Hoe maak ik een Multitrack opname met gebruik van QuickRec

Leerzame topics mbt Yamaha keyboards

Moderator: Ernie

Gebruikersavatar
Ernie
Berichten: 13232
Lid geworden op: 31 jan 2008, 20:50
Welk instrument bespeel je ?: PSR S950
Locatie: Spijkenisse (NL)
Contacteer:

Hoe maak ik een Multitrack opname met gebruik van QuickRec

Ongelezen bericht door Ernie » 30 dec 2010, 19:25

Hoe maak ik een Multitrack opname met gebruik van QuickRecording?

QuickRecording maakt gebruik van midi.

Sectie 1:
Druk de REC en de PLAY/PAUZE knoppen tegelijkertijd in..
De led's (REC and PLAY) kipperen nu rood, De recorder wacht nu..
Kijk nog even na of je de juiste style etc. hebt gekozen.

Nu kan je met je spel beginnen. De QuickRecording start automatisch.
De REC led blijft Rood branden en de PLAY led knipperd rood en groen.
Na de opame druk je op de STOP knop in de recorder sectie.
Vergeet je song niet te saven op dit punt.

Laat de nieuwe song afspelen op je keyboard en druk dan op CHANNEL ON/OFF
Je ziet nu 16 midi kanalen en bij een aantal zal er een rode led knipperen.
Deze kanalen zijn bezet. Noteer of onthoud welke kanalen er nog vrij zijn.

Afbeelding 0

Afbeelding

In mijn geval zijn de kanalen 2, 4, 7 en 8 nog vrij.
Druk nu weer op de STOP knop in de recorder sectie.

Selecteer een instrument naar keuze op Right 1.
Bijvoorbeeld een Grand Piano. Dan verder naar sectie 2.


Sectie 2:
Druk de REC knop en Channel 2 in. (Knop 2 de bovenste onder het display)
Een klein popup menu verschijnt in beeld (zie afb. 1 )
Kies daar Right 1 met knoppen C en D.

Afbeelding

Druk nu op PLAY/PAUZE en je öpgenomen midi begint te spelen.
Speel lekker mee op Right1 en als je klaar bent druk je weer op STOP.
Is je opname OK geef hem een naam Bijv. "NewSong1". en sla hem op.
Of overschrijf je eerste song, dat kan ook.

Ben je niet tevreden over het resultaat da sla je de song niet op.
Je laadt "Newsong" opnieuw in en je begint sectie 2 opnieuw.

Is de opname wel ok, dan gaan we verder.....
Nu kun je hetzelfde doen met channel 4. Ik koos daar een Trompet op Right 1.
Druk REC and CHANNEL 4 tegelijkertijd in en kies in het popupmenu Right 1.
Dan druk je op PLAY/PAUZE en de opgenomen song gaat spelen.
Speel de trompet in en druk op STOP als je klaar bent.
Indien de opname OK is sla je deze op of je overschrijft je "NewSong" opnieuw.

Sectie 2 kun je herhalen zolang je vrije channels hebt.

Sectie 3:
Om de opgenomen song eventueel aan te passen druk op Mixing CONSOLE.
Bovenin het display moet staan MIXING CONSOLE (SONG CH1 ~ 8)
Zie afbeelding 2 ... zo nee, dan nogmaals de knop MIXING CONSOLE indrukken.

Afbeelding

Druk op (E) naast het display en stel de volumes in van de nieuwe channels.
Selecteer ze met (2) en (4)
Druk op (D) en je kan de panpot instellen, bijv. channel 2 meer links en
channel 4 meer rechts in het Stereo Spectrum.
Met selectie (C) kan je zelfs nog een andere voice kiezen en met TAB kan
je naar EFFECT bladeren en het effect van de voice aanpassen.

Heb je wijzigingen gemaakt? Sla dan opnieuw je song op.

Let op, dit is een midifile wat je opslaat.
Om daar een mp3 van de maken speel je de midi eenvoudig af in je keyboard
en neem je met een PC of een (Harddisk)recorder de song op als Audio (Meestal Wave)
In je opname programma exporteer je het resultaat als mp3. En klaar is Kees.
Op de Tyros vanaf T2 kun je ook je midi afspelen en deze als wav opnemen.
De PSR910 kan dit ook en neemt je afspelende midi zelfs als MP3 op.

Beschik je over een prima audio opname programma dan kun je gemakkelijker
track voor track opnemen met dit programma ... zie ook dit topic en de handleiding
van je opname programma.

Succes en Groeten
Ernie
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd....!

