Storingen bij opnamen

Weet je niet waar je bericht te posten ? Plaats het dan hier . . .
Gebruikersavatar
Eric L
Berichten: 300
Lid geworden op: 17 jan 2020, 11:04
Welk instrument bespeel je ?: Yamaha PSR s670 en wat gitaar
Locatie: Drempt
Contacteer:

Storingen bij opnamen

Ongelezen bericht door Eric L » 19 jan 2020, 00:21

Beste allemaal.
Ik heb mijn keyboard al een paar jaar via de lijnuitgang aan de lijningang van mijn Desktop pc gekoppeld.
Nu draaide ik altijd onder Windows 7 maar zoals jullie wel weten wordt deze niet meer door Microsoft ondersteunt.
Sinds eind december ook maar geüpgraded naar Win 10.
So far so good.
Het Dual Core systeem draaide wat traagjes van de HDD dus heb ik een SSD aangeschaft waarop ik een 1 op 1 kopie heb gezet. (Met hulp van mijn zoon)
Voorheen kon ik met Audacity altijd storingsvrije opnames maken maar sinds de SSD vaak niet.
Of ik moet de pc opnieuw opstarten en soms weleens een schijfopruiming doen.
Heeft 1 van jullie een oplossing hiervoor?
Alvast bedankt !

Gebruikersavatar
André Lazeron
Berichten: 4709
Lid geworden op: 12 nov 2009, 23:09
Welk instrument bespeel je ?: Piano,MOXF8,MOTIF8,PAX4,Cubase 9.5
Contacteer:

Re: Storingen bij opnamen

Ongelezen bericht door André Lazeron » 19 jan 2020, 06:00

Hola Eric,


Dat kan vele oorzaken hebben!
1. je computer is te oud
2.Kijk naar je audio instellingen,de nieuwste versie van audicity gebruiken (drivers)
3.Koop een audio-interface(extern)
4.Het kan ook te maken hebben met Latency,heeft dan ook bij jouw met routing te maken
van windows 7 naar 10(en dat moet je computer wel aankunnen)

Kijk hier maar even https://www.thomann.de/nl/usb_audio_interfaces.html
Zolang je niet zingt hoef je een niet zo dure te nemen!


P:s, ik had geen windows 10 op een oude computer gezet,je kan er ook een
VPN op zetten is weer een stukje veiliger,maar je kan ook je surfen stoppen en op een ander apparaat surfen.
Bij mij draait op 3 computers nog steeds windows Pro 10 64 bit,en dat is eigenlijk gekomen omdat al mijn programma,s
niet werden ondersteund inmiddels wel,maar kost mij een paar weken om alles om te zetten,en ik maak liever muziek!
Maar ik ga het wel doen ,maar moet dan ook nog wel de computers vervangen!

Groeten van André,

Gebruikersavatar
Eric L
Berichten: 300
Lid geworden op: 17 jan 2020, 11:04
Welk instrument bespeel je ?: Yamaha PSR s670 en wat gitaar
Locatie: Drempt
Contacteer:

Re: Storingen bij opnamen

Ongelezen bericht door Eric L » 19 jan 2020, 10:06

Dankjewel voor je antwoord André. :cool:
Toen Win 10 van de HDD draaide had ik daar geen last van.
Sinds de SSD juist wel.
Ook is het nu zo dat als er vanaf het keyboard via de pc speakers wordt geluisterd deze storingen er vaak zijn.
Het is wel zo dat de pc (AMD Athlon || X2 250 Processor 3.00 GHz met 6 Gb geheugen) als een speer draait.
Met alles wat op Win 7 stond, overgenomen door de upgrade naar Win 10 en met 1 minuut is het systeem volledig opgestart.
Afijn, ik zal Audacity eens opnieuw installeren.
Wordt vervolgd

Gebruikersavatar
Eric
Berichten: 6994
Lid geworden op: 13 jul 2008, 16:56
Welk instrument bespeel je ?: Tyros 5/76
Locatie: Zonovergoten Zwalm (BE),... soms toch ;-)
Contacteer:

Re: Storingen bij opnamen

Ongelezen bericht door Eric » 19 jan 2020, 10:17

Dag Eric, was ook m'n idee. Opnieuw het programma installeren... :laught:
Doe wel een register cleanup na verwijdering. :;):
Misschien ontgoocheld als een nummertje maar niet slaagt,
maar beter dàt dan helemaal niet geprobeerd te hebben...

