usbpoorten werken niet Tyros 3

Hier alles mbt Tyros 1, 2, 3 en 4

Moderator: Ernie

dickehv
Berichten: 4
Lid geworden op: 21 apr 2019, 13:20
Welk instrument bespeel je ?: Yahama Tyros 3
Contacteer:

usbpoorten werken niet Tyros 3

Ongelezen bericht door dickehv » 21 jul 2019, 11:45

Goededag,

Ik zit met een probleem, heb sinds een half jaartje een Tyros 3 waar ik veel op speel. Nou hebben de usbpoorten het altijd gedaan. Maar sind week of 2 doen alle 3 de poorten op de tyros het niet meer. De tyros ziet ze ook niet meer.
HD ziet ie gewoon....

Is hier iets aan te doen zelf? Of moet ik hem toch wegbrengen om te laten maken....

wie heeft dit probleem ook gehad en kan me hier mee helpen

BVD
Dick

Gebruikersavatar
Eric
Berichten: 6764
Lid geworden op: 13 jul 2008, 16:56
Welk instrument bespeel je ?: Tyros 5/76
Locatie: Zonovergoten Zwalm (BE),... soms toch ;-)
Contacteer:

Re: usbpoorten werken niet Tyros 3

Ongelezen bericht door Eric » 21 jul 2019, 15:07

Dag Dick, je kan eens proberen met een systeemreset.
Maak wel vooraf een backup van je registraties e.d. via je PC.
Kan je koppelen via een gewone printerkabel als je dat nog niet eerder hebt gedaan.
Mogelijks is het probleem dan opgelost.

Succes!
Misschien ontgoocheld als een nummertje maar niet slaagt,
maar beter dàt, dan helemaal niet geprobeerd te hebben...

dickehv
Berichten: 4
Lid geworden op: 21 apr 2019, 13:20
Welk instrument bespeel je ?: Yahama Tyros 3
Contacteer:

Re: usbpoorten werken niet Tyros 3

Ongelezen bericht door dickehv » 22 jul 2019, 15:25

Heb ik allemaal al gedaan hij ziet de poorten niet zelfs naar de pc ziet ie niet,....

Gebruikersavatar
Eric
Berichten: 6764
Lid geworden op: 13 jul 2008, 16:56
Welk instrument bespeel je ?: Tyros 5/76
Locatie: Zonovergoten Zwalm (BE),... soms toch ;-)
Contacteer:

Re: usbpoorten werken niet Tyros 3

Ongelezen bericht door Eric » 22 jul 2019, 20:33

Heb eerst aangekoppeld en dan je toestel opgestart of heb je aangekoppeld terwijl je toestel aanstaat?
Sorry voor de mogelijke overbodige vragen... Kwestie van beeld te vormen hé :;):
Misschien ontgoocheld als een nummertje maar niet slaagt,
maar beter dàt, dan helemaal niet geprobeerd te hebben...

dickehv
Berichten: 4
Lid geworden op: 21 apr 2019, 13:20
Welk instrument bespeel je ?: Yahama Tyros 3
Contacteer:

Re: usbpoorten werken niet Tyros 3

Ongelezen bericht door dickehv » 26 jul 2019, 22:33

Usbstick eruit gehaald met toestel uit. en erin ook weer.... doe ik met alle aparaten eerst uitzetten als je wat aansluit....
wilde bestanden overzetten van usb naar HD toen ik toestel weer aanzette zag hij de usbpoorten in eens niet meer....

Gebruikersavatar
Eric
Berichten: 6764
Lid geworden op: 13 jul 2008, 16:56
Welk instrument bespeel je ?: Tyros 5/76
Locatie: Zonovergoten Zwalm (BE),... soms toch ;-)
Contacteer:

Re: usbpoorten werken niet Tyros 3

Ongelezen bericht door Eric » 27 jul 2019, 11:21

Als je al een systeemreset gedaan hebt en hij ziet dan nog niet de USB-poorten, dan zit er wellicht weinig anders op dan richting muziekhandel te gaan.
Hopelijk snel opgelost.
Misschien ontgoocheld als een nummertje maar niet slaagt,
maar beter dàt, dan helemaal niet geprobeerd te hebben...

Gebruikersavatar
jackall
Berichten: 97
Lid geworden op: 14 apr 2010, 11:12
Welk instrument bespeel je ?: Tyros 3 en Graphite 49
Contacteer:

Re: usbpoorten werken niet Tyros 3

Ongelezen bericht door jackall » 06 sep 2019, 14:57

Probleem al opgelost?
Testprogramma van de T3 al laten lopen?
Kan op de volgende wijze:

De Tyros3 heeft een eigen testprogramma aan boord. Om in dit programma te komen zet je eerst de Tyros3 uit. Daarna druk je in het 2e oktaaf de toetsen Cis - F - Gis in. Terwijl je deze toetsen vast houdt, zet je de Tyros3 aan. Hij zal nu opstarten in de testmodus. Je krijgt een blauw scherm, waarin staat:

Test.
Device Connection Check
[Dimm]: Device found
[HDD]: Device found

Met Tempo + / - of het draaiwiel kun je nu door het menu bladeren. Met Start / Stop begin of eindig je een test. Heb je een test gestart, wacht dan tot hij klaar is!

Plaats reactie