Instrumenten wijzigen in de style

Leerzame topics mbt Yamaha keyboards

Moderator: Ernie

Gebruikersavatar
Ernie
Berichten: 13226
Lid geworden op: 31 jan 2008, 20:50
Welk instrument bespeel je ?: PSR S950
Locatie: Spijkenisse (NL)
Contacteer:

Instrumenten wijzigen in de style

Ongelezen bericht door Ernie » 21 jun 2010, 16:16

Hallo Yamahafans

Soms zit er een instrument in een style en je wilt een ander.
Of je wil de style geheel laten spelen door accordeons....wel dat kan.
Dit kan op alle modellen vanaf de PSR1000 tot en met de Tyros3 en de PSR S modellen.
Kies eerst een gewenste style.

StylePart.jpg
StylePart.jpg (43.69 KiB) 7730 keer bekeken


Op de foto zien we de Mixing Console .. die komt in beeld door een paar maal op de knop Mixing console te drukken.
de console bevat namelijk verschillende schermen. Met de knop C selecteer je de voicebalk.
Druk nu op een knop 1....8 van de voice welke je wil wijzigen.
Drukken we op 3 dan zien we in een nieuw scherm welke bass er wordt gebruikt.
Kies daar een andere bass of druk op b.v. Piano en kies een piano uit om de baspartij te laten spelen.
Druk 1x op EXIT en je bent terug in de mixing console. Op dezelfde wijze kun je ook andere instrumenten vervangen.
Ook de drumkits zijn op de zelfde manier te wijzigen. De wijzigingen gelden automatisch voor alle 4 de variaties van
de style.

Druk nu op E en je selecteert de volumebalk.
Stel de volumes van de nieuw gekozen instrumenten in naar keuze. En als dit klaar is kan je nog de panning
instellen door eerst op D te drukken en voor de instrumenten een leuke panning te kiezen. Met panning bepaal
je waar een instrument te horen is in het stereobeeld.

Je kan deze style nu opslaan in het user geheugen of beter nog, op een USB Stick.
de naam van de style kun je aanpassen indien gewenst.
De orginele style in je keyboard blijft uiteraard onaangeroerd.

Probeer zelf maar eens,
Veel succes,
Ernie
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd....!

Gebruikersavatar
Eric
Berichten: 6388
Lid geworden op: 13 jul 2008, 16:56
Welk instrument bespeel je ?: Tyros 5/76
Locatie: Zonovergoten Zwalm (BE),... soms toch ;-)
Contacteer:

Re: Instrumenten wijzigen in de style

Ongelezen bericht door Eric » 21 jun 2010, 16:33

Mooi Ernie :ok: en àbsoluut de moeite waard!
Vaak heel mooie resultaten door een (of meerdere) instrument(en) te wisselen.
Op die manier is bv "Abide with me" ontstaan. Practisch alle instrumenten in de style "Ethereal Movie" door een of andere string-soort vervangen...

Ook heel interessant is het "mengen" van styles... Wijd ik wel eens een topicje aan... :;):
Misschien ontgoocheld als een nummertje maar niet slaagt,
maar beter dàt, dan helemaal niet geprobeerd te hebben...

Gebruikersavatar
Ferdy
Berichten: 1628
Lid geworden op: 08 apr 2009, 06:13
Welk instrument bespeel je ?: psr sq16, psr s900, Gem Wk2, B4II
Locatie: Rijen
Contacteer:

Re: Instrumenten wijzigen in de style

Ongelezen bericht door Ferdy » 21 jun 2010, 16:48

Hoi Ernie

Zeer mooie duidelijke uitleg
Prima om dit zo hier neer te zetten
Ik ga er ook eens wat meer mee doen
Een erg leuke bezigheid
Bedankt voor deze posting

Groetjes
Ferdy
Vele Groetjes
Ferdy


Afbeelding

Gebruikersavatar
BartSr
Berichten: 659
Lid geworden op: 10 aug 2008, 17:08
Welk instrument bespeel je ?: geen enkel
Locatie: Hardenberg
Contacteer:

Re: Instrumenten wijzigen in de style

Ongelezen bericht door BartSr » 21 jun 2010, 16:54

Ernie,

Dit was een mooi onderwerp voor de maandelijkse "meer met muziek"geweest.
Toevallig ben ik op dit moment ook met een midi (voor "Zomerwind") aan het klooien. Ik zoek naar een langzame fade-out, maar die kan kennelijk niet onder sys/ex in een keer worden aangegeven. Het moet kennelijk per track in een reeks volume-commando's. Of weet jij iets beters?

