• Toon onderwerp - Het wijzigen van een instrument in een style (Yamaha)

 

 Contact Hulp voor ForumStarters Yamaha Tutorials Uitdaging vd Maand Café Foto's Forumdag 2011

Het is nu 21 jul 2018 06:45

Onbeantwoorde berichten | Actieve topics

Alle tijden zijn GMT [ Zomertijd ]




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 15 berichten ] 
Auteur Bericht
 Berichttitel: Het wijzigen van een instrument in een style (Yamaha)
Nieuw berichtGeplaatst: 20 okt 2010 18:15 
Offline
Beheerder
Beheerder
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 31 jan 2008 20:50
Berichten: 13567
Woonplaats: Spijkenisse (NL)
Welk instrument bespeel je ?: PSR S950
hallo vrienden

Hoe wijzig je een instrument in een style?

Het antwoord is : Vrij simpel.

Doe het als volgt:

Op de knop Mixing Console drukken en zorgen dat je boven in Style Part ziet staan.
Met de knop C kies je de balk voor de voices. Nu kun je een voice wijzigen door op
een van de knoppen 1 t/8 de bovenste in te drukken. Je krijgt dan een scherm waar je
een voice kan uitzoeken. Selecteer de voice naar keuze of kies een andere voice set
met een van de toetsen onder VOICE en druk na je voice keuze op EXIT.
Met de knop D ga je naar de regel voor panpot. Instellen met 1 t/m 8.
En met de knop E ga je naar de volume instellingen. Instellen met 1 /m 8.

Je kan de style testen door op start te drukken. En terwijl de style loopt
kun je zaken wijzigen zodat je meteen het resultaat hoort.

Ben je klaar dan druk je op stop en op EXIT.
In het hoofdscherm druk je op B je gaat met TAB naar user, USB of Harddisk en je slaat
de style daar op. Geef de style een naam Bijv. Tango wordt hier Tango-E dan weet ik dat deze door mij is gewijzigd.

Dit werkt in de Psr1000 t/m de T3 op dezelfde wijze. Mogelijk in de T4 ook.

Thats all folks
Gr. Ernie

_________________
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd....!


Omhoog
 Profiel Stuur privĂ©bericht  
 
 Berichttitel: Re: Het wijzigen van een instrument in een style (Yamaha)
Nieuw berichtGeplaatst: 11 nov 2010 22:52 
Offline
VeelPoster
VeelPoster
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 10 aug 2008 16:08
Berichten: 648
Woonplaats: Hardenberg
Welk instrument bespeel je ?: MAX-keyboard
Ernie,

Is dat wel zo wat je vertelt?
Op mijn T2 gaat het weliswaar iets anders, maar ik kan toch in bijvoorbeeld een style BLUZ de voice RIGHT1 veranderen van Small accordeon in Panflute. Daarna leg ik 'm vast als BLUZBK.
Goed.
Maar kies ik daarna de style BLUZ weer en vervolgens kies ik BLUZBK opnieuw, dan staat daar die Small accordeon weer op RIGHT1 :kopmuur:
Om met Louis van Gaal te spreken: Ben ik nou zo stom of...

Bart


Omhoog
 Profiel Stuur privĂ©bericht  
 
 Berichttitel: Re: Het wijzigen van een instrument in een style (Yamaha)
Nieuw berichtGeplaatst: 11 nov 2010 23:02 
Offline
Beheerder
Beheerder
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 31 jan 2008 20:50
Berichten: 13567
Woonplaats: Spijkenisse (NL)
Welk instrument bespeel je ?: PSR S950
Hoi Bart....

Nee, je bent niet stom want je kunt praten :laught:
Maar je hebt mijn artikel niet goed gelezen.
Het gaat hier niet om de OTS (solo instrumenten)

Nee, het gaat hier om de instrumenten in de style.

Gr. Ernie

PS: In je T2 gaat dit precies hetzelfde, probeer gewoon...!

