• Toon onderwerp - Via je pc de mappen op de HD herschikken

 

 Contact Hulp voor ForumStarters Yamaha Tutorials Uitdaging vd Maand CafÚ Foto's Forumdag 2011

Het is nu 23 okt 2018 17:01

Onbeantwoorde berichten | Actieve topics

Alle tijden zijn GMT [ Zomertijd ]




Plaats een nieuw onderwerp Dit onderwerp is gesloten, je kunt geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen  [ 10 berichten ] 
Auteur Bericht
 Berichttitel: Via je pc de mappen op de HD herschikken
Nieuw berichtGeplaatst: 08 jan 2015 11:43 
Hoi Allemaal...
Ik ben sinds kort de gelukkige bezitter van een Tyros 1...Deze werd geleverd m├Ęt harddrive, die vol staat met songs, styles en andere zaken...Schijnbaar is dit keyboard van iemand geweest, die veel optrad.
Nu wil ik graag de styles herschikken, zodat ik niet alle mappen door hoef te zoeken om bij een bepaalde style te komen, die weer bij een muziekstuk past wat ik graag wil spelen.
Ik dacht, dat dat met de pc ook kon. Ik heb de cd-rom gedownload via het web...de nodige software geïnstalleerd.
Via het progje File Utility zou ik in de harde schijf moeten kunnen komen, en met de mappen aan de slag kunnen, maar niets is minder waar. Wanneer ik het progje open, ziet hij de harddisc niet eens, terwijl w├Ęl alles goed ge├»nstalleerd is.

Heeft 1 van jullie hier ervaring mee, of weet iemand een oplossing?

Alvast bedankt voor het meedenken !


Omhoog
  
 
 Berichttitel: Re: Via je pc de mappen op de HD herschikken
Nieuw berichtGeplaatst: 08 jan 2015 20:51 
Offline
TopPoster
TopPoster
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 12 nov 2009 23:09
Berichten: 4240
Welk instrument bespeel je ?: Piano,MOXF8,MOTIF8,PAX4,Cubase 9.
Steffan schreef:
Hoi Allemaal...
Ik ben sinds kort de gelukkige bezitter van een Tyros 1...Deze werd geleverd m├Ęt harddrive, die vol staat met songs, styles en andere zaken...Schijnbaar is dit keyboard van iemand geweest, die veel optrad.
Nu wil ik graag de styles herschikken, zodat ik niet alle mappen door hoef te zoeken om bij een bepaalde style te komen, die weer bij een muziekstuk past wat ik graag wil spelen.
Ik dacht, dat dat met de pc ook kon. Ik heb de cd-rom gedownload via het web...de nodige software geïnstalleerd.
Via het progje File Utility zou ik in de harde schijf moeten kunnen komen, en met de mappen aan de slag kunnen, maar niets is minder waar. Wanneer ik het progje open, ziet hij de harddisc niet eens, terwijl w├Ęl alles goed ge├»nstalleerd is.

Heeft 1 van jullie hier ervaring mee, of weet iemand een oplossing?

Alvast bedankt voor het meedenken !


Dag steffan,

Ik heb hier geen ervaring mee,Maar het zou kunnen liggen aan je format,meestal kent Yamaha alleen FAT,dus ik zou de hele boel saven op je computer,en de schijf formateren,en dan terug zetten.
Kijk even op de yamaha site over dit formateren.

Groeten van andr├ę. :ciaoo:

_________________
SOUNDCLOUD


Omhoog
 Profiel Stuur priv├ębericht  
 
 Berichttitel: Re: Via je pc de mappen op de HD herschikken
Nieuw berichtGeplaatst: 08 jan 2015 21:03 
Offline
TopPoster
TopPoster
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 05 jan 2009 19:40
Berichten: 2653
Woonplaats: Ergenshuizen
Welk instrument bespeel je ?: Yamaha/Wersi/Hammond/Eminent
Kijk hier maar even.

