-)
Contacteer:

Re: Yamaha PSR-S970 probleem 2

Ongelezen bericht door Eric » 25 apr 2018, 17:14

Dat is quasi onbeperkt...en als de Usb-stick zou vol geraken neem je een volgende stick :;):
Fijn te zien dat je probleem opgelost is :ok:
Succes!
Misschien ontgoocheld als een nummertje maar niet slaagt,
maar beter dàt, dan helemaal niet geprobeerd te hebben...

JanF
Berichten: 15
Lid geworden op: 21 apr 2018, 21:15
Welk instrument bespeel je ?: Yamaha psr-s970 Roland E96
Contacteer:

Re: Yamaha PSR-S970 probleem 2

Ongelezen bericht door JanF » 26 apr 2018, 00:04

Eric,
Ik heb de gebruikershandleiding er nog even op nagekeken en begrijp wat je bedoelt.
Voorlopig heb ik er een 32Gb USB stick in gestopt en zie wel of die snel vol raakt. Ik ben in elk geval geen muzikant die honderden muziekstukken op het repertoir heeft staan. Loopt het toch uit de hand dan kan ik altijd nog kijken of een externe harddisk bruikbaar is.

Gebruikersavatar
Eric
Berichten: 6467
Lid geworden op: 13 jul 2008, 16:56
Welk instrument bespeel je ?: Tyros 5/76
Locatie: Zonovergoten Zwalm (BE),... soms toch ;-)
Contacteer:

Re: Yamaha PSR-S970 probleem 2

Ongelezen bericht door Eric » 26 apr 2018, 10:20

Hey Jan,

Met een stick van 32 Gb kom je een 'eeuwigheid' toe... een 'RGY'-bestand (zo heet de extentie)
neemt amper plaats in - pakweg tussen 5 à 20Kb. Reken maar uit... :laught:

Ik raad je wel aan om je stick mooi verder onder te verdelen in mappen.
Bv:
1. Songs
2. Styles
3. Registraties
4. Voices
5. .... enz...
Elke map kan je dan nog eens onderverdelen zodat je alles vlot terug kan vinden wat je bewaard hebt.
Anders wordt het al snel een rommeltje... :;):
Misschien ontgoocheld als een nummertje maar niet slaagt,
maar beter dàt, dan helemaal niet geprobeerd te hebben...

JanF
Berichten: 15
Lid geworden op: 21 apr 2018, 21:15
Welk instrument bespeel je ?: Yamaha psr-s970 Roland E96
Contacteer:

Re: Yamaha PSR-S970 probleem 2

Ongelezen bericht door JanF » 28 apr 2018, 17:55

Eric,
Ik heb je hulp weer nodig. Ik heb alle 8 van de Registration Memory gebruikt en deze op mijn USB-stick als een registratiebank opgeslagen.
Tot zover geen probleem echter hoe kan ik opnieuw de knoppen 1 t/m 8 weer voorzien van nieuwe instellingen en er dan weer een nieuwe bank van maken?
Domweg de oude instellingen overschrijven?
Wat gebeurd er als ik nog niet alle 8 de knoppen heb voorzien van nieuwe instellingen en met de instellingen van de opgeslagen bank wil gaan spelen. Worden die dan overschreven en moet ik dan weer opnieuw gaan beginnen?
De handleiding en het reference manual geven hierover geen informatie.

Gebruikersavatar
Eric
Berichten: 6467
Lid geworden op: 13 jul 2008, 16:56
Welk instrument bespeel je ?: Tyros 5/76
Locatie: Zonovergoten Zwalm (BE),... soms toch ;-)
Contacteer:

Re: Yamaha PSR-S970 probleem 2

Ongelezen bericht door Eric » 29 apr 2018, 11:17

Hoi Jan,

Inderdaad, je vorige 'overschrijven' of 'editeren'...

Je kan wel op een eenvoudige manier een 'nieuwe' maken door gewoon een 'blanco' registratie te maken die je als naam 'NIEUW' geeft en opslaat.
Daarin zit er niks opgeslagen en telkens je deze selecteert hebt je een 'nieuwe' bank.
Zodra je dan registraties invoert sla je deze dan op met de naam die je voor ogen had.
Zo blijft ook deze blanco registratie dan steeds beschikbaar.

Probeer eens even:
Maak een copy van je 'oude' registratie en bewerk deze tot alles blanco is.
(Met de toets 'edit' kan je alle registraties deleten). Sla deze 'blanco-bank' dan op met de naam 'NIEUW'.
Daarna kan je verder met het maken van andere registratiebanken.
Succes ! :welkom:
Misschien ontgoocheld als een nummertje maar niet slaagt,
maar beter dàt, dan helemaal niet geprobeerd te hebben...

JanF
Berichten: 15
Lid geworden op: 21 apr 2018, 21:15
Welk instrument bespeel je ?: Yamaha psr-s970 Roland E96
Contacteer:

Re: Yamaha PSR-S970 probleem 2

Ongelezen bericht door JanF » 29 apr 2018, 11:21

Eric,
Ik ben er al uit. Met een handleiding van toetsenclub Rotterdam ben ik er achter gekomen hoe het werkt. Ik kan nu verdergaan met het vullen van de registratie banken. Er staat mij nog een hoop werk te wachten maar gelukkig heb ik als gepensioneerde nog wat gaatjes om lekker met het keyboard te spelen.

Gebruikersavatar
Eric
Berichten: 6467
Lid geworden op: 13 jul 2008, 16:56
Welk instrument bespeel je ?: Tyros 5/76
Locatie: Zonovergoten Zwalm (BE),... soms toch ;-)
Contacteer:

Re: Yamaha PSR-S970 probleem 2

Ongelezen bericht door Eric » 30 apr 2018, 08:54

Een nog eenvoudiger handigheidje...
Als je op voorhand al weet dat je een nieuwe registratiebank wil maken.
Druk de hoogste toets B in (noot si) en zet tegelijk je keyboard aan en blijf drukken tot je toestel opgestart is.
Dan zal je zien dat er een nieuwe blanco registratiebank klaarstaat...
Deze kan je ook 'leeg' bewaren en daarvan copies gebruiken... :;):
Geldt trouwens ook voor 'hogere' toestellen. :laught:
Misschien ontgoocheld als een nummertje maar niet slaagt,
maar beter dàt, dan helemaal niet geprobeerd te hebben...

JanF
Berichten: 15
Lid geworden op: 21 apr 2018, 21:15
Welk instrument bespeel je ?: Yamaha psr-s970 Roland E96
Contacteer:

Re: Yamaha PSR-S970 probleem 2

Ongelezen bericht door JanF » 30 apr 2018, 20:17

Die methode werd in de bewuste handleiding beschreven en heb ik toegepast.
Toch bedankt voor je adviezen.

Gebruikersavatar
Eric
Berichten: 6467
Lid geworden op: 13 jul 2008, 16:56
Welk instrument bespeel je ?: Tyros 5/76
Locatie: Zonovergoten Zwalm (BE),... soms toch ;-)
Contacteer:

Re: Yamaha PSR-S970 probleem 2

Ongelezen bericht door Eric » 30 apr 2018, 22:40

Niettemin blijft het aan te raden om de lege op te slaan en daarvan een copy te gebruiken voor verdere bewerking. Je toestel, al dan niet veelvuldig, uit- en weer aanzetten om een nieuwe bank te maken is niet echt gezond voor je toestel :;):
Misschien ontgoocheld als een nummertje maar niet slaagt,
maar beter dàt, dan helemaal niet geprobeerd te hebben...

Plaats reactie