Daw studio one tyros 4

Vertel iets over jezelf en je muzikale achtergrond
Geert
Berichten: 4
Lid geworden op: 28 okt 2020, 13:40
Welk instrument bespeel je ?: Tyros 4 black
Contacteer:

Daw studio one tyros 4

Ongelezen bericht door Geert »

Hoi allen mijn naam is geert
Ben van huis uit drummer en door de jaren een beetje gitaar en toetsen geleert zo als zo veel van jullie een kleine studiotje voor tijdverdrijf en plezier van muziek maken.
Mijn vraag ik ben in bezit van een tascam 32 dp sd
Waar ik in opneem met veel plezier
Maar alles hand matig en lijkt me top om makelijker te kunnen plakken enz in een daw
Nu heb ik me een pc aan geschafd en geluidskaart emu 0404 met daw studio one tot zo ver draaid het goed.....nu is mijn vraag stel ik speel een stijl dan zou ik het top vinden dat hij mijn sporen outo verdeeld dus drum bas en geschieden kan dit??
Of moet ik spoor voor spoor aan maken en alles had matig inspelen ik ben in bezit van een yamaha tyros 4 gr geert
Gebruikersavatar
Ben
Berichten: 9597
Lid geworden op: 01 feb 2008, 00:29
Welk instrument bespeel je ?: Korg Pa4X-76, Korg Liverpool
Locatie: Leiden
Contacteer:

Re: Daw studio one tyros 4

Ongelezen bericht door Ben »

Hoi Geert,

Van harte welkom op het forum.
Op je vraag kan ik je geen antwoord geven, maar wellicht iemand anders wel.

Ik gebruik ook een Tascam DP 32 SD en zou om meerdere redenen absoluut niets anders willen.
Ik wil aan knoppen kunnen draaien en aan schuiven kunnen schuiven.
Daarbij komt dat ik ook nog regelmatig live opnames maak met meerdere toetsinstrumenten.
Soms ook met gitaristen en zangers en dan is de Tascam toch wel erg handig.
Maar ieder zijn plezier en keuze natuurlijk.

Groeten
Ben
Bezoek ook eens mijn website, YT kanaal of SoundCloud
Bensel Muziek
YT kanaal
SoundCloud
Geert
Berichten: 4
Lid geworden op: 28 okt 2020, 13:40
Welk instrument bespeel je ?: Tyros 4 black
Contacteer:

Re: Daw studio one tyros 4

Ongelezen bericht door Geert »

Dank je wel ben ben ook zeker heel blij met mijn
Tascam en kun je zeker mooie opnames mee maken maar lijkt me zo handig als je wat hebt opgenomen bvb piano en later wil je toch een orgel van maken dan kun je in daw makelijk veranderen en als je een maal op tascam dat hebt moet je helemaal opnieuw inspelen maar ik blijf het een top machine vinden
Geert
Berichten: 4
Lid geworden op: 28 okt 2020, 13:40
Welk instrument bespeel je ?: Tyros 4 black
Contacteer:

Re: Daw studio one tyros 4

Ongelezen bericht door Geert »

Ben bedankt voor je reaktie groefen geert
Gebruikersavatar
Ben
Berichten: 9597
Lid geworden op: 01 feb 2008, 00:29
Welk instrument bespeel je ?: Korg Pa4X-76, Korg Liverpool
Locatie: Leiden
Contacteer:

Re: Daw studio one tyros 4

Ongelezen bericht door Ben »

Hoi Geert,

Het is zeker waar wat je zegt over de mogelijkheden van DAW.

Maar dat kan ook op de Tascam als je een multi track-opname maakt.
Bijvoorbeeld begeleiding op track 1 en 2 en de solopartij - bijv. piano - op track 3 en 4.
Als je later toch liever een orgel als solo-instrument wilt, dan hoef je alleen de orgelpartij opnieuw in te spelen op track 5 en 6.
Je kan dan een nieuwe mixdown en mastering maken van track 1,2,5 en 6 en track 3 en 4 muten.

Groeten
Ben
Bezoek ook eens mijn website, YT kanaal of SoundCloud
Bensel Muziek
YT kanaal
SoundCloud
Geert
Berichten: 4
Lid geworden op: 28 okt 2020, 13:40
Welk instrument bespeel je ?: Tyros 4 black
Contacteer:

Re: Daw studio one tyros 4

Ongelezen bericht door Geert »

Hoi ben dank je voor je reaktie
Dat snap ik maar in daw kun je van een bestaande track bvb piano klik een ander geluid van maken ik denk dat ik er al uit ben als ik in mijn tyros van mijn stijl een midifile maak en open in studio one opent hij alle sporen en kan ze dan bewerken gr geert
Gebruikersavatar
Ben
Berichten: 9597
Lid geworden op: 01 feb 2008, 00:29
Welk instrument bespeel je ?: Korg Pa4X-76, Korg Liverpool
Locatie: Leiden
Contacteer:

Re: Daw studio one tyros 4

Ongelezen bericht door Ben »

Het lijkt erop dat je er uit bent Geert.
Prima. :duim: :duim:
Bezoek ook eens mijn website, YT kanaal of SoundCloud
Bensel Muziek
YT kanaal
SoundCloud
Gebruikersavatar
Eric
Berichten: 7054
Lid geworden op: 13 jul 2008, 16:56
Welk instrument bespeel je ?: Tyros 5/76
Locatie: Zonovergoten Zwalm (BE),... soms toch ;-)
Contacteer:

Re: Daw studio one tyros 4

Ongelezen bericht door Eric »

Geert schreef: 30 okt 2020, 03:48 Hoi ben dank je voor je reaktie
Dat snap ik maar in daw kun je van een bestaande track bvb piano klik een ander geluid van maken ik denk dat ik er al uit ben als ik in mijn tyros van mijn stijl een midifile maak en open in studio one opent hij alle sporen en kan ze dan bewerken gr geert
Je kan de extentie van de style op je PC hernoemen naar midi (.sty naar .mid) en dan inladen in je programma. Zou ook moeten lukken zo... :laught:
Een style is grofweg gezegd niet meer dan een midibestand...
Misschien ontgoocheld als een nummertje maar niet slaagt,
maar beter dàt dan helemaal niet geprobeerd te hebben...
Plaats reactie