_________________
De wereld zit in je hoofd...
(no matter where you are; there you are...)

Afbeelding


Omhoog
 Profiel Stuur priv├ębericht  
 
 Berichttitel: Re: Via je pc de mappen op de HD herschikken
Nieuw berichtGeplaatst: 08 jan 2015 21:13 
Offline
Beheerder
Beheerder
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 31 jan 2008 20:50
Berichten: 13807
Woonplaats: Spijkenisse (NL)
Welk instrument bespeel je ?: PSR S950
Een andere optie is : Backup maken van de schijf... De schijf desnoods via een USB port downloaden
Dan moet ie wel even uit de Tyros worden gehaald en dien je te beschikken over een USB port.
Deze is te koop bij Conrad.
Dan op de PC mappen aanmaken en terug zetten op de schijf .. En bedenk dat je niet meer dan 254 mappen
mag aanmaken
En dat je per map niet meer dan 254 files mag laden. Anders ziet het keyboard de mappen c.q. files niet meer.
Voor communicatie tussen keyboard en PC is niet alleen de software noodzakelijk.
Ook een Yamaha driver dient geïnstalleerd te worden. Zie de handleiding ..!

Gr. Ernie

_________________
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd....!


Omhoog
 Profiel Stuur priv├ębericht  
 
 Berichttitel: Re: Via je pc de mappen op de HD herschikken
Nieuw berichtGeplaatst: 08 jan 2015 22:41 
Nou, opties genoeg...maar ook opties, die (nog) niet werken, omdat m'n pc de tyros niet 'ziet'.
De link waar ik even moest kijken, moet ik nog proberen, ik ga daar morgen mee aan de slag.

Hartelijk dank voor het meedenken alvast !!

p.s. Ik ben nog nooit zo actief geweest op een forum, niet omdat ik zoveel problemen heb, haha, maar omdat het er hier reuze aan toe gaat...Dat mag best gezegd worden toch ??


Omhoog
  
 
 Berichttitel: Re: Via je pc de mappen op de HD herschikken
Nieuw berichtGeplaatst: 09 jan 2015 14:58 
Topposter...bedankt ! Heb erg veel aan je link gehad...scheelt weer enorm lang zoeken naar styles...


Omhoog
  
 
 Berichttitel: Re: Via je pc de mappen op de HD herschikken
Nieuw berichtGeplaatst: 11 jan 2015 20:58 
Offline
Actief lid
Actief lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 19 aug 2008 19:04
Berichten: 481
Woonplaats: Bergentheim
Welk instrument bespeel je ?: T5, (midi)accordeon, SD2, piano
Hallo Steffan,

Tip: Misschien heeft de vorige eigenaar ook registraties gemaakt. Als je de mappen of files verplaatst kan het zijn dat die registraties niet meer werken omdat het pad of naam naar de song/multipad/style niet meer klopt.

Met groet,
Henry.


Omhoog
 Profiel Stuur priv├ębericht  
 
 Berichttitel: Re: Via je pc de mappen op de HD herschikken
Nieuw berichtGeplaatst: 11 jan 2015 21:31 
Hallo Henry.

Ik zal hier eens naar kijken, bedankt voor de
tip !


Omhoog
  
 
 Berichttitel: Re: Via je pc de mappen op de HD herschikken
Nieuw berichtGeplaatst: 13 jan 2015 10:45 
Bericht kan gesloten worden !


Omhoog
  
 
 Berichttitel: Re: Via je pc de mappen op de HD herschikken
Nieuw berichtGeplaatst: 13 jan 2015 11:00 
Offline
Beheerder
Beheerder
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 13 jul 2008 15:56
Berichten: 6781
Woonplaats: Zonovergoten Zwalm (BE),... soms toch ;-)
Welk instrument bespeel je ?: Tyros 5/76
Om latere be-"zoekers" toch een antwoord te laten zien:

Om op de HD van de Tyros te kunnen werken moet je de Tyros eerst UIT zetten.
Sluit vervolgens de PC aan op de USB-poort en start op.
Druk nu de knop "Musicfinder" in en zet de Tyros aan terwijl je de "musicfinder-knop" ingedrukt houdt.
Het toestel start nu op in "USB-mode".
De HD-schijf van de Tyros zal herkend worden door de computer als "externe schijf" en ook weergegeven worden in programma's zoals "Windows Explorer".
Je kunt nu gewoon via de PC je Tyros-HD bewerken alsof het een schijf in de computer is.


Het onderwerp wordt verder gesloten zoals gevraagd.
Succes.
:duim:

_________________
Misschien ontgoocheld als een nummertje maar niet slaagt,
maar beter dàt, dan helemaal niet geprobeerd te hebben...


Omhoog
 Profiel Stuur priv├ębericht  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Dit onderwerp is gesloten, je kunt geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen  [ 10 berichten ] 

Onbeantwoorde berichten | Actieve topics

Alle tijden zijn GMT [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
phpBB.nl Vertaling