Gebruikersavatar
Ferdy
Berichten: 1628
Lid geworden op: 08 apr 2009, 06:13
Welk instrument bespeel je ?: psr sq16, psr s900, Gem Wk2, B4II
Locatie: Rijen
Contacteer:

Re: Hoe maak ik een Multitrack opname met gebruik van Quic

Ongelezen bericht door Ferdy » 30 dec 2010, 20:28

Hoi Ernie

Prima uitleg :cool:
keurig met plaatjes erbij :duim:

Groetjes
Ferdy
Vele Groetjes
Ferdy


Afbeelding

Gebruikersavatar
muziekmaker
Berichten: 2488
Lid geworden op: 05 jan 2009, 19:40
Welk instrument bespeel je ?: Yamaha/Wersi/Hammond/Eminent
Locatie: Ergenshuizen
Contacteer:

Re: Hoe maak ik een Multitrack opname met gebruik van Quic

Ongelezen bericht door muziekmaker » 30 dec 2010, 21:07

Ernie schreef:Beschik je over een prima audio opname programma dan kun je gemakkelijker
track voor track opnemen met dit programma ... zie ook dit topic en de handleiding
van je opname programma.
Op een T4 kun je ook in de harddisk recorder gewoon spoor voor spoor opnemen/veranderen/wissen wat je maar wil. Natuurlijk niet met de mogelijkheden van correctie achteraf zoals in de door jou beschreven midi-opname. Mooie duidelijke uitleg trouwens Ernie. Laat aan duidelijkheid niks te wensen over. :duim:
mvg
Jan
De wereld zit in je hoofd...
(no matter where you are; there you are...)
Afbeelding

Gebruikersavatar
Ernie
Berichten: 13232
Lid geworden op: 31 jan 2008, 20:50
Welk instrument bespeel je ?: PSR S950
Locatie: Spijkenisse (NL)
Contacteer:

Re: Hoe maak ik een Multitrack opname met gebruik van Quic

Ongelezen bericht door Ernie » 31 dec 2010, 00:07

Nou ...misschien toch nog even kijken over die wijzigingen achteraf Jan.
Het is maar net of je opneemt in midi of direct in Wave/Mp3.

Gr. Ernie
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd....!

Jos

Re: Hoe maak ik een Multitrack opname met gebruik van Quic

Ongelezen bericht door Jos » 31 dec 2010, 00:16

Een bijzonder duidelijke uitleg Ernie

Die plaatjes er bij
Hoe doe je dat vanaf je keyboard :oops: ???
Of heb je hem op je PC aangesloten

Groetjes Jos

Gebruikersavatar
muziekmaker
Berichten: 2488
Lid geworden op: 05 jan 2009, 19:40
Welk instrument bespeel je ?: Yamaha/Wersi/Hammond/Eminent
Locatie: Ergenshuizen
Contacteer:

Re: Hoe maak ik een Multitrack opname met gebruik van Quic

Ongelezen bericht door muziekmaker » 31 dec 2010, 08:34

Ernie schreef:Nou ...misschien toch nog even kijken over die wijzigingen achteraf Jan.
Het is maar net of je opneemt in midi of direct in Wave/Mp3.
Da's precies wat ik bedoel Ernie. :ok:
mvg
Jan
De wereld zit in je hoofd...
(no matter where you are; there you are...)
Afbeelding

Gebruikersavatar
Ernie
Berichten: 13232
Lid geworden op: 31 jan 2008, 20:50
Welk instrument bespeel je ?: PSR S950
Locatie: Spijkenisse (NL)
Contacteer:

Re: Hoe maak ik een Multitrack opname met gebruik van Quic

Ongelezen bericht door Ernie » 31 dec 2010, 09:01

Hallo Jos

De plaatjes maak ik dmv een speciaal midi file kijk even hier...

http://www.muzikantenforum.eu/viewtopic.php?f=10&t=2523" onclick="window.open(this.href);return false;

Gr. Ernie
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd....!

Rita

Re: Hoe maak ik een Multitrack opname met gebruik van Quic

Ongelezen bericht door Rita » 31 dec 2010, 13:24

Hallo Ernie,

Bedankt voor je uitleg. Toeval bestaat niet maar gisteren ben ik hiermee in de weer geweest en het lukte me niet. Nu weet ik waardoor het komt, bij mij krijg je niet gelijk de record voice maar die moet ik eerst instellen. Gisteren kreeg ik ook geen menu waarin ik right 1 enz kon kiezen, nu wel. Ik ga hem zo nog een keer proberen en dan schrijf ik gelijk op hoe ik het moet doen want ik vind dit toch wel een erg handige mogelijkheid.

Groetjes Rita

andrehoens

Re: Hoe maak ik een Multitrack opname met gebruik van Quic

Ongelezen bericht door andrehoens » 31 dec 2010, 15:15

Hallo Ernie,

Ik vind het fantastisch dat je dit doet. :cool:
Want dit zijn juist de dingen die voor beginnelingen als ik niet gemakkelijk zijn.
Een zeer duidelijke uitleg met plaatjes erbij.
Dank je wel Ernie.

Andre

Gebruikersavatar
Ernie
Berichten: 13232
Lid geworden op: 31 jan 2008, 20:50
Welk instrument bespeel je ?: PSR S950
Locatie: Spijkenisse (NL)
Contacteer:

Re: Hoe maak ik een Multitrack opname met gebruik van Quic

Ongelezen bericht door Ernie » 31 dec 2010, 19:06

Dank vrienden.....