_________________
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd....!


Omhoog
 Profiel Stuur privĂ©bericht  
 
 Berichttitel: Re: Het wijzigen van een instrument in een style (Yamaha)
Nieuw berichtGeplaatst: 11 nov 2010 23:36 
Offline
VeelPoster
VeelPoster
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 10 aug 2008 16:08
Berichten: 648
Woonplaats: Hardenberg
Welk instrument bespeel je ?: MAX-keyboard
Ernie,

Niet stom misschien wel een beetje dom, want het lukt nog niet....
Even opnieuw:
Ik ga naar Mixing console (Stylepart)
Ik verander in de style de saxofoon die een intro speelt in een trompet. Veiligheidshalve blijf ik in dezelfde groep stemmen, namelijk GM&XG. Start ik daarna de style op, speelt de trompet.
Via EXIT verlaat ik het mix-scherm
In het Hoofdscherm druk ik op knop C, dat is bij mij de knop naast de style. ( de knop B werkt niet, die staat naast Tempo, Beat etc)
Leg ik de style onder een andere naam vast en start'm daarna, speelt nog steeds de trompet.
Verlaat ik dan de map waarin de style zich bevindt door via de knop 8 [UP] naar de mappen te gaan,
klik weer op de map waar ik vandaan kom,
kies de style en..... daar is ie weer, de SAXOFOON!!!

Dus: nog steeds niet. En ik kan me ook niet voorstellen dat het aan de style-file kan liggen.

Bart


Omhoog
 Profiel Stuur privĂ©bericht  
 
 Berichttitel: Re: Het wijzigen van een instrument in een style (Yamaha)
Nieuw berichtGeplaatst: 11 nov 2010 23:53 
Offline
Beheerder
Beheerder
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 31 jan 2008 20:50
Berichten: 13567
Woonplaats: Spijkenisse (NL)
Welk instrument bespeel je ?: PSR S950
Hoi Bart

Ik probeer het hier nu ook weer opnieuw en de style wordt zonder mijn wijzigingen opgeslagen???
Ik begrijp ook even niet wat er mis gaat ... misschien eerst beslist in user opslaan?
Ik heb er al een flink aantal gedaan en dat ging wel goed. :kopmuur:

Even terug naar de tekentafel...maar niet nu ....ik heb slaap.

Gr. Ernie

_________________
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd....!


Omhoog
 Profiel Stuur privĂ©bericht  
 
 Berichttitel: Re: Het wijzigen van een instrument in een style (Yamaha)
Nieuw berichtGeplaatst: 12 nov 2010 00:11 
Offline
VeelPoster
VeelPoster
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 10 aug 2008 16:08
Berichten: 648
Woonplaats: Hardenberg
Welk instrument bespeel je ?: MAX-keyboard
Ernie,

Ik kijk morgen nog even naar de status van de style-file Misschien was die Alleen-Lezen (Read-only).
Ik werket met alles op de HD van de T2

Morgen verder.

Bart


Omhoog
 Profiel Stuur privĂ©bericht  
 
 Berichttitel: Re: Het wijzigen van een instrument in een style (Yamaha)
Nieuw berichtGeplaatst: 12 nov 2010 00:16 
Offline
Beheerder
Beheerder
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 31 jan 2008 20:50
Berichten: 13567
Woonplaats: Spijkenisse (NL)
Welk instrument bespeel je ?: PSR S950
Hallo Bart

Zoals hier onder werkt het nu wel in ieder geval, maar wel veel meer werk.
Dus nu even niet de style opslaan via de B zoals beschreven, maar gewoon met Memory ingedrukt houden
en OTS 1 even indrukken / opslaan en dan alles weer herhalen voor var 3 t/m 4.
Dus zowel de solo instrumenten en de style instrumenten en effecten weer opnieuw instellen voor var 2 t/m 4.
Heel vervelend.