Bart

Gebruikersavatar
aliefeenstra
Berichten: 7113
Lid geworden op: 09 feb 2008, 02:04
Welk instrument bespeel je ?: mijn stem en Tyros2
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: Instrumenten wijzigen in de style

Ongelezen bericht door aliefeenstra » 21 jun 2010, 17:01

hoi ernie,

ja, dit werkt prima. heb ik ook al een aantal keren gedaan.


hoi bartsr,

misschien overbodig om te melden, maar ik doe het toch maar even.

voor het inzingen is het mooier als er geen fade out in de muziek zit. dan kun je op hetzelfde volume blijven zingen en later in één keer in een audioprogramma een fade out op het totaal plaatje maken.

lieve groet,
alie
The only thing better than singing is more singing! (Ella Fitzgerald)

Afbeelding
Klik op het logo om naar mijn website te gaan

Gebruikersavatar
Tonnie
Berichten: 2806
Lid geworden op: 01 feb 2008, 14:04
Welk instrument bespeel je ?: Tyros 4, psr S910, accordeon
Contacteer:

Re: Instrumenten wijzigen in de style

Ongelezen bericht door Tonnie » 21 jun 2010, 17:03

Hoi Ernie.
Bedankt voor deze duidelijke uitleg. :duim:
groetjes Tonnie.

RamonMM6

Re: Instrumenten wijzigen in de style

Ongelezen bericht door RamonMM6 » 21 jun 2010, 17:25

Hoi Ernie,

Hele mooie uitleg kan niet anders zeggen :duim:

Ik wil voor de enkele bezitters van goedkopere soorten keyboard zoals de 413 en dergelijke zonder ingebouwd mengpaneel verwijzen naar een klein stukje gratis software.
Style Revoicer van Jorgen Sorensen is daarvoor geschreven.

Uitermate simpel programma het is alleen wel makkelijk dat je voice list van je instrument even bij de hand neemt als je externe styles wilt aanpassen.
Want het programma geeft geen instrumenten weer van de E serie.
Zo programmeer ik afwijkende drumkits op andere styles.
Iets lastiger dat is zeker een punt maar ook de goedkopere modellen kan je externe styles welke je op het instrument kan plaatsen...
De intern geprogrammeerde styles daar kom je helaas niet bij...
Daar hebben de duurdere modellen weer een voordeel mee.

Groetjes:Ramon

dirl
Berichten: 265
Lid geworden op: 08 mei 2009, 15:37
Welk instrument bespeel je ?: tyros5
Locatie: noordwijk zh
Contacteer:

Re: Instrumenten wijzigen in de style

Ongelezen bericht door dirl » 22 jun 2010, 06:41

:duim: :welkom: :yipie: :fantastic: :thanks: :yes:
groetjes dirl

Gebruikersavatar
Marianne
Berichten: 2429
Lid geworden op: 08 okt 2009, 16:47
Welk instrument bespeel je ?: Tyros3 XXL en mijn stem
Locatie: Land van Maas en Waal
Contacteer:

Re: Instrumenten wijzigen in de style

Ongelezen bericht door Marianne » 22 jun 2010, 07:22

Hoi Ernie,

Dank je wel voor deze uitleg :duim: ....zo leren we iedere dag weer bij :ok:
Afbeelding

Gebruikersavatar
Ernie
Berichten: 13226
Lid geworden op: 31 jan 2008, 20:50
Welk instrument bespeel je ?: PSR S950
Locatie: Spijkenisse (NL)
Contacteer:

Re: Instrumenten wijzigen in de style

Ongelezen bericht door Ernie » 22 jun 2010, 17:56

Ach ja, zo soms kom ik iets weer tegen en denk....hup...op het forum :duim:

Geen dank
Ernie
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd....!

Plaats reactie