Met plezier gedaan :ok:

Dan een vraagje aan Rita
Je schrijft : bij mij krijg je niet gelijk de record voice maar die moet ik eerst instellen.
Wat bedoel je precies? Misschien kan ik mijn stukje er op aanpassen.

Gr. Ernie
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd....!

demarren

Re: Hoe maak ik een Multitrack opname met gebruik van Quic

Ongelezen bericht door demarren » 23 feb 2011, 20:05

Ik veronder stel dat je deze gebruikt met een style.
maar ik zou step recording willen uit proberen,voor alle instrumenten.
op mijn psr s910 druk je dan op record,en play als je wilt opnemen,nu in mijn boek snap ik het verder niet meer.
zij zeggen,druk op de volgende part en speel verder,dus bvb channel twee.
dat werkt maar na 15 channels kun je dus niet meer opnemen,dan moet je samenvoegen,hier snap ik het helemaal niet meer,want dat werkt niet bij mij,ik doe dus wat verkeerd.
volgens de boek moet je dus iedere channel bvb channel twee bij channel 1 voegen.
en zo komen er channels vrij.
in theorie klopt dat wel denk ik,lol
of ik moet ergens gemist hebben onderweg kan ook natuurlijk.
weet iemand hoe het nu echt moet.
ik wordt er groen van e.
en klopt dat dat je na iedere samenvoeging the song opnieuw moet saven.
dat wordt dan wel 15 keer saven hehe.
en volgens mij na iedere samenvoeging kun je dus het kanaal dat samengevoegt is ,dus niet meer veranderen.
ok dat kon ook niet met mijn roland sequencer dus dat is niet erg.
Bedankt :)

Gebruikersavatar
Ernie
Berichten: 13232
Lid geworden op: 31 jan 2008, 20:50
Welk instrument bespeel je ?: PSR S950
Locatie: Spijkenisse (NL)
Contacteer:

Re: Hoe maak ik een Multitrack opname met gebruik van Quic

Ongelezen bericht door Ernie » 23 feb 2011, 20:19

Hoi de Marren

Ik denk dat step recording weer iets anders is.
Dat heb ik nog nooit geprobeerd.

Gr. Ernie
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd....!

Gebruikersavatar
muziekmaker
Berichten: 2488
Lid geworden op: 05 jan 2009, 19:40
Welk instrument bespeel je ?: Yamaha/Wersi/Hammond/Eminent
Locatie: Ergenshuizen
Contacteer:

Re: Hoe maak ik een Multitrack opname met gebruik van Quic

Ongelezen bericht door muziekmaker » 23 feb 2011, 21:02

Hoi Ernie.
In je uitleg schrijf je al dat je je midi bestand als je klaar bent kunt afspelen en zo als audio opnemen in een audio editor. Nu kun je op dat moment bijv. de balans tussen partijen bijregelen maar dat vind ik erg lastig als het om meer handelingen tegelijk gaat. Ik vraag me af of er ook audio editors zijn waarin je de balans tussen sporen (per spoor) achteraf in de tijd kunt bijregelen.
mvg
Jan
De wereld zit in je hoofd...
(no matter where you are; there you are...)
Afbeelding

Gebruikersavatar
Ernie
Berichten: 13232
Lid geworden op: 31 jan 2008, 20:50
Welk instrument bespeel je ?: PSR S950
Locatie: Spijkenisse (NL)
Contacteer:

Re: Hoe maak ik een Multitrack opname met gebruik van Quic

Ongelezen bericht door Ernie » 23 feb 2011, 21:16

Hoi Jan

Er zijn altijd meerdere mogelijkheden. Vooraf regelen in de style etc.
Bij opnemen van midi kan je achteraf met een midi editor zaken inregelen.
b.v. met de midi player van Michael Bedesem.
Er is net weer een nieuwe versie uitgekomen. Ook zijn er vele midi sequenser programma's op de markt. Waarmee je track voor track kunt opnemen en later bewerken.

Met Audio opnamen kun je wanneer je extra tracks opneemt achteraf ook dingen regelen, maar dat is afhankelijk met welk programma je dit doet.
Met Samplitude Studio van Magix kan ik achteraf altijd Volume, Equalizer instellingen, Galm en Panning regelen indien nodig.
Zelfs de toonhoogte kun je nog wijzigen, maar dat resulteert in vervorming van de
klanken en pas ik dan ook nooit toe.

Wat ik zelf het meest gebruik is de optie om een instrument in een multitrack opname een plaatsje te geven, links of rechts in het stereobeeld. En het volume
zo af te stellen per track dat e.a. aangenaam blijft klinken.

Gr. ernie
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd....!

demarren

Re: Hoe maak ik een Multitrack opname met gebruik van Quic

Ongelezen bericht door demarren » 23 feb 2011, 22:55

Weet iemand hoe je step recording doet.
de boek ik weet het maar ik geraak er niet uit.
iemand verstand van???
hehe :)

Plaats reactie