Een vraag over opnemen van zang....Is al OPGELOST!!!

Handige links mbt zangtechniek, tips & trucs, alles wat te maken heeft met zingen . . .
Gebruikersavatar
Marianne
Berichten: 2428
Lid geworden op: 08 okt 2009, 16:47
Welk instrument bespeel je ?: Tyros3 XXL en mijn stem
Locatie: Land van Maas en Waal
Contacteer:

Een vraag over opnemen van zang....Is al OPGELOST!!!

Ongelezen bericht door Marianne » 30 nov 2010, 10:57

Hoi allemaal,

Ik wil heel graag mijn zang apart opnemen in Samplitude Music Magix Studio 16....
maar als ik de begeleiding op spoor 1 zet....en ik activeer spoor 2 voor de zang....
dan loopt tijdes het opnemen de begeleiding mee op spoor 2....en dat is niet goed hé :greenlaught:

Het mengpaneel is gekoppeld tussen de Tyros 3 en de Computer....
de bedoeling is dat ik de zang rechtstreeks in Magix opneem....wat gaat er nu fout?

Ik voeg een tekening bij van het Mengpaneel....met aantekeningen :;): Tekening mengpaneel

Wie wil/kan mij helpen?

Alvast bedankt! :laught:
Laatst gewijzigd door Marianne op 30 nov 2010, 12:26, 1 keer totaal gewijzigd.
Afbeelding

Gebruikersavatar
Eric
Berichten: 6407
Lid geworden op: 13 jul 2008, 16:56
Welk instrument bespeel je ?: Tyros 5/76
Locatie: Zonovergoten Zwalm (BE),... soms toch ;-)
Contacteer:

Re: Een vraag over opnemen van zang....

Ongelezen bericht door Eric » 30 nov 2010, 11:28

'k Hoop dat dit snel opgelost opgelost raakt voor jou... :blozen:
Misschien ontgoocheld als een nummertje maar niet slaagt,
maar beter dàt, dan helemaal niet geprobeerd te hebben...

Gebruikersavatar
Ernie
Berichten: 13270
Lid geworden op: 31 jan 2008, 20:50
Welk instrument bespeel je ?: PSR S950
Locatie: Spijkenisse (NL)
Contacteer:

Re: Een vraag over opnemen van zang....

Ongelezen bericht door Ernie » 30 nov 2010, 12:28

Hoi Marianne

Wat ik zelf doe (zonder mengpaneel) is de begeleiding opnemen in spoor 1.
Dan op spoor 2 de zang opnemen en dit alles met de koptelefoon in de pc aangesloten.
Ik hoor dan de begeleiding van spoor 1 en de zang in mijn koptelefoon.

Mijn microfoon zit in de PSR aangesloten.
Mijn PSR zit op line-in van de geluidskaart aangesloten.

Wanneer je de Tyros en de zang tegelijkertijd en apart in een track wil hebben
dan heb je een geluidskaart nodig met meerdere ingangen in de pc.
Ik weet ook niet of Magix dit aankan....mogelijk weet Paul dit.

Groetjes
Ernie
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd....!

Gebruikersavatar
Marianne
Berichten: 2428
Lid geworden op: 08 okt 2009, 16:47
Welk instrument bespeel je ?: Tyros3 XXL en mijn stem
Locatie: Land van Maas en Waal
Contacteer:

Re: Een vraag over opnemen van zang....Is al OPGELOST!!!

Ongelezen bericht door Marianne » 30 nov 2010, 12:33

Yeeeehhhh....het is opgelost :banane: :banane:

Mijn mannetje had gisteren een bouwvakker gesproken die hetzelfde mengpaneel heeft dan ik....
Nou belt Janneman net op....die jongen had `m gebeld....en uitgelegd wat ik moest doen :cool:


Op het mengpaneel zitten 3 kleine knopjes naast elkaar....MIX....ALT3-4....2TRK....
MIX en 2TRK moet ik beide indrukken als ik mijn zang apart wil opnemen

Dus ik meteen proberen.....en warempel....yippie het werkt!!!! :cool:
Afbeelding

Gebruikersavatar
aliefeenstra
Berichten: 7113
Lid geworden op: 09 feb 2008, 02:04
Welk instrument bespeel je ?: mijn stem en Tyros2
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: Een vraag over opnemen van zang....Is al OPGELOST!!!

Ongelezen bericht door aliefeenstra » 30 nov 2010, 12:39

hoi marianne,

fijn om te lezen dat je probleem is opgelost. :laught:

lieve groet,
alie
The only thing better than singing is more singing! (Ella Fitzgerald)

Afbeelding
Klik op het logo om naar mijn website te gaan

Gebruikersavatar
muziekmaker
Berichten: 2493
Lid geworden op: 05 jan 2009, 19:40
Welk instrument bespeel je ?: Yamaha/Wersi/Hammond/Eminent
Locatie: Ergenshuizen
Contacteer:

Re: Een vraag over opnemen van zang....Is al OPGELOST!!!

Ongelezen bericht door muziekmaker » 30 nov 2010, 12:46

Wat een bouwvakker al niet kan. :;):
De wereld zit in je hoofd...
(no matter where you are; there you are...)
Afbeelding

Plaats reactie