Mogelijk heb ik in een ander menu een instelling gewijzigd waardoor het op de eerst beschreven methode niet meer werkt ???? Status "alleen lezen" kan ook nog oorzaak zijn.

Ik kijk er later nog verder naar uiteraard.

Gr. Ernie

_________________
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd....!


Omhoog
 Profiel Stuur privĂ©bericht  
 
 Berichttitel: Re: Het wijzigen van een instrument in een style (Yamaha)
Nieuw berichtGeplaatst: 12 nov 2010 11:49 
Offline
Beheerder
Beheerder
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 13 jul 2008 15:56
Berichten: 6636
Woonplaats: Zonovergoten Zwalm (BE),... soms toch ;-)
Welk instrument bespeel je ?: Tyros 2
De eenvoudigste manier is de zoals hierboven beschreven het instrument wijzigen en vastleggen in een registratie. (voor een bepaalde song bv...)

Om de instrumenten echter vast te leggen in de .sty-file moet je via "style-creator" naar het tabblad "assembly" gaan (de instrumenten mag je reeds op voorhand wijzigen) en daar op "save" drukken. Zou moeten lukken zo... :;):

_________________
Misschien ontgoocheld als een nummertje maar niet slaagt,
maar beter dĂ t, dan helemaal niet geprobeerd te hebben...


Omhoog
 Profiel Stuur privĂ©bericht  
 
 Berichttitel: Re: Het wijzigen van een instrument in een style (Yamaha)
Nieuw berichtGeplaatst: 12 nov 2010 12:46 
Offline
VeelPoster
VeelPoster
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 10 aug 2008 16:08
Berichten: 648
Woonplaats: Hardenberg
Welk instrument bespeel je ?: MAX-keyboard
Ernie, Eric,

Inmiddels heb ik alles gedaan wat ik kon bedenken om de methode-Ernie te laten slagen: read-only en archief van het oorspronkelijke bestand verwijderen, het nieuwe bestand niet op de HD maar op een stick plaatsen, het keyboard resetten, maar niets helpt.
Met hulp van Eric's tekst kom ik tot het volgende.
Als je echter vanaf de tekst in Ernie's oorspronkelijke tekst
Citaat:
In het hoofdscherm druk je op B ...
het volgende doet, gaat het (op mijn T2) goed:

Druk op de knop digital recording en kies voor [Style creator], tab naar ASSEMBLY en SAVE de style als bij Ernie's tekst beschreven.

Niet dat ik styles wilde veranderen, maar het is toch wel handig dit te weten: bedankt E & E!

Bart


Omhoog
 Profiel Stuur privĂ©bericht  
 
 Berichttitel: Re: Het wijzigen van een instrument in een style (Yamaha)
Nieuw berichtGeplaatst: 12 nov 2010 12:56 
Dank Eric voor de aanvullende info :ok:

Ernie, bij de 3000 werkt dat ook op deze manier met de copy/style in het user geheugen.
Ik weet niet als die operatie ook lukt door het direct op de stick te doen.
Eens verandert zet ik hem toch op de stick :;):

Gr.Jacques

Ps. Net deze operatie geprobeerd direct op de stick..Lukt ook :ok:


Laatst bijgewerkt door Jacques op 12 nov 2010 13:09, in totaal 2 keer bewerkt.
bijkomende info


Omhoog
  
 
 Berichttitel: Re: Het wijzigen van een instrument in een style (Yamaha)
Nieuw berichtGeplaatst: 16 nov 2010 10:58 
Offline
Beheerder
Beheerder
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 13 jul 2008 15:56
Berichten: 6636
Woonplaats: Zonovergoten Zwalm (BE),... soms toch ;-)
Welk instrument bespeel je ?: Tyros 2
Voor de Tyrossers kan het ook bijzonder snel via de toets "channel on/off".
Dan krijg je onderaan je scherm alle instrumenten te zien die deel uitmaken van de style waarmee je op dat moment aan het spelen bent.
Gebruik de dubbele rij grijze toetsen vooraan je scherm om te "bedienen".
Met de bovenste rij wijzig je de instrumenten, met de onderste rij schakel je een instrument "uit" of "aan". (Heel handig bij maken van registraties)

Voor het aanpassen van de volumes/effecten e.d. moet je de "mix. console" blijven gebruiken.

