Vervangen contactstrip in PSR3000

Leerzame topics mbt Yamaha keyboards

Moderator: Ernie

Gebruikersavatar
Ernie
Berichten: 13226
Lid geworden op: 31 jan 2008, 20:50
Welk instrument bespeel je ?: PSR S950
Locatie: Spijkenisse (NL)
Contacteer:

Vervangen contactstrip in PSR3000

Ongelezen bericht door Ernie » 21 jul 2013, 13:35

Hallo Yamaha muzikanten....

Onlangs gingen er 2 toetsen haperen van mijn keyboard.
Op PSRTutorial gezien hoe deze zijn te vervangen.

Het lastigste deel van de klus is om alle schroeven er goed weer in te krijgen.
Een magnetische kruiskop schroevendraaier van +/- 15 cm lengte komt hierbij goed van pas.
Om het keyboard te dragen heb ik een kussen van een tuinstoel neergelegd.
En aan de beide zijkanten een extra ondersteuning aangebracht zodat het instrument niet
op de toetsen rust, want dan krijg je de strip er niet goed in.

En jawel......hij doet het weer 100%

Gr. Ernie
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd....!

Gebruikersavatar
aliefeenstra
Berichten: 7113
Lid geworden op: 09 feb 2008, 02:04
Welk instrument bespeel je ?: mijn stem en Tyros2
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: Vervangen contactstrip in PSR3000

Ongelezen bericht door aliefeenstra » 21 jul 2013, 13:55

Hoi ernie,

reuze knap :duim: :duim: van je - en dan ook nog met dit weer :kopmuur: :kopmuur:

fijn dat alles nu weer werkt.

lieve groet, alie
The only thing better than singing is more singing! (Ella Fitzgerald)

Afbeelding
Klik op het logo om naar mijn website te gaan

Gebruikersavatar
Tonnie
Berichten: 2806
Lid geworden op: 01 feb 2008, 14:04
Welk instrument bespeel je ?: Tyros 4, psr S910, accordeon
Contacteer:

Re: Vervangen contactstrip in PSR3000

Ongelezen bericht door Tonnie » 21 jul 2013, 15:06

Zo hartstikke goed van je Ernie maar dat wist ik al dat je dit kunt.
Heerlijk voor je dat je het allemaal zelf kunt :ok:
groetjes uit een heel warm Roosendaal.
Tonnie.

Gebruikersavatar
Ernie
Berichten: 13226
Lid geworden op: 31 jan 2008, 20:50
Welk instrument bespeel je ?: PSR S950
Locatie: Spijkenisse (NL)
Contacteer:

Re: Vervangen contactstrip in PSR3000

Ongelezen bericht door Ernie » 21 jul 2013, 15:21

Dank je wel Alie en Tonnie....

Ja het weer werkte niet mee ... dus zweten geblazen en oppassen dat er
geen druppel zweet in het instrument terecht komt :;):

Gr. Ernie
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd....!

Anneke

Re: Vervangen contactstrip in PSR3000

Ongelezen bericht door Anneke » 21 jul 2013, 16:15

Jeetje wat een top monteurtje zeg :cool:
Dat heb je ff knap gedaan Ernie ik doe ff m,n :goedendag: af voor je :duim:
Groetjes Anneke.

Gebruikersavatar
Ernie
Berichten: 13226
Lid geworden op: 31 jan 2008, 20:50
Welk instrument bespeel je ?: PSR S950
Locatie: Spijkenisse (NL)
Contacteer:

Re: Vervangen contactstrip in PSR3000

Ongelezen bericht door Ernie » 21 jul 2013, 19:41

Nou zo knap is het niet...ik ben jarenlang beveiligingsmonteur geweest.
En ik had als hulp de foto sessie van Alan op PSRTutorial.
Het was alleen bloedheet vandaag LOL
Gr. Ernie
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd....!

Gebruikersavatar
muziekmaker
Berichten: 2488
Lid geworden op: 05 jan 2009, 19:40
Welk instrument bespeel je ?: Yamaha/Wersi/Hammond/Eminent
Locatie: Ergenshuizen
Contacteer:

Re: Vervangen contactstrip in PSR3000

Ongelezen bericht door muziekmaker » 21 jul 2013, 21:58

Mooi klusje Ernie. :duim: Een beetje sleutelvaardigheid is nooit verkeerd (verleerd), daar ben ik zelf vanmiddag ook wel achter gekomen.
mvg
Jan
De wereld zit in je hoofd...
(no matter where you are; there you are...)
Afbeelding

Gebruikersavatar
Marianne
Berichten: 2429
Lid geworden op: 08 okt 2009, 16:47
Welk instrument bespeel je ?: Tyros3 XXL en mijn stem
Locatie: Land van Maas en Waal
Contacteer:

Re: Vervangen contactstrip in PSR3000

Ongelezen bericht door Marianne » 21 jul 2013, 22:17

De centjes voor reparatie heb je dus uitgespaard....kom maar op met dat rondje :rlol: :rlol:
Afbeelding

Gebruikersavatar
Ernie
Berichten: 13226
Lid geworden op: 31 jan 2008, 20:50
Welk instrument bespeel je ?: PSR S950
Locatie: Spijkenisse (NL)
Contacteer:

Re: Vervangen contactstrip in PSR3000

Ongelezen bericht door Ernie » 21 jul 2013, 23:02

OK rondje Marianne

:biertje: :proost: :cola: :meter: :caffeexpres: :wijntje: :duim:

Gr. Ernie
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd....!

Gebruikersavatar
Johnnyboy
Berichten: 4054
Lid geworden op: 05 jan 2011, 10:59
Welk instrument bespeel je ?: Mijn stem
Locatie: Dommelen
Contacteer:

Re: Vervangen contactstrip in PSR3000

Ongelezen bericht door Johnnyboy » 22 jul 2013, 00:33

Moet je nagaan........ik weet nog niet eens hoe je het instrument bespeeld :rlol: :rlol: :rlol: :rlol: :rlol:

Knap gedaan baasje :duim: :duim: :duim:
Als je goed kunt luisteren, zit de wereld vol met muziek

Recman
Berichten: 239
Lid geworden op: 26 sep 2012, 10:32
Welk instrument bespeel je ?: Mijn oren de kost geven
Locatie: belgié Brabant
Contacteer:

Re: Vervangen contactstrip in PSR3000

Ongelezen bericht door Recman » 22 jul 2013, 17:26

Hoy Ernie,
Knap werk, ik heb ook ooit bij mijn Roland E20 en de Yamaha PSR-SQ16 de strips vervangen. Ik heb trouwens nog een reserve strip van mijn SQ16 liggen.
Wie zijn stoute schoenen aantrekt kan veel. :duim: :duim: :duim:
Groeten Henri
Andermans muziek beluisteren is fijn als je zelf niet meer kan.
Wijze woorden van Toon Hermans:"Gisteren heb je gehad, vandaag heb je, morgen krijg je??? Leven doe je nu,nu,nu."

Plaats reactie