Midifile laad niet

Hier alles mbt Tyros 1, 2, 3 en 4

Moderator: Ernie

Dirk1

Midifile laad niet

Ongelezen bericht door Dirk1 » 03 feb 2015, 22:34

Hallo,


Ik heb een probleem.
Sinds vanavond kan ik geen midifile meer afspelen op m'n tyros 3.
Ik ga naar A new song en ga vervolgens naar USB stick. Ik zie de midifile staan. Wil m selecteren maar op t moment dat ik dat doe sprint hij over naar de term sample songs.
Is me nog noot gebeurd.

Ook bij dubbel klik zie ik de file wel staan in hoofdmenu en zie de naam en hoevel maten temp ect. Maar druk ik op play zegt ie weer sample song.

Wat kan dit zijn? Baal ervan.

Gebruikersavatar
André Lazeron
Berichten: 4165
Lid geworden op: 12 nov 2009, 23:09
Welk instrument bespeel je ?: Piano,MOXF8,MOTIF8,PAX4,Cubase 9.
Contacteer:

Re: Midifile laad niet

Ongelezen bericht door André Lazeron » 03 feb 2015, 23:16

Dag dirk,

Weet je zeker dat het een midifile is,kan dus ook een MP of wavefile zijn.
Dat kan je zien door er op je voorblad op te drukken(properties)
Kan ook nog een andere extensie zijn,ik ga er niet vanuit dat ie stuk is,
want dan heb je een probleem. :wistle:

Groeten van andré. :ciaoo:

Dirk1

Re: Midifile laad niet

Ongelezen bericht door Dirk1 » 04 feb 2015, 08:01

Hey André,


Het is echt een midi file. Overgezet van cd rom naar USB stick. Doe ik al jaren. Ik gebruik bijna geen midifiles, alleen ter ondersteuning van accordeon begeleiding. ( act)
Bij het gebruik maken van styles en noem alles maar op totaal geen probleem met inladen hiervan. Maar in het song gedeelte laat de tyros mij in de steek sinds gisteren.

Gebruikersavatar
Eric
Berichten: 6453
Lid geworden op: 13 jul 2008, 16:56
Welk instrument bespeel je ?: Tyros 5/76
Locatie: Zonovergoten Zwalm (BE),... soms toch ;-)
Contacteer:

Re: Midifile laad niet

Ongelezen bericht door Eric » 04 feb 2015, 12:20

Gaat het om één specifieke midifile of spelen ze allemaal niet meer?
Misschien ontgoocheld als een nummertje maar niet slaagt,
maar beter dàt, dan helemaal niet geprobeerd te hebben...

Dirk1

Re: Midifile laad niet

Ongelezen bericht door Dirk1 » 04 feb 2015, 12:44

Ze doen t allemaal niet meer....

Gebruikersavatar
henry
Berichten: 425
Lid geworden op: 19 aug 2008, 20:04
Welk instrument bespeel je ?: T5, (midi)accordeon, SD2, piano
Locatie: Bergentheim
Contacteer:

Re: Midifile laad niet

Ongelezen bericht door henry » 04 feb 2015, 14:39

Hallo,

Ik weet niet of dit het is maar ik heb ooit ook eens zoiets raars gehad. Toen lag het bij mij aan dat de user ruimte in het keyboard bijna vol zat. Probeer te achterhalen hoe vol dat zit en/of maak daar wat ruimte. Of probeer eens een heel kleine midi in te laden (eentje die net zo groot is als een style). Een probeersel.

Met groet, Henry.

Gebruikersavatar
Eric
Berichten: 6453
Lid geworden op: 13 jul 2008, 16:56
Welk instrument bespeel je ?: Tyros 5/76
Locatie: Zonovergoten Zwalm (BE),... soms toch ;-)
Contacteer:

Re: Midifile laad niet

Ongelezen bericht door Eric » 04 feb 2015, 14:54

Lijkt me een goede tip Henry om het user-gedeelte even op te ruimen :ok:
Misschien ontgoocheld als een nummertje maar niet slaagt,
maar beter dàt, dan helemaal niet geprobeerd te hebben...

Dirk1

Re: Midifile laad niet

Ongelezen bericht door Dirk1 » 04 feb 2015, 17:26

Onder mijn user gedeelte staat helemaal niets ... Althans niet in de song mode.in de HD map wel eea. Maar niet veel.

Heb de plaatselijke muziek winkel al benaderd....wordt er gek van.

Gebruikersavatar
André Lazeron
Berichten: 4165
Lid geworden op: 12 nov 2009, 23:09
Welk instrument bespeel je ?: Piano,MOXF8,MOTIF8,PAX4,Cubase 9.
Contacteer:

Re: Midifile laad niet

Ongelezen bericht door André Lazeron » 04 feb 2015, 18:16

Dag Dirk,

Probeer is een andere USB stick met een midifile erop.
Of sluit een harddisk aan met een midifile erop.
Misschien is er dan toch wel wat stuk.
Ik zou het eens aan YAMAHA vragen,bel anders even,in het verleden kreeg ik nog wel
iemand te spreken.
Formateer je USB stick ook opnieuw,soms als je het ergens anders gebruikt ziet ie het niet.

Groeten van André. :ciaoo:

Gebruikersavatar
henry
Berichten: 425
Lid geworden op: 19 aug 2008, 20:04
Welk instrument bespeel je ?: T5, (midi)accordeon, SD2, piano
Locatie: Bergentheim
Contacteer:

Re: Midifile laad niet

Ongelezen bericht door henry » 06 feb 2015, 09:15

Hallo Dirk,

In de user ruimte staan meer zaken: daar staan ook registraties, (mogelijk) voices of multipads, ...
Er is ergens een optie om de hoeveelheid vrije ruimte daar te zien, maar die mogelijkheid weet ik niet uit m'n hoofd.
Ik heb het destijds opgelost door wat registraties die ik weinig gebruik te verplaatsen naar de harddisk.

Groet,
Henry.

Dirk1

Re: Midifile laad niet

Ongelezen bericht door Dirk1 » 08 feb 2015, 18:42

Mijn HD schijf staat vol met styls...dit gebruik ik ook t meeste.
M'n trouwe tyros is gewoon ff de weg kwijt waar ik zo van baal
Morgen bij de winkel langs.
Hoop zo dat ie weer de oude wordt!!

Gebruikersavatar
Eric
Berichten: 6453
Lid geworden op: 13 jul 2008, 16:56
Welk instrument bespeel je ?: Tyros 5/76
Locatie: Zonovergoten Zwalm (BE),... soms toch ;-)
Contacteer:

Re: Midifile laad niet

Ongelezen bericht door Eric » 09 feb 2015, 12:37

Vooraf een back-up van al je gegevens maken en daanra factory-reset uitvoeren.
Uiterst rechtse toets ingedrukt houden en toestel aanzetten.

Su6
Misschien ontgoocheld als een nummertje maar niet slaagt,
maar beter dàt, dan helemaal niet geprobeerd te hebben...

Dirk1

Re: Midifile laad niet

Ongelezen bericht door Dirk1 » 11 feb 2015, 08:34

Heb een back up gemaakt.
M'n tyros is naar yamaha service centrum gebracht ter reparatie.
Hoop dat ie weer snel terug komt.
Mis m ontzettend haha!!

Plaats reactie