Via je pc de mappen op de HD herschikken

Hier alles mbt Tyros 1, 2, 3 en 4

Moderator: Ernie

Steffan

Via je pc de mappen op de HD herschikken

Ongelezen bericht door Steffan » 08 jan 2015, 11:43

Hoi Allemaal...
Ik ben sinds kort de gelukkige bezitter van een Tyros 1...Deze werd geleverd mèt harddrive, die vol staat met songs, styles en andere zaken...Schijnbaar is dit keyboard van iemand geweest, die veel optrad.
Nu wil ik graag de styles herschikken, zodat ik niet alle mappen door hoef te zoeken om bij een bepaalde style te komen, die weer bij een muziekstuk past wat ik graag wil spelen.
Ik dacht, dat dat met de pc ook kon. Ik heb de cd-rom gedownload via het web...de nodige software geïnstalleerd.
Via het progje File Utility zou ik in de harde schijf moeten kunnen komen, en met de mappen aan de slag kunnen, maar niets is minder waar. Wanneer ik het progje open, ziet hij de harddisc niet eens, terwijl wèl alles goed geïnstalleerd is.

Heeft 1 van jullie hier ervaring mee, of weet iemand een oplossing?

Alvast bedankt voor het meedenken !

Gebruikersavatar
André Lazeron
Berichten: 4371
Lid geworden op: 12 nov 2009, 23:09
Welk instrument bespeel je ?: Piano,MOXF8,MOTIF8,PAX4,Cubase 9.5
Contacteer:

Re: Via je pc de mappen op de HD herschikken

Ongelezen bericht door André Lazeron » 08 jan 2015, 20:51

Steffan schreef:Hoi Allemaal...
Ik ben sinds kort de gelukkige bezitter van een Tyros 1...Deze werd geleverd mèt harddrive, die vol staat met songs, styles en andere zaken...Schijnbaar is dit keyboard van iemand geweest, die veel optrad.
Nu wil ik graag de styles herschikken, zodat ik niet alle mappen door hoef te zoeken om bij een bepaalde style te komen, die weer bij een muziekstuk past wat ik graag wil spelen.
Ik dacht, dat dat met de pc ook kon. Ik heb de cd-rom gedownload via het web...de nodige software geïnstalleerd.
Via het progje File Utility zou ik in de harde schijf moeten kunnen komen, en met de mappen aan de slag kunnen, maar niets is minder waar. Wanneer ik het progje open, ziet hij de harddisc niet eens, terwijl wèl alles goed geïnstalleerd is.

Heeft 1 van jullie hier ervaring mee, of weet iemand een oplossing?

Alvast bedankt voor het meedenken !
Dag steffan,

Ik heb hier geen ervaring mee,Maar het zou kunnen liggen aan je format,meestal kent Yamaha alleen FAT,dus ik zou de hele boel saven op je computer,en de schijf formateren,en dan terug zetten.
Kijk even op de yamaha site over dit formateren.

Groeten van andré. :ciaoo:

Gebruikersavatar
muziekmaker
Berichten: 2549
Lid geworden op: 05 jan 2009, 19:40
Welk instrument bespeel je ?: Yamaha/Wersi/Hammond/Eminent
Locatie: Ergenshuizen
Contacteer:

Re: Via je pc de mappen op de HD herschikken

Ongelezen bericht door muziekmaker » 08 jan 2015, 21:03

Kijk hier maar even.
De wereld zit in je hoofd...
(no matter where you are; there you are...)
Afbeelding

Gebruikersavatar
Ernie
Berichten: 13642
Lid geworden op: 31 jan 2008, 20:50
Welk instrument bespeel je ?: PSR S950
Locatie: Spijkenisse (NL)
Contacteer:

