song afspelen problems tyros 1

Tips & trucs
Maykiemayk
Berichten: 6
Lid geworden op: 28 jan 2021, 06:59
Welk instrument bespeel je ?: tyros1
Contacteer:

song afspelen problems tyros 1

Ongelezen bericht door Maykiemayk »

Lieve mensen zoals ik schreef heb ik sinds enige dagen een tyros 1 ,het keyboard is helemaal gereset,en wat ik begrepen heb zouden dan alle instellingen goed moeten staan.Daar ik een hele hoop midi-files heb zou ik die graag willen afspelen via song 1 t/m 6 echter als ik op song 1 klik laad hij de song naar het main scherm ook de score van de song wordt geladen ,maar hij speelt de song niet af.ik heb de songs in user en op de hard disk staan.Wat mij ook opvalt is dat als ik in de midi instellingen in de system all parts iets wil veranderen hij dat niet saved maar gewoon terugspringt naar de oude instellingen.De songs zijn ok want ze zijn voor de tyros1.Verders zou ik graag weten waar de flash rom en het Ram geheugen in de tyros 1 zit en of ik op het keyboard ergens kan zien hoe groot het rom of ram geheugen is.Alle andere functie zoals styles afspelen gaat prima.
Hopelijk kunnen jullie mij hierin verders helpen.
groeten Mayk
Gebruikersavatar
Eric
Berichten: 7220
Lid geworden op: 13 jul 2008, 16:56
Welk instrument bespeel je ?: Tyros 5/76
Locatie: Zonovergoten Zwalm (BE),... soms toch ;-)
Contacteer:

Re: song afspelen problems tyros 1

Ongelezen bericht door Eric »

Hoi Mayk,

Allereerst even de handleiding doornemen van A - Z lijkt me om te beginnen een 'must' voorál als je nooit eerder een dergelijk keyboard bespeelde.
Dat vergt misschien een aantal inspanningen en tijd maar 't geeft je zoveel terug.
Als je er dan nog steeds niet aan uit geraakt zien we je vragen tegemoet.

Flash zit er niet in en geheugen kan je vinden via de toets function => utility

https://www.gebruikershandleiding.com/Y ... 91567.html
Misschien ontgoocheld als een nummertje maar niet slaagt,
maar beter dàt dan helemaal niet geprobeerd te hebben...
Maykiemayk
Berichten: 6
Lid geworden op: 28 jan 2021, 06:59
Welk instrument bespeel je ?: tyros1
Contacteer:

Re: song afspelen problems tyros 1

Ongelezen bericht door Maykiemayk »

Dank je wel voor je berichtje Eric ,wat de flash rom betreft ,pagina 63 geeft aan dat alle bestanden in de user opgeslagen worden ,dus volgens het boek moet die aanwezig zijn.De ram kan ik in utility niet ontdekken zoals je aangaf.Daar ik een complete reset heb gedaan hoopte ik dat alle parameters in de begininstelling zouden staan.Het keyboard doet het prima alleen het probleem met de song houd me wel bezig .Ik heb mijn probleem op het forum gezet en we wachten af er er oplossingen aangedragen worden,en natuurlijk blijf ik lezen.Verders heb ik de indruk dat ik hier met fijne mensen op het forum zit.groetjes
Gebruikersavatar
muziekmaker
Berichten: 2668
Lid geworden op: 05 jan 2009, 19:40
Welk instrument bespeel je ?: Yamaha/Wersi/Hammond/Eminent
Locatie: Ergenshuizen
Contacteer:

Re: song afspelen problems tyros 1

Ongelezen bericht door muziekmaker »

Misschien heb je hier wat aan.
De wereld zit in je hoofd...
(no matter where you are; there you are...)
Afbeelding
Gebruikersavatar
Eric
Berichten: 7220
Lid geworden op: 13 jul 2008, 16:56
Welk instrument bespeel je ?: Tyros 5/76
Locatie: Zonovergoten Zwalm (BE),... soms toch ;-)
Contacteer:

Re: song afspelen problems tyros 1

Ongelezen bericht door Eric »

Het 'user'-geheugen is id. 'flash' maar is heel beperkt in grootte. Ik bedoelde de extra uitbreiding zoals dat in T4 of 5 het geval kan zijn. De daarop geïnstalleerde customvoices worden dan onmiddellijk bij het opstarten meegenomen.
Dat was bij de T2 of 3 niet het geval en kon dus een heel erg vertraagde opstart tot gevolg hebben.

Druk op Song. Selecteer tabblad 'user' (of HD)
Druk dan op "view" en selecteer dan "property".
Normaal moet je dan zien hoeveel ruimte over is.
Succes.
Misschien ontgoocheld als een nummertje maar niet slaagt,
maar beter dàt dan helemaal niet geprobeerd te hebben...
Maykiemayk
Berichten: 6
Lid geworden op: 28 jan 2021, 06:59
Welk instrument bespeel je ?: tyros1
Contacteer:

Re: song afspelen problems tyros 1

Ongelezen bericht door Maykiemayk »

Ga ik straks proberen Eric.De problemen zijn begonnen na de 1.4o update.Wat ik ook zo raar vind is als ik functie --midi--all parts--system doe en ik wil als test daar iets in veranderen dat die de verandering niet vast houd ,want doe ik na de verandering exit en ik kijk mteen terug erna dan staan de instellingen weer als voorheen.Ik meld me weer.groetjes
Gebruikersavatar
muziekmaker
Berichten: 2668
Lid geworden op: 05 jan 2009, 19:40
Welk instrument bespeel je ?: Yamaha/Wersi/Hammond/Eminent
Locatie: Ergenshuizen
Contacteer:

Re: song afspelen problems tyros 1

Ongelezen bericht door muziekmaker »

Moet je de gemaakte verandering niet saven dan?
De wereld zit in je hoofd...
(no matter where you are; there you are...)
Afbeelding
Maykiemayk
Berichten: 6
Lid geworden op: 28 jan 2021, 06:59
Welk instrument bespeel je ?: tyros1
Contacteer:

Re: song afspelen problems tyros 1

Ongelezen bericht door Maykiemayk »

Lieve mensen alvast bedankt voor jullie inbreng van mijn probleem.De oorzaak is inmiddels ontdekt ,de start stop knop is defect ,met het voetpedaal,starte die wel de song op.dus we gaan de knop laten repareren.
Gebruikersavatar
Eric
Berichten: 7220
Lid geworden op: 13 jul 2008, 16:56
Welk instrument bespeel je ?: Tyros 5/76
Locatie: Zonovergoten Zwalm (BE),... soms toch ;-)
Contacteer:

Re: song afspelen problems tyros 1

Ongelezen bericht door Eric »

Laat je maar horen hier... :laught:

Succes :greenlaught:
Misschien ontgoocheld als een nummertje maar niet slaagt,
maar beter dàt dan helemaal niet geprobeerd te hebben...
Plaats reactie