_________________
Misschien ontgoocheld als een nummertje maar niet slaagt,
maar beter dĂ t, dan helemaal niet geprobeerd te hebben...


Omhoog
 Profiel Stuur privĂ©bericht  
 
 Berichttitel: Re: Het wijzigen van een instrument in een style (Yamaha)
Nieuw berichtGeplaatst: 17 nov 2010 18:47 
Offline
Beheerder
Beheerder
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 31 jan 2008 20:50
Berichten: 13567
Woonplaats: Spijkenisse (NL)
Welk instrument bespeel je ?: PSR S950
Klopt helemaal Eric

En dit is heel handig voor registraties. Maar het opslaan van een gewijzigde style
is hetgeen wat sommigen niet lukt En momenteel mij ook niet behalve dan 4x
opslaan met 4x OTS instellen zoals reeds geschreven.

Gr. Ernie

_________________
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd....!


Omhoog
 Profiel Stuur privĂ©bericht  
 
 Berichttitel: Re: Het wijzigen van een instrument in een style (Yamaha)
Nieuw berichtGeplaatst: 19 feb 2013 13:58 
Offline
Nieuw lid
Nieuw lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 08 aug 2012 13:03
Berichten: 4
Woonplaats: Hoogvliet
Welk instrument bespeel je ?: Yamaha PSR S550
Hoi Ernie,
weet hje misschien ook of de PSR S550 deze mogelijkheid ook heeft, zie het namelijk niet in de handleiding staan.
vast bedankt voor je antwoord.

groet Richard

_________________
Liever spijt van dingen die je gedaan hebt als spijt van dingen die je niet gedaan hebt


Omhoog
 Profiel Stuur privĂ©bericht  
 
 Berichttitel: Re: Het wijzigen van een instrument in een style (Yamaha)
Nieuw berichtGeplaatst: 19 feb 2013 16:44 
Offline
Actief lid
Actief lid

Geregistreerd: 26 sep 2012 09:32
Berichten: 254
Welk instrument bespeel je ?: Mijn oren de kost geven
Hallo iedereen,

Het was een leerrijke discutie. :duim:

Bedankt Henri

_________________
Andermans muziek beluisteren is fijn als je zelf niet meer kan.
Wijze woorden van Toon Hermans:"Gisteren heb je gehad, vandaag heb je, morgen krijg je??? Leven doe je nu,nu,nu."


Omhoog
 Profiel Stuur privĂ©bericht  
 
 Berichttitel: Re: Het wijzigen van een instrument in een style (Yamaha)
Nieuw berichtGeplaatst: 19 feb 2013 19:53 
Offline
Beheerder
Beheerder
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 31 jan 2008 20:50
Berichten: 13567
Woonplaats: Spijkenisse (NL)
Welk instrument bespeel je ?: PSR S950
Richard1965 schreef:
Hoi Ernie,
weet hje misschien ook of de PSR S550 deze mogelijkheid ook heeft, zie het namelijk niet in de handleiding staan.
vast bedankt voor je antwoord.

groet Richard


Da's moeilijk om te zeggen Richard....ik ken de PSR S550 nauwelijks ... ik weet wel dat dit keyboard een totaal andere menu structuur heeft dan de PSR en Tyros family.
Hopelijk kan een andere PSR S550 bezitter hier meer over zeggen...?

Gr. Ernie

_________________
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd....!


Omhoog
 Profiel Stuur privĂ©bericht  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 15 berichten ] 

Onbeantwoorde berichten | Actieve topics

Alle tijden zijn GMT [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
phpBB.nl Vertaling