Gebruikersavatar
Eric L
Berichten: 300
Lid geworden op: 17 jan 2020, 11:04
Welk instrument bespeel je ?: Yamaha PSR s670 en wat gitaar
Locatie: Drempt
Contacteer:

Re: Storingen bij opnamen

Ongelezen bericht door Eric L » 21 jan 2020, 13:12

Dankjewel voor de goede adviezen maar helaas mag dat allemaal geen soelaas bieden.
Ik denk dat de keuze voor een SSD voor mijn pc systeempje niet helemaal de juiste keuze was.
Maar niet getreurd, zo blijf ik bezig en ik heb de tijd :greenlaught:

Gebruikersavatar
André Lazeron
Berichten: 4709
Lid geworden op: 12 nov 2009, 23:09
Welk instrument bespeel je ?: Piano,MOXF8,MOTIF8,PAX4,Cubase 9.5
Contacteer:

Re: Storingen bij opnamen

Ongelezen bericht door André Lazeron » 21 jan 2020, 21:05

Eric L schreef:
21 jan 2020, 13:12
Dankjewel voor de goede adviezen maar helaas mag dat allemaal geen soelaas bieden.
Ik denk dat de keuze voor een SSD voor mijn pc systeempje niet helemaal de juiste keuze was.
Maar niet getreurd, zo blijf ik bezig en ik heb de tijd :greenlaught:
Hola Eric,

Alle vernieuwing is geen verbetering :oops:
Dus gewoon eruit halen,je kan het vast wel ergens anders gebruiken.

Groeten van André, :ciaoo:

Gebruikersavatar
BartSr
Berichten: 690
Lid geworden op: 10 aug 2008, 17:08
Welk instrument bespeel je ?: geen
Locatie: Hardenberg
Contacteer:

Re: Storingen bij opnamen

Ongelezen bericht door BartSr » 27 jan 2020, 14:38

Eric,
Lees dit eens
https://makkelijkelinuxtips.blogspot.com/p/1.html
misschien een idee om middels een stick LinuxMint eens (naast) Windows te installeren. Audacity kun je daar ook installeren en LinuxMint werkt -bewezen,ook daarmee- beduidend sneller.
Succes!
Bart

Gebruikersavatar
Eric L
Berichten: 300
Lid geworden op: 17 jan 2020, 11:04
Welk instrument bespeel je ?: Yamaha PSR s670 en wat gitaar
Locatie: Drempt
Contacteer:

Re: Storingen bij opnamen

Ongelezen bericht door Eric L » 30 jan 2020, 14:45

Ik heb, denk ik, het probleem met de storingen bij opnamen kunnen tackelen.
Wat blijkt, mijn videokaart met een geforceerde koeler zat vol dikke plokken stof.
Ik vermoed dat die de warmte niet goed kwijt kon.
Toevalligerwijs bij de kringloop een stille videokaart op de kop kunnen tikken.
Ook eentje met meer geheugen.
Nu zijn er haast geen storingen meer, Mozilla Firefox crasht niet meer en ik heb geen blue screens meer.
FF afkloppen :)

Gebruikersavatar
Eric L
Berichten: 300
Lid geworden op: 17 jan 2020, 11:04
Welk instrument bespeel je ?: Yamaha PSR s670 en wat gitaar
Locatie: Drempt
Contacteer:

Re: Storingen bij opnamen

Ongelezen bericht door Eric L » 12 mar 2020, 11:31

De storingen zijn pas weg als ik met regelmaat het C station opruim en bestanden verwijder.
Iets waarvan ik niet echt vrolijk van word.
Nu kwam een vriend van de scooterclub op het idee om een paar instellingen in MSCONFIG te wijzigen.
Allereerst heb ik Selectief opstarten aangevinkt.
Daarna op de Button opstarten geklikt, toen naar geavanceerde opties gegaan en, last but not least, het aantal processors veranderd van 1 naar (in mijn geval) maximaal 2. (Dual Core)
De zie, tot op heden kan ik echt storingsvrij opnemen.

Gebruikersavatar
jackall
Berichten: 172
Lid geworden op: 14 apr 2010, 11:12
Welk instrument bespeel je ?: Tyros 3 en Graphite 49
Contacteer:

Re: Storingen bij opnamen

Ongelezen bericht door jackall » 31 mar 2020, 11:02

Ik plaats hierbij slechts enkel een paar opmerkingen.
1. Het systeem is dermate van een leeftijd dat de bios, maar ook het moederbord in feite niet geschikt zijn(lees: compatibiliteit) voor ssd schijven.
2. Bij msconfig, al aangegeven dat het maximale geheugen moet worden toegewezen?
3. Via audacity opnemen is in principe niet verkeerd met de juiste settings in windows, audacity en je keyboard, echter wel de manier waarop de keyboard is gekoppeld aan de pc voor de audio opnamen.
4. Zoals eerder aangegeven, een externe audiokaart via usb zou een betere oplossing kunnen bieden.
Ook dan moet je punt 3 in acht nemen.

Voorheen deed ik het ook op deze manier, maar sinds ik de mogelijkheid hebt om met de hd recorder van het keyboard te werken heeft dat bij mij de grootste voorkeur, omdat je dan een echt puur digitale opname hebt die geen last heeft van externe invloeden.

Plaats reactie