Re: Via je pc de mappen op de HD herschikken

Ongelezen bericht door Ernie » 08 jan 2015, 21:13

Een andere optie is : Backup maken van de schijf... De schijf desnoods via een USB port downloaden
Dan moet ie wel even uit de Tyros worden gehaald en dien je te beschikken over een USB port.
Deze is te koop bij Conrad.
Dan op de PC mappen aanmaken en terug zetten op de schijf .. En bedenk dat je niet meer dan 254 mappen
mag aanmaken
En dat je per map niet meer dan 254 files mag laden. Anders ziet het keyboard de mappen c.q. files niet meer.
Voor communicatie tussen keyboard en PC is niet alleen de software noodzakelijk.
Ook een Yamaha driver dient geïnstalleerd te worden. Zie de handleiding ..!

Gr. Ernie
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd....!

Steffan

Re: Via je pc de mappen op de HD herschikken

Ongelezen bericht door Steffan » 08 jan 2015, 22:41

Nou, opties genoeg...maar ook opties, die (nog) niet werken, omdat m'n pc de tyros niet 'ziet'.
De link waar ik even moest kijken, moet ik nog proberen, ik ga daar morgen mee aan de slag.

Hartelijk dank voor het meedenken alvast !!

p.s. Ik ben nog nooit zo actief geweest op een forum, niet omdat ik zoveel problemen heb, haha, maar omdat het er hier reuze aan toe gaat...Dat mag best gezegd worden toch ??

Steffan

Re: Via je pc de mappen op de HD herschikken

Ongelezen bericht door Steffan » 09 jan 2015, 14:58

Topposter...bedankt ! Heb erg veel aan je link gehad...scheelt weer enorm lang zoeken naar styles...

Gebruikersavatar
henry
Berichten: 426
Lid geworden op: 19 aug 2008, 20:04
Welk instrument bespeel je ?: T5, (midi)accordeon, SD2, piano
Locatie: Bergentheim
Contacteer:

Re: Via je pc de mappen op de HD herschikken

Ongelezen bericht door henry » 11 jan 2015, 20:58

Hallo Steffan,

Tip: Misschien heeft de vorige eigenaar ook registraties gemaakt. Als je de mappen of files verplaatst kan het zijn dat die registraties niet meer werken omdat het pad of naam naar de song/multipad/style niet meer klopt.

Met groet,
Henry.

Steffan

Re: Via je pc de mappen op de HD herschikken

Ongelezen bericht door Steffan » 11 jan 2015, 21:31

Hallo Henry.

Ik zal hier eens naar kijken, bedankt voor de
tip !

Steffan

Re: Via je pc de mappen op de HD herschikken

Ongelezen bericht door Steffan » 13 jan 2015, 10:45

Bericht kan gesloten worden !

Gebruikersavatar
Eric
Berichten: 6619
Lid geworden op: 13 jul 2008, 16:56
Welk instrument bespeel je ?: Tyros 5/76
Locatie: Zonovergoten Zwalm (BE),... soms toch ;-)
Contacteer:

Re: Via je pc de mappen op de HD herschikken

Ongelezen bericht door Eric » 13 jan 2015, 11:00

Om latere be-"zoekers" toch een antwoord te laten zien:

Om op de HD van de Tyros te kunnen werken moet je de Tyros eerst UIT zetten.
Sluit vervolgens de PC aan op de USB-poort en start op.
Druk nu de knop "Musicfinder" in en zet de Tyros aan terwijl je de "musicfinder-knop" ingedrukt houdt.
Het toestel start nu op in "USB-mode".
De HD-schijf van de Tyros zal herkend worden door de computer als "externe schijf" en ook weergegeven worden in programma's zoals "Windows Explorer".
Je kunt nu gewoon via de PC je Tyros-HD bewerken alsof het een schijf in de computer is.


Het onderwerp wordt verder gesloten zoals gevraagd.
Succes.
:duim:
Misschien ontgoocheld als een nummertje maar niet slaagt,
maar beter dàt, dan helemaal niet geprobeerd te hebben...

Gesloten